Консумира ли много масло 330i...
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
26 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- ivsan_82
- кандидат ентусиаст
-
Консумира ли много масло 330i...
Доскоро имах 318 и въобще не харчеше масло.Сега съм с 330i Sport,когато го купих,нивото на маслото беше между средата и максимума,след 1000км изминати е на минимума
Не се вижда да тече отникъде,не пуши,не мирише на масло и т.н.Какъв може да е проблема,и мога ли сега да долея друг вид масло(като вискозитет и марка)?

- ThE BeAsT
- младши ентусиаст
-
- Кара: e46 320d, 330xd
- Мечтае да кара: M4

- unikalen88
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW 330cd
първо да споменем това че колата нетрябва да гори масло ако гори не е нормално,но си мисля все пак че ако колегата не му се дават пари да отстрани проблема 600 мл. масло на 7к не е много,даже на 10к 600-800 мл. е нормално
- ThE BeAsT
- младши ентусиаст
-
- Кара: e46 320d, 330xd
- Мечтае да кара: M4
1во - Питам дали е нормално да е било минимум, а с 700мл да стигне 3мм (някъде там) над максимума или това, че съм я палил 20мин преди пробата е било проблема и ме е излъгала щеката, но аз си мисля, че за 20мин се е стекло
2ро - 600мм (пак грубо не мога да го кажа точно) за 7000км дали е нормално да изгори
3то - На колко литра отговаря от мин до макс на щеката
2ро - 600мм (пак грубо не мога да го кажа точно) за 7000км дали е нормално да изгори
3то - На колко литра отговаря от мин до макс на щеката
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Re: Консумира ли много масло 330i...
ivsan_82 написа:Доскоро имах 318 и въобще не харчеше масло.Сега съм с 330i Sport,когато го купих,нивото на маслото беше между средата и максимума,след 1000км изминати е на минимумаНе се вижда да тече отникъде,не пуши,не мирише на масло и т.н.Какъв може да е проблема,и мога ли сега да долея друг вид масло(като вискозитет и марка)?
Принципно не е нормално, но изчака ли да се стече като видя,че е на минимума? Друга марка масло може, но със същия вискозитет... Това са елементарни неща, интересувайте се преди да се качите на колата, че не се знае къде ще ви остави

Never mistake motion for action...
- ivsan_82
- кандидат ентусиаст
-
А проблем ли е,ако например маслото в двигателя е 10W 40,а аз долея 5W 40? Или ако е полусинтетично,а аз долея пълна синтетика?
Другото интересно е,че въпреки че маслото е на минимума,жълтата лампа не свети...
Другото интересно е,че въпреки че маслото е на минимума,жълтата лампа не свети...
- Archangel
- старши ентусиаст
-
- Кара: N42B20 с ръкавици
- Мечтае да кара: Spitfire
ivsan_82 написа:А проблем ли е,ако например маслото в двигателя е 10W 40,а аз долея 5W 40? Или ако е полусинтетично,а аз долея пълна синтетика?
Маслото трябва да е същото.
Rainbow shaker,
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Stormbringer coming down,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..
- ivsan_82
- кандидат ентусиаст
-
Да,така е,логично е че трябва да същото маслото,но все пак-какво би станало ако се долее различно,ще се пресече ли,ще си загуби свойствата ли....?
- Archangel
- старши ентусиаст
-
- Кара: N42B20 с ръкавици
- Мечтае да кара: Spitfire
Мойто мъртво-родено добиче ми яде по 700-800мл. на 12 000км, ти за 330 питаш 

Rainbow shaker,
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..
- nik4o_83
- младши ентусиаст
-
- Кара: на ток
- Мечтае да кара: по пътища без дупки
Re: Консумира ли много масло 330i...
ivsan_82 написа:Доскоро имах 318 и въобще не харчеше масло.Сега съм с 330i Sport,когато го купих,нивото на маслото беше между средата и максимума,след 1000км изминати е на минимумаНе се вижда да тече отникъде,не пуши,не мирише на масло и т.н.Какъв може да е проблема,и мога ли сега да долея друг вид масло(като вискозитет и марка)?
Не е нормално за 1000 километра да ти свали толкова много нивото на маслото...баси - тва и при москвичите го няма. Отиди най-добре на преглед - може да е нещо дребно...
Що се отнася за дизела - аз съм с 320D и грам не ми харчи. Това е четиритактов мотор и ако всичко е нормално не трябва да харчи масло, или ако харчи - ще е пренебрежимо малко (въобще не говориме за доливане на масло...)
- Alexi
- старши ентусиаст
-
- Кара: буретата да пресъхват
ivsan_82 написа:Да,така е,логично е че трябва да същото маслото,но все пак-какво би станало ако се долее различно,ще се пресече ли,ще си загуби свойствата ли....?
нищо съществено няма да стане ,двигателните масла отдавна са взаимо смесяеми така да се изразя ,даже има хора които карат с 5в40 и 10в40 смесени 1:1 ,в БГ не е практика .Добре е все пак като се смесват масла да са на една основа - минерална да речем ,или естерна ако караш с такова скъпо масло .
- spower
- старши ентусиаст
-
- Кара: любимата ни марка да е първа ;)
- Мечтае да кара: римска колесница с М-пакет ;)
колега не е лошо да се погледнат гумичките на клапаните или другия вариянт е да се смени вискозитета ако си с 5в40 на 10в40 или минерално ..
Плей листа с видеа за ремонт на BMW Х3 F25:
https://www.youtube.com/playlist?list=P ... A1PWE6WpJt

- kriso85
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
- Мечтае да кара: BMW M
Принципно разхода на масло не може да е толкова нормален (особено за 1000 км.) Въпреки че от БМВ твърдят, че 1 л на 1000 км. е нормал
Но според мен трябва щом си си купил колата да и смениш маслото веднага независимо какво ти казва продавача (стига да не си някакси абсолютно сигурен) и после да правиш изводи.
Избери си подходящо масло ( за М54 не знам какво се препоръчва), но едва ли е 10в40
Има вариант да ти го е изгоряла маслото не защото имаш проблем (гумички, сегменти и т.н.), а защото вече му е време за смяна. Доста коли правят този номер примерно до 8000 км . не пипат въобще, а до 10к са изгоряли по 500-600 гр. (което мисля че е разтоянието от мин. до макс. на щеката).
Също така и при по-агресивен стил на каране консумацията на масло се повишава. Но леко мое наблюдение е че по-новите двигатели на БМВ горят повече масло
Смени си маслото и после пиши дали намалява и на колко км.

Избери си подходящо масло ( за М54 не знам какво се препоръчва), но едва ли е 10в40

Има вариант да ти го е изгоряла маслото не защото имаш проблем (гумички, сегменти и т.н.), а защото вече му е време за смяна. Доста коли правят този номер примерно до 8000 км . не пипат въобще, а до 10к са изгоряли по 500-600 гр. (което мисля че е разтоянието от мин. до макс. на щеката).
Също така и при по-агресивен стил на каране консумацията на масло се повишава. Но леко мое наблюдение е че по-новите двигатели на БМВ горят повече масло

Смени си маслото и после пиши дали намалява и на колко км.
"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda

26 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2