Тампони Powerflex
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
19 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- kruz
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Бмв Х1 2021 г.
Тампони Powerflex
Колеги даите съвет предстои ми смяна на тампони на носачи дали да сложа Powerflex защото казват че са почти вечнни или обикновенни гумени. Ценово няма голяма разлика, дали да пробвам Powerflex?
Благодаря.
Благодаря.
- Гецата
- некъв ентусиаст
-
- Кара: ///М3
- Мечтае да кара: ///М3
Re: Тампони Powerflex
Powerflex 

"90 Е30 316i "95 Е36 318i "00 Е46 320i "88 E30 320i "92 E36 318is''95 Е36///М3 ''92 E30 325i LA ''91 E30 316i ''05 E90 320d ''02 E46 330d ''03 E53 3.0d
- Face
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320Д(M47TUD20)
- alexsch
- ентусиаст
-
- Кара: на бира и кебапчета
- Мечтае да кара: М6-ца кабрио
+1 полиуретанови
my mods:
tv function; lumbar support; front pdc; xenon fogs; harmon kardon audio; webasto park heater with gsm remote; rear power sun blind; rear camera; AC Schnitzer exhaust muffler; DVB-T tunner
tv function; lumbar support; front pdc; xenon fogs; harmon kardon audio; webasto park heater with gsm remote; rear power sun blind; rear camera; AC Schnitzer exhaust muffler; DVB-T tunner
- kruz
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Бмв Х1 2021 г.
Мерси момчета да се затопли малко и ги сменям 

Използвам темата, за да попитам, тъй като и на мен ми предстои тази интервенция, дали тези полиуретанови тампони не са прекалено твърди и въпреки че колата се усещала по-стегната отпред, това натоварвало шарнирните болтове повече заради невъзможността да се поемат големите вирации по-меко? Според някои механици те намялявали живота на носачите и накрайниците на рейката почти наполовина. Оригиналните тампони били изчислени да бъдат с тази твърдост, с която да се постигне максимална ефективност за здравина, разпределяки развномерно натоварванията, а не директно към скрепените части, които се разбиват. Какво мислите вие за това?
Последна промяна slitter на 27 Яну 2010, 10:55, променена общо 2 пъти
Ами има и минус- разбиват се доста по-бързо шарнирите на носачите./личен опит от 4 Е46-ци/
На две от тях пък имаше скърцане като на трамвай
Ако едно стане по-здраво то винаги е за сметка на износването на друг елемент.
На две от тях пък имаше скърцане като на трамвай

emo1980 написа:Ами има и минус- разбиват се доста по-бързо шарнирите на носачите./личен опит от 4 Е46-ци/
На две от тях пък имаше скърцане като на трамвай![]()
В такъв случай аз мисля да мина към оригиналните!

- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
Варианта е "Проект здрава предница" (справка - търсачката).
Усилени носачи (предни М-кови) + powerflex тампони.
Комбинацията е невероятна по думи на познати, който са се възползвали от офертата!
Цената си е цифра, но пък тампоните и носачите не се сменят 2 до 3 пъти по-дълго, отколкото оригиналните или комбинация от оригинален носач+полиуретанов тампон.
Аз лично съм решил да се възползвам в момента, в който дойде време за смяна на носачите.
Усилени носачи (предни М-кови) + powerflex тампони.
Комбинацията е невероятна по думи на познати, който са се възползвали от офертата!
Цената си е цифра, но пък тампоните и носачите не се сменят 2 до 3 пъти по-дълго, отколкото оригиналните или комбинация от оригинален носач+полиуретанов тампон.
Аз лично съм решил да се възползвам в момента, в който дойде време за смяна на носачите.
- alexsch
- ентусиаст
-
- Кара: на бира и кебапчета
- Мечтае да кара: М6-ца кабрио
...другия вариант е носачи със сменяеми шарнири- сменяш после само шарнира, който е стотинки
my mods:
- zmeyan
- младши ентусиаст
-
А като стана на въпрос - кой са оригиналните тампони?
Имало такива с масло и такива без - каква е разликата в ползите и недостатъците?
Lemförder или Meyle или Powerflex? и т.н.
Много ще се радвам, ако коментират само хора с опит или поне някакви относително смислени аргументи в позицията си
Имало такива с масло и такива без - каква е разликата в ползите и недостатъците?
Много ще се радвам, ако коментират само хора с опит или поне някакви относително смислени аргументи в позицията си

- ludia
-
-
- Кара: Бързо
- Мечтае да кара: М3 Е92
zmeyan написа:А като стана на въпрос - кой са оригиналните тампони?
Ето ти за пример една реална случка.
Преди година и половина си взех колата и смених предните тампони + накрайниците с Powerflex (от колегата Владо). И точно след седмица едно приятелче си взе също Е46-ца и смени предни дискове предни амортисьори и тампони. Като тампоните които той беше сложил бяха Мeyle.
Преди месец се возих за последно на неговата Е46 ца и чух че му тропа предницата питах го какво е каза че тампоните са се разбили и трябва да ги сменя. Аз с моите още нямам проблем.

БМВ не е нито най-бързата кола, нито най-луксозната, сигурно не и най-красивата, тя е просто НАЙ-ДОБРАТА!
http://clip4e.com/play.php?id=45143
- Biankonero
- младши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Ако някой мисли да слага - имам един комплект тампони Powerflex останал, който няма на какво да сложа - да се обажда - 20лв надолу от цената на Владо (от него са взети)... 

- Face
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320Д(M47TUD20)
V-max написа:трябваше да ги смениш, основноя плюс на тези тампони е , че не позволяват толоква да се гъне носача и пазят шарнирите . Оригиналните изглеждат здрави, но пък са меки и особено качване на бордюр е болезнено
- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
+1 за Powerflex от Владо. Слагай ги, доволен ще останеш... 

Si non confectus, non reficiat.
19 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2