всъщност каква е разликата в светлината от китайски и оригин
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
46 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4
- bira&6kembe
- кандидат ентусиаст
-
всъщност каква е разликата в светлината от китайски и оригин
има ли съществена разлика в наситеноста на светлината от оригиналните и от китайските ксенон системи?
- Веселин|Василев
- М3 Пристрастен
-
- Кара: E38 735i
Ти последно на Е46 ли ги слагаш или на Е36 щото пускаш теми където ти падне!!!
Живота е прекалено кратък за лоша музика, грозни жени, бавни коли и проблемни връзки!!!
- RIDDICK
- младши ентусиаст
-
- Кара: F10 525D
- Мечтае да кара: M5
- Детайли за колата: Всичко необходимо за комфорт и удоволствие....
- Денислав Шишев
- DS Motorsport
-
- Кара: BMW E46 M3 & E90 LCI
- Детайли за колата: 04' E46 M3 Coupe, 6 speed manual transmission, titansilver metallic, Full options, full Magnaflow exhaust system, K&N intake
RIDDICK написа:китаиските както изглежда а и по мои лични наблюдения светят по силно...и са много много по евтини
Аз не съм на същото мнение!
До сега съм карал само с оригинален и свети невероятно хубаво-чисто бяло! На скоро си взех китайски за едната кола и направо ми писна да ходя да правя рекламации

Постоянно прави бели,не иска да запали ту единия,ту другия!
А съм го купил чисто нов!
Китайския за мен не свети по силно!почти всички които си вземат китайски си го вземат 6000к-8000к и той свети мнг синио!
Моето мнение е,че няма по добра светлина от чисто бялата,но и китайския ксенон за мен е пълно менте! Има хора които карат от мнг време с китайски и нямат проблеми,но това рядко се случва!
Не случайно оригиналния ксенон струва около 3000лв повече когато си копуваш колата нова!

- mili4uk
- младши ентусиаст
-
- Кара: жена си да дрифти
- Мечтае да кара: безаварийно
- Детайли за колата: харчи малко - върви на страх
Колеги...
мислех да се изкажа крайно ... но се стърпях
Помислете и за другите участници в движението преди да сложите сини гадни ментаци - ксенони - заслепяват всички и са предпоставка за ПТП !
Може би говоря за точно определен ксенон... или и аз незнам как да си го обясня това явление, но срещам непрекъснато бакшиши и разни незнайни селски дупета с този шибан ксенон - свети адски силно, син е и е по-зле отколкото да карат на дълги срещу теб.
За моя радост.. не е от най-често срещаните този тип .... но определено като видя такъв вечер направо ми идва да го блъсна челно !
Имаше една готина табелка на един камион подходяща за случая :
КОЛЕГИ, ПЪТЯТ НЕ Е КОСМОС !
Помислете и за другите участници в движението преди да сложите сини гадни ментаци - ксенони - заслепяват всички и са предпоставка за ПТП !
Може би говоря за точно определен ксенон... или и аз незнам как да си го обясня това явление, но срещам непрекъснато бакшиши и разни незнайни селски дупета с този шибан ксенон - свети адски силно, син е и е по-зле отколкото да карат на дълги срещу теб.
За моя радост.. не е от най-често срещаните този тип .... но определено като видя такъв вечер направо ми идва да го блъсна челно !
Beat the Devil
http://www.youtube.com/watch?v=k-cbiYzlHOk
http://www.youtube.com/watch?v=k-cbiYzlHOk
- Денислав Шишев
- DS Motorsport
-
- Кара: BMW E46 M3 & E90 LCI
- Детайли за колата: 04' E46 M3 Coupe, 6 speed manual transmission, titansilver metallic, Full options, full Magnaflow exhaust system, K&N intake
mili4uk написа:Колеги...

- bscsystem
- младши ентусиаст
-
- Кара: N55
Споко колега мина им модата на сините светлини дето вадят очи
И много се радвам, защото от рефлекторен фар с ксенон по гадно няма! Аз 20пъти до сега да си бях сложил китайски ксенон, ама ОГРОМНА част от вината да не го направя беше точно това, тази гадна светлица от пред която заслепява всичко живо и грози колата.
Лупите за това светят по слабо, но концентрират светлината в определеноо място + ксенон са ок, а това дали е китайски или немски има значение голямо и ще го разберете зимата. Миналата зима заради тия ксенони сигурно 100лв рушвети съм дал постоянно ме оставяха без светлини сутрин на студено и вечер когато си искат!

Лупите за това светят по слабо, но концентрират светлината в определеноо място + ксенон са ок, а това дали е китайски или немски има значение голямо и ще го разберете зимата. Миналата зима заради тия ксенони сигурно 100лв рушвети съм дал постоянно ме оставяха без светлини сутрин на студено и вечер когато си искат!
- kiko™
- ентусиаст
-
- Кара: разни баварски екземпляри
- Мечтае да кара: ///M
Стига сте отдавали факта че някой ви заслепява на това че ксенона му е без лупи, има много коли които имат фабрично ксенон на рефлекторен фар без лупи, айде да не ви давам за пример някои от старите модели на мерцедес както един колега преди време беше писал, ще ви дам за пример новата HONDA Civic (вече не е толкова нова, но да речем последния модел с "целите фарове"), не знам дали сте забелязали, но няма лупи на фаровете а светлините са ѝ много добри ксенонови, бели без никакви сини отенъци и най-важното НИКОГА до сега не съм бил заслепен от подобна кола, друг пример са ксеноновите светлини на някои от първите модели н Volvo XC 90 които също нямат лупа, но светят страхотно и най-важното също никой не заслепяват. Също така съм виждал ксенон допълнително слафан на коли с лупи но без фабричен ксенон които са ме заслепявали (последно преди 2 дни ме заслепи едно Audi A6, доста си личеше че ксенона не му е фабриче защото синееше страшно много и си светеше на където си иска). Та от всички тези примери следва че заслепяването не се дължи на ксенона сложен на рефлекторен фар, а от това че после никой не се сеща да иде да си настрои фаровете (или ги настройва и като качи двама човека отзад забравя да ги свали надоло) и започват да го псуват всички с които се размине по пътя. А що се отнася до оригиналния ксенон той си се регулира автоматично спрямо това колко е натоварена колата и т.н. та за това в гореспоменатите примери холите с фабрични ксенони не заслепяват, и за това ви се струва че лупите не заслепяват, защото сте свикнали да свързвате ксенона с лупите както е на повечето коли. Та сега и по темата, що се отнася до китайския ксенон всичко е до късмет, ако сличиш на читав комплект няма да имаш проблеми и с него 

- kriso85
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
- Мечтае да кара: BMW M
Ксенон без лупа е много зле. Незнам какво се опитвате да докажете колеги, или да си мислите че сте постъпили правилно като сте си сложили ксенон на рефлекторните фарове>
Не говорим за хонда, волво и т.н. Тук обсъждаме Е46 - а именно ксенон без лупа е адски грозно, пречещо на останалите и т.н. Затова фабрично ксенона винаги е комбиниран с лупа, също така и със система за измиване на фаровете.
Колкото до китайски ксенон на фар с лупа - приемлив вариант, стига да си регулираш фаровете. И наистина тия 6000К и 8000К са мега селски, светлината не е по-силна - просто е с друга температура. Също така има и качествени китайски ксенон китове , които в комбинация с оригинален фар с лупа (не афтърмаркет) свети добре.
Не говорим за хонда, волво и т.н. Тук обсъждаме Е46 - а именно ксенон без лупа е адски грозно, пречещо на останалите и т.н. Затова фабрично ксенона винаги е комбиниран с лупа, също така и със система за измиване на фаровете.
Колкото до китайски ксенон на фар с лупа - приемлив вариант, стига да си регулираш фаровете. И наистина тия 6000К и 8000К са мега селски, светлината не е по-силна - просто е с друга температура. Също така има и качествени китайски ксенон китове , които в комбинация с оригинален фар с лупа (не афтърмаркет) свети добре.
"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda

- kiko™
- ентусиаст
-
- Кара: разни баварски екземпляри
- Мечтае да кара: ///M
Колега аз не съм слагал ксенон на колата, отитах се само да обясня от къде идва това заслепяване от което всички се оплакват, а не знам дали си на ясно но съществуват и ксенонови комплекти които са специално за рефлекторен фар без лупа (в българия до сега не съм срещал) които се отличават от останалите по това че крушката има плътни черни ивици на ключови места за да се избегне заслепяването на отсрещните водиачи дори и фара да "бие" малко по-нависоко. Този вид ксенон се означава с буквата "R" след типа на крушката на пример за нашите коли крушките са H7 а такъв вид ксенон се обозначава като H7R. Ако някой се интересува Google му е майката
Ето как изглежда и крушката:

Ето как изглежда и крушката:

- kriso85
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
- Мечтае да кара: BMW M
Между другото на един приятел на Сеат Купра е с такива и доста се чудехме дали е с оригнални ксенони (фара няма лупа)
Светят малко по-поносимо да ти кажа 

"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda

фара който е рефлекторен и работи с ксенонова крушка си е предвиден от производителя да работи така и да няма отблясъци нагоре или чрез крушката или чрез рефлектора.
Никой не може да ме убеди че на един нормален фар сложена ксеноновата крушка може да свети без да отразява нагоре. Колкото и да ги регулираш отблясъци винаги ще има. Моите халогени са насочени надолу - все пак са халогени, но като ги включа на къси осветяват и доста над фаровете
Никой не може да ме убеди че на един нормален фар сложена ксеноновата крушка може да свети без да отразява нагоре. Колкото и да ги регулираш отблясъци винаги ще има. Моите халогени са насочени надолу - все пак са халогени, но като ги включа на къси осветяват и доста над фаровете
46 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4