Да ви се похваля

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Аватар
Кара: Бързо
Мечтае да кара: М3 Е92

Да ви се похваля

Мнение от ludia » 31 Яну 2009, 20:41

Да ви се похваля днес какво ми стана отворих предния капак и си викам.
Аз никога не съм махал пластмасите даи да ги махна. Махнах ги видях AGR клапана и си викам даи да го изчистя после като виях и колекторите и се сетих че пеперудките дават ядове и си навих на ума да сваля и колекторите. Свалих всичко купих си обезмаслител 1л.=5лв.
+ 3л. нафта= 5лв. и ми стигнаха точно да изчистя всичко перфектно.
Единствено едно болче изпуснах но утре ще си го купя от някъде.
Все още не съм я палил понеже несъм вързал всичко просто се стамни и нямаше как. Но утре ще напиша как е.
Темата не кои знае какво така че ако модераторите преценят може да я изтрият.
Изображение
БМВ не е нито най-бързата кола, нито най-луксозната, сигурно не и най-красивата, тя е просто НАЙ-ДОБРАТА!

http://clip4e.com/play.php?id=45143

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Хилядолетен сокол

Мнение от NikiNikolov » 31 Яну 2009, 23:09

Мани тая работа, най-добрата, това си е чиста дрога, яко зарибяване. Вече си правя поредния ъпдейт - подгрев на дупето, бях я немската жигула.

ентусиаст
Аватар
Кара: 320i 1999г.

Мнение от Сладур1 » 31 Яну 2009, 23:20

лесно ли става тоя подгрев на дупето,че все ми се оплакват приятелите като се качат в колата...

ентусиаст
Аватар

Мнение от plamen_hh » 31 Яну 2009, 23:41

Пониш ли каде падна болчето да не си го изтървал в смукателите ако е там по добре недей да палиш.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e90 320d 163hp 2006

Мнение от baga » 31 Яну 2009, 23:57

plamen_hh написа:Пониш ли каде падна болчето да не си го изтървал в смукателите ако е там по добре недей да палиш.

:yes:

ентусиаст
Аватар

Мнение от plamen_hh » 01 Фев 2009, 0:55

Аз така с едната от гумичките миналия път сигурно два часа я търсих тя се завряла зад стартера и викам докато не я намеря няма да паля :D

младши ентусиаст
Аватар
Кара: '08 535d
Мечтае да кара: F10 M550d

Мнение от bojky » 01 Фев 2009, 1:01

Колега колко време ти отне цялата процедура?

Аватар

Мнение от ludia » 01 Фев 2009, 16:32

За болчето колекторите бяха сложени та болчето нямаше как да падне вътре. А освен болчето като зглобих днес всичко изпуснах и един камак 11 -ска и ще трябва да ги търся в колата някога като се наложи.
Иначе одне ми 2-часа да разглобя всичко да го почистя много добре с обезмаслител и нафта да го оставя да исъхне и да зглобя колекторите и АГР клапана отново. След което се стъмни и днес сутринта довърших като запуших и маркуча на агр клапата както съветват колегите.
В резолтат от чистенето на колекторите АГР клапана и запушването на маркуча като запалих колата :
1-во работеше много по-тихо
2-ро усеща се усезаемо в ниските обороти бързо изтегляне и ускорено набиране.
И още веднъж като седя в купето немога да чуя как работи двигателя усезаемо шума намаля.
Съветвам всеки които има 2-3 часа гидоре и 10лв. за обезмаслител и 3л-нафта или да го направи колата се променя и шума изчезва.
Изображение
БМВ не е нито най-бързата кола, нито най-луксозната, сигурно не и най-красивата, тя е просто НАЙ-ДОБРАТА!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от bojky » 01 Фев 2009, 19:01

Колега,аз отдавна се каня да направя тази процедура...но съм се чудел като махнеш колекторите и агр-а някакви нови гарнитурки после трябва ли да се слагат на мястото на старите?

Аватар

Мнение от ludia » 02 Фев 2009, 11:03

bojky написа:Колега,аз отдавна се каня да направя тази процедура...но съм се чудел като махнеш колекторите и агр-а някакви нови гарнитурки после трябва ли да се слагат на мястото на старите?

Хубаво е ако твоите са видимо изгоряли или наранени да ги смениш. Така и така си отворил но при мен изглеждаха като нови.
Има 4-тири гарнитури на цилингрите и 5 малки гарнитурки на болтовете за затягане. А мо прецениш ги смени но немисля че е задължително.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от bojky » 02 Фев 2009, 12:39

Ок...благодаря колега!Скоро се захващам и аз :) А какви инструменти трябват,че нямам много :confused: Извинявай,че те разпитвам така,но искам да съм подготвен,защото нямам гараж и пред блока да не стане така да я разглобя и да ми трябва нещо и да го търся.Пък ти така и така си пуснал темата,защо да не те питам :)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е46

Мнение от neonman » 02 Фев 2009, 15:17

ludia написа:За болчето колекторите бяха сложени та болчето нямаше как да падне вътре. А освен болчето като зглобих днес всичко изпуснах и един камак 11 -ска и ще трябва да ги търся в колата някога като се наложи.
Иначе одне ми 2-часа да разглобя всичко да го почистя много добре с обезмаслител и нафта да го оставя да исъхне и да зглобя колекторите и АГР клапана отново. След което се стъмни и днес сутринта довърших като запуших и маркуча на агр клапата както съветват колегите.
В резолтат от чистенето на колекторите АГР клапана и запушването на маркуча като запалих колата :
1-во работеше много по-тихо
2-ро усеща се усезаемо в ниските обороти бързо изтегляне и ускорено набиране.
И още веднъж като седя в купето немога да чуя как работи двигателя усезаемо шума намаля.
Съветвам всеки които има 2-3 часа гидоре и 10лв. за обезмаслител и 3л-нафта или да го направи колата се променя и шума изчезва.

Батко, ти учил ли си някога български език в училище :shock:
if your car isn't scary - it's just not fast enough!

Аватар
Кара: E30 318hi ---> E30 328ihA
Детайли за колата: Бърз, здрав и безумно чист , това е моят автомобил :) Съвсем скоро M52B28 inside :DD

Мнение от V-max » 02 Фев 2009, 16:59

Кириле, тръгни да ги гониш всичките , които едвам пишат из този форум и няма да имаш време за друга работа :D :D Едно малко отражение на общата БГ култура , ясно показващо кой колко е ходил на училище :confused:

Аватар

Мнение от ludia » 02 Фев 2009, 17:32

bojky написа:Ок...благодаря колега!Скоро се захващам и аз :) А какви инструменти трябват,че нямам много :confused: Извинявай,че те разпитвам така,но искам да съм подготвен,защото нямам гараж и пред блока да не стане така да я разглобя и да ми трябва нещо и да го търся.Пък ти така и така си пуснал темата,защо да не те питам :)

Аз моята съм я правих пред блока. Трябваха ми трисчотка с дълго рамо и камък 10 и 11 + от тези които приличът на шестограм самоче не са.
Мисля че се казваха евреиски звезди или нещо подобно, а бе доста са разпространени аз моите ги купих от магазин всичко по левче за 1.50 :)
Много малко инструменти са ти нужни. Трябва самоче да си вземеш обезмаслител.Това е едно шишенце с жълта течност.Шишето прилича на тези които са с пръскалка отгоре и са за прозорци. И 2-3л. нафта за да прочистиш колекторите. Успех.
А и още едно допълнение забелязах днес. Вече няма и грам дим отзад дори и на 2-ра с 4000 оборота !

За правописа извинявам се, но не ми е силната страна. Пък и не се старая да пиша във форумите правилно. Ако съм ви раздразнил с това извинявам се още веднъж.
Изображение

ШОП
Аватар
Кара: e87lci

Re: Да ви се похваля

Мнение от BMDrago » 02 Фев 2009, 23:38

ludia написа:Единствено едно болче изпуснах но утре ще си го купя от някъде.

Отиваш на"Раковска" и "Сливница" ;)
Изображение

Следваща

Назад към E46