Изход за усилвател на оригиналното касетофонче

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 525d '02
Мечтае да кара: 850i или M6

Изход за усилвател на оригиналното касетофонче

Мнение от Glamav » 13 Окт 2008, 12:20

Колеги гледам тук и там, и оставам с впечатлението че на оригиналния касетофон на Е46 няма изходи (чинчове) за усилвател.
Чувал съм музики монтирани със сигнал взет от колоните, и усилвателя има такъв вход и не ми харесват как звучат.
А пък и не искам да сменям оригиналното радио защото си изглежда прекрасно, и няма нужда да вадя панели и т.н. пък и с един ДАЙС си става бомба положението...

Та ако може, дайте акъл :)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 325i

Мнение от vitaliss » 13 Окт 2008, 15:34

сорка пич преди 2 седмици и аз бях пуснал същата тема и никои не ми помогна аз сам с чеинджара и нямам изход и сам взел звук от задните колони ама .... едно че багажника е яко оплатнен едно че сигнала е ебан па и самото радио недава хубав сигнал и изобщо несвири пък сам с 12" Бошман и все едно сам с някфи кирливи колонки а не с буфер...пък ко сложа едно хубаво СД интериора ще се пр..бе ама за сметка на това ще свири и аз се двуумя сега кво да правя..сащо се чудя оригиналното СД дали ще има изход за буфер...?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Glamav » 13 Окт 2008, 15:36

Мда, закъсали сме го мамка му :)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Хилядолетен сокол

Мнение от NikiNikolov » 13 Окт 2008, 15:47

Вадите радиото, отваряте го и извеждате изходи за усилвател от входа на крайното му стъпало. :idea:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Bmw E46,04`330d

Re: Изход за усилвател на оригиналното касетофонче

Мнение от Oleg-16V » 13 Окт 2008, 16:00

Glamav написа:Колеги гледам тук и там, и оставам с впечатлението че на оригиналния касетофон на Е46 няма изходи (чинчове) за усилвател.
Чувал съм музики монтирани със сигнал взет от колоните, и усилвателя има такъв вход и не ми харесват как звучат.
А пък и не искам да сменям оригиналното радио защото си изглежда прекрасно, и няма нужда да вадя панели и т.н. пък и с един ДАЙС си става бомба положението...

Та ако може, дайте акъл :)

препоръчвам ти да се сбогуваш с тази радио точка абсолютно нищо не става от нея вчера монтирах мпр кларион висок клас и най после тези колони почнаха да свирят просто няма никаква връзка така че не се замисляй преходника е 15 лева и става супер

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Glamav » 13 Окт 2008, 16:07

Не искам да загрозявам таблото честно казано, а и не искам да нося панел с мене да ми тежи :)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Glamav » 13 Окт 2008, 18:03

Как да го познаем входа на крайното стъпало ?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 325i

Мнение от vitaliss » 13 Окт 2008, 19:49

чакаи ся как така да изведем от краиното стапало ... обясни малко по добре ако се вземе от там сигнала как ще е ? по добър ли ще е отколкото като го взема от двете колони? обясни на всичките ще бъде мн полезно :)

Слави
Аватар

Мнение от © » 13 Окт 2008, 20:30

NikiNikolov написа:Вадите радиото, отваряте го и извеждате изходи за усилвател от входа на крайното му стъпало. :idea:

колега ще обясниш ли по подробно какво точно имаш предвид?
от скоро карам и една тойота със навигация, оригинален усивател и доста тонколони и сега като седна в БМВ-то звука направо ме дразни

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от NikiNikolov » 14 Окт 2008, 13:06

Като отворите радиото, сваляте охладителната плочка на това крайно стъпало и гледате какво пише на него, примерно "TDК някви цифри и букви", после изписвате това нещо в чичко Гугъл и той Ви казва къде, какво на кои крачета има. Ако има желаещ да го направим за проба и да му пуснем усилвател. Проблема при взимане на сигнал от тонколоната е че самия усилвател трябва да има такъв вход, но ако няма лесно се прави през стандартния вход, но сигнала стигнал веднъж до тонколоната той носи и разни изкривявания от крайното стъпало ако сте го усилили доста, така че не е добра идея за добро качество, но за временно решение става, НО всяко временно решение е постоянно. :) Поне така се получава при мен с тия решения.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от NikiNikolov » 17 Окт 2008, 14:35

Ей хора има ли живи, развитие по проблема, никой нищо не казва. Направи ли го някой, само искате инфо и после си траете. Сложете си букси за чинчове отзад на радиото, по лесно става. Ей, бандити такива, кой какво направи бързо да си признава да не ви спирам по шосетата, :mhihi: :mhihi: .

Слави
Аватар

Мнение от © » 17 Окт 2008, 14:47

то толкова неща сме "подхванали" че не знам на кое кога ще му дойде времето :mhihi: то не са огледала с прибиране, сензори за ксенона, изход за усилвател ...а ако излезе някой непредвиден ремонт- като при мен с едно ударено куче и съвсем го закъсваме :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Glamav » 17 Окт 2008, 16:53

И аз още не съм го подкарал, но обезателно ще пиша като я разкостя пущината. :)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от NikiNikolov » 18 Окт 2008, 17:06

Еее, да идвам да помагам при разкостването, много ме бива в това :mhihi: , все пак ако имате нужда от помощ за нещо обаждайте се&ЛС.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от opex » 20 Окт 2008, 11:25

NikiNikolov написа:Като отворите радиото, сваляте охладителната плочка на това крайно стъпало и гледате какво пише на него, примерно "TDК някви цифри и букви", после изписвате това нещо в чичко Гугъл и той Ви казва къде, какво на кои крачета има. Ако има желаещ да го направим за проба и да му пуснем усилвател. Проблема при взимане на сигнал от тонколоната е че самия усилвател трябва да има такъв вход, но ако няма лесно се прави през стандартния вход, но сигнала стигнал веднъж до тонколоната той носи и разни изкривявания от крайното стъпало ако сте го усилили доста, така че не е добра идея за добро качество, но за временно решение става, НО всяко временно решение е постоянно. :) Поне така се получава при мен с тия решения.

аз не бих го направил това ;) Тоя ТДК за който говориш е самия усилвател на касетофона/ЦД-то. За това има и голяма охлаждаща плочка на него. Пък и ТДК е марка и се слагат на едни, на други касетофони се слагат други, да не говорим примерно за MOSFET усилвателите.. е.. те пък като по-нови може и да си имат изходи за усилвател... но да не задълбаваме на там :)
Въпроса е, че изход за усилвател се взима от предусилвателя, и то не е добре да се взима директно пак от крачетата му, както предлагаш по-горе за усилвателя. Най-добре е при положение, че това е изходния вариант и е решено така да се прави, да се занесе при майстор, който знае или може да измери и да определи от къде е най-добре да се изкара такъв изход.
Защото основно този изход служи за усилвател за бас (туба каса и т.н.) и ако се вземе от крачетата директно ще получиш целия диапазон от примерно 20Хц до 20кХц, а може да има възможност да се вземе след няколко елемента на платката и да получиш сигнал с ниска честота примерно 30 до 300 херца и да нямаш излишни шумове от бас говорителя ... :)

Следваща

Назад към E46