е46 аларма

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 330cd

е46 аларма

Мнение от unikalen88 » 30 Яну 2010, 14:32

решил съм да си сложа аларма,но след като имам бутони на клуча за централно сега трябва и дистанционно да слагам и реших да ги съчетая в едно с тази аларма,ще стане ли за е46 и като цяло някаква информация каква е по народнос и качественна ли е ако имате информация
http://www.topspeed.bg/view_product.php?pid=120
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: e46 320d `00

Re: е46 аларма

Мнение от karolina » 30 Яну 2010, 16:44

аз съм решила да сменям алармата, щото много ме дразни факта че имам копчета на ключа, а влача и дистанционно.
Някаде из нета намерих аларма която работи с фабричните ключове ама беше около 300 лв.Ако някой зане каде могат да се намерят по-тънко да сподели!
Спирам на пешеходна пътека, а Вие?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: му се с повече от 525 hp
Мечтае да кара: ама честно: ONE1
Детайли за колата: важи

Мнение от sonic » 30 Яну 2010, 16:56

Има интерфейсни аларми, които могат да се управляват от оригиналните автомобилни дистанционни. Цените им варират от оноло 70-80 лева до към 200-250 без монтаж. Сложи и за качествен монтаж още около 100тина лева. И най-добре е да вземеш алармата с монтаж от едно и също място за да ти е пълна гаранцията.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320d '00

Мнение от ReDDcaFFe » 30 Яну 2010, 17:00

Kато купих колата нямаше фабрична аларма, та трябваше да слагам заради каското.
Отидох в 1 сервиз и за 185лв отключвам и я заключвам с ключа, без дистанционни.
Разпитайте в 2-3 сервиза и ще намерите.
because Nothing breaks necks like a Black BMW

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 330cd

Мнение от unikalen88 » 30 Яну 2010, 19:26

karolina написа:аз съм решила да сменям алармата, щото много ме дразни факта че имам копчета на ключа, а влача и дистанционно.
Някаде из нета намерих аларма която работи с фабричните ключове ама беше около 300 лв.Ако някой зане каде могат да се намерят по-тънко да сподели!

ето ти колега интерфеисна аларма
http://www.topspeed.bg/catalog.php?cid=110
първите две са такива-даже са български :wave:
но да устане въпроса за темата,какво мислите за това
http://www.topspeed.bg/view_product.php?pid=120
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от sonic » 30 Яну 2010, 20:37

Не ти писах с конкретен отговор на твоя въпрос, а с отговор като цяло за алармите, които се управляват от ориг. ДУ- нали точно това ти е проблема.
А за споменатата от теб "аларма", коментара ми е с една дума- развалина.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320dA 525xd

Мнение от pazokolarov » 30 Яну 2010, 20:45

Преди да си вземете алармата, първо си определете приоритетите на желанията за запазване на функционалността на централното заключване на колата с оригиналния ключ и опциите предлагани чрез дистанциионото на алармената система. Всичко си има + и -. Ако инсталирате интерфейсна аларма, ще загубите част от функциите и на двете системи (но може и никога да не ви се случи да ползвате някои от тях :dunno: ) , а и обхвата на оригиналния ключ е значително по-малък от този на дистанционното на алармата. За това последното има лек, но колкото и смешен да изглежда - работи без отказно. Виж тук "Глава антена".
Та ако не държите да използвате на 100% функциите на двете системи - това е решението - интерфейсна аларма.

За автоматичното/дистанционното палене на двигателя трябва да имате и стартер с екетронно управление (при който е нужно само да подадете контакт и не е необходимо да държите ключа завъртян до запалване на двигателя), с обикновенните, като нашите, няма да стане. А мисля, че беше нужна и автоматична СК, но не съм сигурен.
Изображение
ИзображениеИзображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 320Д(M47TUD20)

Мнение от Face » 31 Яну 2010, 3:46

На Чичо ми бившата Алфа 155,палеше от дистанционното,а беше ръчка.Но един ден Леля я запалила,докато колата била на първа и прас в бордюр,след което отстраниха тази екстра.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: или поне се учи ежедневно
Мечтае да кара: М3 CSL, Z4М

Мнение от Sharo » 31 Яну 2010, 3:51

абре да .. то или някой малоумник я е монтирал или лелята просто не си е признала кво е направила.
Тия аларми имат един датчик дето гледа дали си на скорост или не ... и ако си просто тая "екстра" за паленето не бачка
ти ли клатиш или клати бас-а.. егати номера паднаа двата таса http://youtube.com/watch?v=NYchvWbcvf0&feature=related
Хайде да покараме малко кола

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 320Д(M47TUD20)

Мнение от Face » 31 Яну 2010, 4:00

Така я взеха.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от tsb_bg » 31 Яну 2010, 7:30

pazokolarov написа:.... А мисля, че беше нужна и автоматична СК, но не съм сигурен.

При механична скоростна кутия е необходим датчик за (N) неутрална (за да блокира стартера когато колата е на скорост), докато при автоматичната скоростна кутия стартера и без това работи само на (Р) и (N), докато при останалите позиции на лоста е блокиран и такъв датчик не е необходим ...
Ръчната си има датчик (бутон) от където да се вземе сигнал и при двата варианта

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 31 Яну 2010, 12:00

Абе щом на едно приятелче на голфа му сложиха такава аларма и си пали без грижи-стилмед е алармата,но мен ми е интересно дизела как ще запали,като му трябва подгряване

Аватар
Кара: Другите да му завиждат.....
Мечтае да кара: Самолет и Петролен танкер
Детайли за колата: MNOGO BARZA

Мнение от milennyc » 31 Яну 2010, 12:05

Е.Димитров написа:Абе щом на едно приятелче на голфа му сложиха такава аларма и си пали без грижи-стилмед е алармата,но мен ми е интересно дизела как ще запали,като му трябва подгряване

Лесно... взима сигнал от релето за подгрев :idea: след като спре да подава напрежение на свещите

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от sonic » 31 Яну 2010, 13:25

Наистина е лесно, но се взима сигнал от лампата за подгрев , а не от напрежението къв свещите. А при алармите с палене, в комбинация с оригинален чип в ключа, сигурността против кражба намалява.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 318i
Мечтае да кара: Е60

Мнение от divvakka » 31 Яну 2010, 18:22

Колеги, да не отварям нова тема... Преди няколко месеца ми сложиха една аларма, обаче сиренката е закачена на "бомето" на калника и бие направо в предния капак, на 5 метра от колата едва се чува. Чудя се къде да я сложа, да се чува по - силно???
Изображение

Следваща

Назад към E46