Въпрос за ксенон ?
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
24 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- nikolayned
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Сивата перла
- Мечтае да кара: Х6
Въпрос за ксенон ?
Имам колебания колеги да си взема от един колега във форума ксенон филипс х7 на 35 вата или да си зема китаиски ксенон на 55 вата , първо заради индикацията на таблото и второ този 55 в мисля ,че ще свети по-ярко .. ,но се пак филипс е марка пред някъв луксима или др.
- ///M_Martin
- Любимец на Кралицата
-
- Кара: F85 X5M , Race ///M GTR V10 S85
- Мечтае да кара: M3 CSL
Re: Въпрос за ксенон ?
Ако трябва да избирам аз бих си избрал този на Филипс.55в си е добър вариянт но само ако са качествени....а аз лично не харесвам Луксима
- nikolayned
- кандидат ентусиаст
-
има ли разлика във светенето на 35 и 55 или е само залъгалка ? аз мислех от този колега да зема 50 в ксенон http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewt ... 3&t=125973
- Mitko195
- младши ентусиаст
-
- Кара: 530xi
- Мечтае да кара: S65 Lorinser
Аз бих взел филипса, още повече, че си с рефлектор и този 55вата да не заслепява много...
- ///M_Martin
- Любимец на Кралицата
-
Има разлика във интезитета на светене но честно да ти кажа без да прецаквам колегата,който ги продава тези ксенони много голям ментак изглеждат 

- kriso85
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
- Мечтае да кара: BMW M
Колега сигурен ли си, че ксенона е Филипс. А не пише просто Филипс и си е същия като другия - демек китайски ???
Също така сегашните ксенони , които продават всички колеги в ПРОДАВА са с т.нар. електронни баласти-
тоест на таблото не свети никаква грешка, независимо че са 35вата
С 55вата не съм карал, но и нормалния ми е достатъчен като светлина
Също така сегашните ксенони , които продават всички колеги в ПРОДАВА са с т.нар. електронни баласти-
тоест на таблото не свети никаква грешка, независимо че са 35вата

С 55вата не съм карал, но и нормалния ми е достатъчен като светлина
"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda

- nikolayned
- кандидат ентусиаст
-
Mitko195 написа:Аз бих взел филипса, още повече, че си с рефлектор и този 55вата да не заслепява много...
а дреме ми за заслепяването нестига ,че секи втори мен ме заслепява или не маха дългите и аз се принудих да си дигна фаровете по-високо.. , а ето го филипса viewtopic.php?p=2211410#p2211410
- kriso85
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
- Мечтае да кара: BMW M
nikolayned написа:Mitko195 написа:Аз бих взел филипса, още повече, че си с рефлектор и този 55вата да не заслепява много...
а дреме ми за заслепяването нестига ,че секи втори мен ме заслепява или не маха дългите и аз се принудих да си дигна фаровете по-високо.. , а ето го филипса http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 0#p2211410
Това със сигурност не е ФИЛИПС

И си регулирай фаровете колега като сложиш ксенонче на рефлекторите, че става мазало. Да не се превръщаме в голфаджий (ползвам го като нарицателно

"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda

- nikolayned
- кандидат ентусиаст
-
еее, колега, това за заслепяването ако почнем всички така да разсъждаваме - 'дреме ми' , нали и за теб е опасно като отсрещният не отриагира много добре в създала се неочаквана ситуация защото си го заслепил? По-скоро мисли да не ставаш като повечето идиоти които не си регулират фаровете, качват 2ма души отзад и ...
По въпроса за ксенона - аз не знам филипс да имат ксенон Х7, според мен са си ментаци тия. Ксеноновата крушка е стандарт и той е D1S, D2S примерно, има още един, който не се сещам. Ако си с обикновен рефлекторен фар ти препоръчвам по принцип да не слагаш ксенон. Аз бях и го махнах. 1) не свети където трябва 2) не може да се гледа към колата, много заслепява, селско е. 3) твърде силно свети пред теб, неравномерно, взема ти погледа, свиват ти се зениците, уморяват ти се очите от големият контраст, както напрягането да видиш нещо в тъмното със свити зеници. На тъмни улици не виждаш нищо освен пред теб петното. И заслепяваш всичко живо. Но едва ли ще те убедя да не слагаш. За това съветът ми е да потърсиш поне някакви прожектори, макар и неоригинални. Един колега във форума продаваше комплекти, които се вграждат в рефлекторен фар. Колегите ако знаят да кажат кой беше. Успех!
По въпроса за ксенона - аз не знам филипс да имат ксенон Х7, според мен са си ментаци тия. Ксеноновата крушка е стандарт и той е D1S, D2S примерно, има още един, който не се сещам. Ако си с обикновен рефлекторен фар ти препоръчвам по принцип да не слагаш ксенон. Аз бях и го махнах. 1) не свети където трябва 2) не може да се гледа към колата, много заслепява, селско е. 3) твърде силно свети пред теб, неравномерно, взема ти погледа, свиват ти се зениците, уморяват ти се очите от големият контраст, както напрягането да видиш нещо в тъмното със свити зеници. На тъмни улици не виждаш нищо освен пред теб петното. И заслепяваш всичко живо. Но едва ли ще те убедя да не слагаш. За това съветът ми е да потърсиш поне някакви прожектори, макар и неоригинални. Един колега във форума продаваше комплекти, които се вграждат в рефлекторен фар. Колегите ако знаят да кажат кой беше. Успех!
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
kasabov написа:еее, колега, това за заслепяването ако почнем всички така да разсъждаваме - 'дреме ми' , нали и за теб е опасно като отсрещният не отриагира много добре в създала се неочаквана ситуация защото си го заслепил? По-скоро мисли да не ставаш като повечето идиоти които не си регулират фаровете, качват 2ма души отзад и ...
Аз съм точно на обратното мнение за ксенона на рефлекторен фар. Важното е да е добре регулиран фара. Половината противници карат с криви фарове и после ксенона им е виновен. Свети точно, където трябва, не заслепявам, ако не съм пуснал и халогените, почти не ми се налага да ползвам дълги и преходи от по 5-6 часа на тъмно въобще не ми пречат. Да не говорим, че на дъжд с халогенни крушки нямаш фарове, а с ксенона се вижда много добре. И т.н. Така че не предлагайте личните си мнения като научни факти.
Never mistake motion for action...
- jivko2828
- младши ентусиаст
-
- Кара: G70
- Детайли за колата: 2023 G70 M760e, M Brooklyn Grey, Full Options
Колега този ксенон няма нишо общо с Philips. На кутията пише, че е по патент на Philips, но според мен няма нищо общо.
Ето как трябва да изглежда оригианлния комплект:

Ето как трябва да изглежда оригианлния комплект:

- nikolayned
- кандидат ентусиаст
-
ясно а може ли да ми препоръчате какъв поне да зема ,че вече се колебая ..
Както и да го регулираш фара - винаги ще блести, да, една идея по-умерно, но пак. Рефлекторът не е сметнат нито за крушка с такава форма, нито за светлина с такъв интензитет, т.е тя излиза от предвидената и посока. Казваш нямаш нужда от дълги - защо? Мислиш ли тъй както светиш наппред надалеч, че не светиш и вторично нагоре? Знаците не ти ли вадят очите повече от необходимото, хем са на високо? Не ти ли премигват отсрещните коли никога? Хм - освен рефлекторите да са ти поизгорели малко и затова да не блестиш много. А за вземането на погледа - съгласи се, че петното пред теб е много силно, тъй като светлината не се разпределя на голяма площ както с прожектора. От там се получава твърде голяма разлика светло-тъмно и очите към кое да се настроят? Тва не е научно изказване. Имах и го махнах. Сега ако караш само в града - има светлини навсякъде и не е толкова изморително. Освено това този интензитет се отразява на мокър асфалт в отсрещния. Всеки сам си решава, но ми е малко тъпо, че се напълни с такива ксенони с рефлектори в наща държава. В Европа е забранено това. Който излиза може да го спрат и да плаща яко. .. едва ли е щото като регулираш свети както трябва.
- ///M_Martin
- Любимец на Кралицата
-
100% това е китайски ксенон-правен е по лиценз на Филипс(което е малко вероятно
) но със сигурност не е оригинален

24 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2