ПРОГЛЕМ ЛАМПА СПЕШНО

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: BMW 318i e46

ПРОГЛЕМ ЛАМПА СПЕШНО

Мнение от liuben_25 » 07 Яну 2010, 21:25

здавете,от 10 дни карам БМВ когато го купиx всичко беше наред но сега нее,не ми отвори термустата сменихго нее много евтин сега на моменти мисвети ниакава лампа като радиторчи в жалто свети изгасва след малко пак светва и се така ,изкам да попитам от какво е уж е обезваждушена има вода в казанчето . колата е Е46 318и 1999 моля помогнете ми :help:

ШОП
Аватар
Кара: e87lci

Re: ПРОГЛЕМ ЛАМПА СПЕШНО

Мнение от BMDrago » 07 Яну 2010, 23:10

Долей още малко охладителна течност
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от liuben_25 » 08 Яну 2010, 18:32

когато отвория казанчето показва че е наред но ще налея малко пак ще видим,а вазможнолие да имам ниакои развален датчик ниакаде ,колата не загрява работи нормално термустата отватя перката си вклучва незнам какво да правя.ако може да ми даде6 още ниакои савет ще самти много благодарен.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 530d F10

Мнение от Енцо » 09 Яну 2010, 11:23

Антифирз, брат :)

Потребител
Аватар

Мнение от liuben_25 » 10 Яну 2010, 11:03

ас антифриз сам но пак свети и незнам какво да правия,изкам да попитам колко антифриз поема този двигател и каде се намира този малак термостат да неби тои да не таботи и от колко места се обезвазду6ава. :?:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '12 BMW F10
Мечтае да кара: самолет

Мнение от oci » 10 Яну 2010, 19:02

Ти имаш само един термостат и той на схемата е с номер 5
http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=11&fg=35
Провери да не ти тече от някъде и да се губи от течността иначе събира точно 6 литра охладителна течност.
Провери и това съединение с номер 9 на схемата то е отзадната страна на главата на двигателя от към купето, трябва да свалиш пластмасите под филтъра на купето най-често то тече.
На мен бая време ми отне да спра всички течове на атифриз като смених всички маркучи и съединения защото връзките са тип /бързи връзки с О-пръстен и пласмасата с времето се скапва направо/.

Потребител
Аватар

Мнение от liuben_25 » 10 Яну 2010, 22:29

OCI,мерси за тази информация ако ми обисиш как горедолу се обезваздушава ще сам ти много благодарен.защото ми казаха че сатава от 3 места не само от радиатора.още утре ще разглобя всичко .

Потребител
Аватар

Мнение от liuben_25 » 12 Яну 2010, 0:41

ниакои може ли да ми каже как се обезваздушава, и от колко места. :help:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
Мечтае да кара: BMW M

Мнение от kriso85 » 12 Яну 2010, 9:59

До капачката за наливане на антифриз има едно пластмасово болтче.
Отвиваш леко и ще почнат да излизат мехурчета... Като протече само антифриз (без въздух) си готов - завиваш болтчето.

ПП: внимателно с това болтче, че се чупи лесно - с голяма права отвертка го отвивай или с монета от 50 стотинки ;)
Последна промяна kriso85 на 12 Яну 2010, 14:17, променена общо 3 пъти
"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '12 BMW F10
Мечтае да кара: самолет

Мнение от oci » 12 Яну 2010, 11:03

До колкото знам и аз като колегата kriso85 само от винта до капачката за наливане, като почваш да наливаш до горе антивриз в отвора гледаш да е до горе антифриз за да може да гони въздуха когато потече от болчето антифриз завиваш капачката и пак пробваш да обезвъздушиш от болта и ако не излиза въздух завиваш и така.
Поне аз така обезвъздушавам като изчаквам да отвори термостата за втория кръг и парното на 32 градуса да бачка за да е отворил ел. клапана защото може да има въздух и в радиатора на парното, а вентилатора на ниски обороти за да загрее по-бързо.
Това е Успех

Потребител
Аватар

Мнение от liuben_25 » 14 Яну 2010, 0:43

да попитам още нещо струвами се че има ниакакав проблем,значи този маркуч кадето е горе почва да се надува и става много твърт а този кадето е след термостата се стопля много бавно (термостата е нов на 10 дни )може ли да е запушен радиатора.когато го купих ми казаха че по номер на термустата и по каталог трабва да е сащия и трабва да работи на 105 градоса но според мен е много вие какво мислете.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от suren » 15 Яну 2010, 15:51

Трябва ти и учебник по граматика за втори клас повярвай ми

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
Мечтае да кара: BMW M

Мнение от kriso85 » 15 Яну 2010, 17:07

suren написа:Трябва ти и учебник по граматика за втори клас повярвай ми

:yes: :yes: :yes:

Колега какъв термостат си взел и от къде ?
И защо те интересува на колко градуса трябва да работи , като си купуваш термостат обикновено казваш за каква кола и те ти дават (било оригинален, било някакъв афтърмаркет и т.н.)
Също така системата трябва да е обезвъдушена както ти написахме по-горе, защото когато има въздух тя не сработва добре и може да прегрееш колата.

Всъщност стрелката за температурата какво показва... би трябвало да седи точно по средата и да не мърда от там?
"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 15 Яну 2010, 17:14

kriso85 написа:
suren написа:Трябва ти и учебник по граматика за втори клас повярвай ми

:yes: :yes: :yes:

Колега какъв термостат си взел и от къде ?
И защо те интересува на колко градуса трябва да работи , като си купуваш термостат обикновено казваш за каква кола и те ти дават (било оригинален, било някакъв афтърмаркет и т.н.)
Също така системата трябва да е обезвъдушена както ти написахме по-горе, защото когато има въздух тя не сработва добре и може да прегрееш колата.

Всъщност стрелката за температурата какво показва... би трябвало да седи точно по средата и да не мърда от там?

За термостата не е точно така,аз си купих големия афтърмаркет заедно със цялата пласмаса ,стария работеше,но когато го свалихме да сменим водната помпа се оказа че водача на гумичката се е счупил и беше възможно да тече,как и да е,с новият колата по бавно заграва,а като караш по-лекичко без настъпване даже изтива...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от zmeyan » 15 Яну 2010, 17:30

Не знам дали при БМВ е така, но...
има 2 вида термостати - за топли и за студени държави. Разликата е в температурата, при която отварят големия кръг. Защо.. не знам!
В момента на едно опелче имам подобен проблем - не мога да намеря термостат за този модел, който да отваря при 92 градуса и колата не мога да я накарам да загрее повече от 70-75... съответно парното е слабо, а работата на двигателя не е нормално - отделно разхода скочи двойно, но там подозирам нещо друго за такава голяма разлика.
Та мисълта ми беше - при термостатите освен модела, трябва да се гледа и температурата, при която е предвидено да отваря.

Следваща

Назад към E46