на посещебие съм тук от подфорум е36:)
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
20 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
на посещебие съм тук от подфорум е36:)
Здравейте колеги имам няколко въпроса към вас
Сега карам е36 318 96 година,карам я от една година и съм много доволен
обаче чакам тука едни парички и мисля да се хвърлям на е46 та въпросите ми са:
1.За 12-13 мога ли да си намера читава е46 и каква да бъде 318 или 320(бе мисля да е 320 )
2.Първоначалното обслужване колко пари ще е (моторите с верига ли са или с ремък)
3.В сравнение с е36 частите по скъпи ли са
4.По здрави ли са от е36 ,комфорта как е ?
мерси предварително

1.За 12-13 мога ли да си намера читава е46 и каква да бъде 318 или 320(бе мисля да е 320 )
2.Първоначалното обслужване колко пари ще е (моторите с верига ли са или с ремък)
3.В сравнение с е36 частите по скъпи ли са
4.По здрави ли са от е36 ,комфорта как е ?
мерси предварително

- pazokolarov
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320dA 525xd
За 12-13 хлв, по-добре си приготви още 5-6 хлв по въпрос номер 2.
Иначе 318 ми се струва малко слабичко. Аз съм на 150 кс. и съм сравнително
доволен.
Иначе 318 ми се струва малко слабичко. Аз съм на 150 кс. и съм сравнително

- Oleg-16V
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Bmw E46,04`330d
pazokolarov написа:За 12-13 хлв, по-добре си приготви още 5-6 хлв по въпрос номер 2.
Иначе 318 ми се струва малко слабичко. Аз съм на 150 кс. и съм сравнителнодоволен.
аз карам е46 320д 150коня версията с чип и градско ми пада на 4.9 извън 4.0литра нямам никакви проблеми здрава кола много подръжката не е скъпа
- kriso85
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
- Мечтае да кара: BMW M
Значи колега правилно си се насочил към Е46.
Принципно за 12-13 се продават Е46ци , но в какво състояние са....
Първоначалното обслужване на бензинов мотор не е толкова скъпо - масла, филтри и т.н. са на нормални цени.
Но всичко друго в Е46 е доста по-скъпо от Е36 - като започнем от окачване, накладки, супер многото датчици по мотора и т.н. Двигателят на Е46 318 е доста близък до твоя, но като цяло нито една част по него не съвпада
Иначе продължава да е непретенциозен и здрав както при Е36 М43.
За комфорт няма какво да говорим - Е46 е може би най-комфортна в класа си ( поне според мен и Ц-класата на мерцедес вози по-дървено в сравнение с сток окачване на Е46)
Нито 320и , нито 318и са състезателни коли така че не очаквай да им е силата в сфетофарните гонки
За по-здрава не мога да кажа , защото Е36цата я карах 30к км. без да сменя нищо по ходова част, и новия собственик я кара още 35к до момента и нищо не и хлопа
Успех и като купиш да се похвалиш
тия мнения не ги гледай че някои колеги ще останат на пътя без гориво заради такива изцепки 
Принципно за 12-13 се продават Е46ци , но в какво състояние са....

Първоначалното обслужване на бензинов мотор не е толкова скъпо - масла, филтри и т.н. са на нормални цени.
Но всичко друго в Е46 е доста по-скъпо от Е36 - като започнем от окачване, накладки, супер многото датчици по мотора и т.н. Двигателят на Е46 318 е доста близък до твоя, но като цяло нито една част по него не съвпада

За комфорт няма какво да говорим - Е46 е може би най-комфортна в класа си ( поне според мен и Ц-класата на мерцедес вози по-дървено в сравнение с сток окачване на Е46)

Нито 320и , нито 318и са състезателни коли така че не очаквай да им е силата в сфетофарните гонки

За по-здрава не мога да кажа , защото Е36цата я карах 30к км. без да сменя нищо по ходова част, и новия собственик я кара още 35к до момента и нищо не и хлопа

аз карам е46 320д 150коня версията с чип и градско ми пада на 4.9 извън 4.0литра нямам никакви проблеми здрава

"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda

- Oleg-16V
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Bmw E46,04`330d
kriso85 написа:Значи колега правилно си се насочил към Е46.
Принципно за 12-13 се продават Е46ци , но в какво състояние са....![]()
Но всичко друго в Е46 е доста по-скъпо от Е36 - като започнем от окачване, накладки, супер многото датчици по мотора и т.н. Двигателят на Е46 318 е доста близък до твоя, но като цяло нито една част по него не съвпадаИначе продължава да е непретенциозен и здрав както при Е36 М43.
За комфорт няма какво да говорим - Е46 е може би най-комфортна в класа си ( поне според мен и Ц-класата на мерцедес вози по-дървено в сравнение с сток окачване на Е46)![]()
Нито 320и , нито 318и са състезателни коли така че не очаквай да им е силата в сфетофарните гонки![]()
За по-здрава не мога да кажа , защото Е36цата я карах 30к км. без да сменя нищо по ходова част, и новия собственик я кара още 35к до момента и нищо не и хлопа![]()
аз карам е46 320д 150коня версията с чип и градско ми пада на 4.9 извън 4.0литра нямам никакви проблеми здраватия мнения не ги гледай че някои колеги ще останат на пътя без гориво заради такива изцепки
един мой приятел има е46 318i и въобще не е доволен харчене много и няма вървеж и странни проблеми по-добре дизел това е истината
- kriso85
- старши ентусиаст
-
Oleg-16V написа:един мой приятел има е46 318i и въобще не е доволен харчене много и няма вървеж и странни проблеми по-добре дизел това е истината
Колега , не ми исках да те засегна с поста, просто пишеш глупости.
Още повече че не препоръчвам 318ка просто споделям мнение от нея защото имам такава , карал съм я доста км. и споделям преки и ОБЕКТИВНИ факти.
А ти си тотален ОФФТОПИК щото колегата пита за 318/320 БЕНЗИН преди фейс-лифта.

Колега вземай 320-ката бензинка
не ,че нещо към дизелите,но аз съм с такава купе и съм страшно доволен и за разход и за вървеж и за возията както каза колегата по горе мн.комфорт мн.нещо 6-е братя са си 6 !
Успех с покупката,кола не се копува всеки ден.

Успех с покупката,кола не се копува всеки ден.
НЕ СЕ СРАМУВАЙ ДА КАЖЕШ ТОВА,КОЕТО НЕ СЕ СРАМУВАШ ДА СИ ПОМИСЛИШ !
kriso85 написа:Значи колега правилно си се насочил към Е46.
Принципно за 12-13 се продават Е46ци , но в какво състояние са....![]()
Но всичко друго в Е46 е доста по-скъпо от Е36 - като започнем от окачване, накладки, супер многото датчици по мотора и т.н. Двигателят на Е46 318 е доста близък до твоя, но като цяло нито една част по него не съвпадаИначе продължава да е непретенциозен и здрав както при Е36 М43.
За комфорт няма какво да говорим - Е46 е може би най-комфортна в класа си ( поне според мен и Ц-класата на мерцедес вози по-дървено в сравнение с сток окачване на Е46)![]()
Нито 320и , нито 318и са състезателни коли така че не очаквай да им е силата в сфетофарните гонки![]()
За по-здрава не мога да кажа , защото Е36цата я карах 30к км. без да сменя нищо по ходова част, и новия собственик я кара още 35к до момента и нищо не и хлопа![]()
аз карам е46 320д 150коня версията с чип и градско ми пада на 4.9 извън 4.0литра нямам никакви проблеми здраватия мнения не ги гледай че някои колеги ще останат на пътя без гориво заради такива изцепки
много ти благодаря колега ,добих ясна представа на нещата

- spower
- старши ентусиаст
-
- Кара: любимата ни марка да е първа ;)
- Мечтае да кара: римска колесница с М-пакет ;)
колега аз от е36 318 се качих на е46 318 колата е съвсем различна мн по комфортна и по пъргава в ниските от е36, относно частите цените са поносими, маслото ти е 4л сравнение с 6така 6л, разхода е малко по нисък от на 320 все пак 100 цц ги делят грубо казано, аз лично съм доволен от колата градско софийско 10,5 извънградско веднъж я смъкнах на 6,5 , но последния път и извънградското ми беше 10,5 мерено с догоре резервоар с доливане зависи от начина на каране , но кеф цена няма
успех в избора дано случиш на добър автомобил!

Плей листа с видеа за ремонт на BMW Х3 F25:
https://www.youtube.com/playlist?list=P ... A1PWE6WpJt

- карел
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 320 D E46
- kriso85
- старши ентусиаст
-
Купи я от там кадето ще ти позволят да я закараш на пълна диагностика в читав сервиз преди покупката 

20 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2