Klimattronic!
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
27 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- xerial
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е46 330d CBR 600RR
- Мечтае да кара: F82 ,S1000RR
Klimattronic!
Здр Колеги
става въпрос за климатроника. Като го пусна и като е по студена колата почва леко да се усещат вибрации , а като е изключен колата работи супер спокоино и тихо и не се усеща нищо! След това - има един шум като се пусне така все едно някоя клапа не отваря изцяло, но като пусна програмата за бързо размразяване която е за предния джам не се чува. Другото което е че като пусна АЦ-то (нали не парното само) не духа така студено като му задам 20 градуса примерно ,усеща се че въздуха не е така от климатика ами от вън,просто не се усеща тази студенина която е от АЦ.

става въпрос за климатроника. Като го пусна и като е по студена колата почва леко да се усещат вибрации , а като е изключен колата работи супер спокоино и тихо и не се усеща нищо! След това - има един шум като се пусне така все едно някоя клапа не отваря изцяло, но като пусна програмата за бързо размразяване която е за предния джам не се чува. Другото което е че като пусна АЦ-то (нали не парното само) не духа така студено като му задам 20 градуса примерно ,усеща се че въздуха не е така от климатика ами от вън,просто не се усеща тази студенина която е от АЦ.
- xerial
- старши ентусиаст
-
- xerial
- старши ентусиаст
-
BMDrago написа:Пускаш климатика да ти създаде 20 градуса при положение ,че навън е 10???Нещо немога да те разбера
хаха днеска ми стана топло напече слънцето,задръстване

- ивайло81
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320 i
- Мечтае да кара: Е90 пак бензин
ами може и да не ти работи компресора.пък може и фреон да нямаш...така че....няма как да ти духа студено...
- xerial
- старши ентусиаст
-
ивайло81 написа:ами може и да не ти работи компресора.пък може и фреон да нямаш...така че....няма как да ти духа студено...
Ами и аз така предполагам, мисълта ми беше дали някой се сблъсквал със сищия проблем? И от къде се получават вибрациите

- unikalen88
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW 330cd
на мене когато ми влиучва компресора колата леко потрепва и оборотите -стрелката леко подскача,затова ли става въпрос или не ,погледнни си оборотите играиат ли когато претриса колата и ако да е това
- xerial
- старши ентусиаст
-
unikalen88 написа:на мене когато ми влиучва компресора колата леко потрепва и оборотите -стрелката леко подскача,затова ли става въпрос или не ,погледнни си оборотите играиат ли когато претриса колата и ако да е това
оборотите се покачват само когато се пусне сутрин и колата е студена след това не се покачват,когато примерно го пуснеш при загряла кола! А иначе оборотите са като зелепени не мърдат,но има тук таме вибрации без нали да падат или увеличват оборотите
- ивайло81
- младши ентусиаст
-
при загряла кола,така се получава като включиш климатроника,оборотите падат за момент като вкл. компресора.unikalen88 написа:на мене когато ми влиучва компресора колата леко потрепва и оборотите -стрелката леко подскача,затова ли става въпрос или не ,погледнни си оборотите играиат ли когато претриса колата и ако да е това
- xerial
- старши ентусиаст
-
а добре това че не изтодувя като хората компресор, фреон?? Може да ви се сторят малоумни въпросите но до сега не съм го ползвал и не ми е трябвало да ми изтудява защото купих колата през края на Октомври
- ивайло81
- младши ентусиаст
-
няма такова нещо,ей сега слезнах долу и му дадох -16 доста студен въздух взе да излиза
най-вероятно е фреон.както си имах климатик това лято,и един ден се качвам нищо,няма студен въздух,веднага за фреон и била празна системата нацяло.

- ангелски
- младши ентусиаст
-
- Кара: 330xdА
- Детайли за колата: Става все още.
Не се безпокой,всичко ти е наред.Ако липсва фреон въобще няма да се пусне компресора.Съвета ми е да караш така и лятото,ако не прави студено ще му мислим тогава.Както колегата каза по нагоре при 10 градуса неможе да се усети климатика.Бях писал една тема / Климатиците какво трябва да знаем/ потърси я и мисля,че ще ти стане малко ясно за това чудо.
Успех.
Успех.
Ако имаш проблем, не трябва да се безпокоиш. Вариантите са два:
Или намираш начин да го решиш, без да се нервираш, или просто той не е по твоите възможности и няма защо да се ядосваш.
Или намираш начин да го решиш, без да се нервираш, или просто той не е по твоите възможности и няма защо да се ядосваш.
- xerial
- старши ентусиаст
-
Добре , а къде е датчика за вътрешната Т на тавана ли е където има нещо такова или на климатроника до копчетата? Дали този датчик нещо не отчита правилно защото то хубаво на вън е 10 градуса ама вътре като е 22 примерно и аз искам да изтуди....
27 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2