Подръжка и надеждност при 320д 150коня мотора и 330д
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
11 мнения
• Страница 1 от 1
- MaXo
- ентусиаст
-
- Кара: 330и Е46 1/4mile- 13.88/163km/h
- Детайли за колата: Е46ца ... тормозителка на М5 Е34 и 330ки Е90
Подръжка и надеждност при 320д 150коня мотора и 330д
Може ли някой по-запознат да ги сравни?Също така и разхода ... макар да се съмнявам да е голяма разликата. Вчера ходихме до Калояново с една 530д 218hp Е60 и яко ме грабна тая кола, та не мога да спа ... мисля да се орянтирам към силно дизелче автомат в някво обозримо бъдеще. 530ката с темпомата на 160(153 реална по GPS) удари разход 6 и нещо.
А за динамика и доускорение да не говорим .... с 200 ебати скуката ... предразполага да се кара с 200++ по магистралата и да се пребиеш ... или да си загубиш книжката много ама много бързо.
Както и да е ... интересно ми е при 320д и 330д Е46 как стоят нещата.Примерно, ако някой също е карал на темпомат със 160 и прочие ... като усещане мнооо далече ли е от Е60ката и такива разни.Също ще се радвам да направите свавнение и с Е39 525д и 530д ... те са горе долу на едни пари с Е46ците.

без реклами в подписа...

- Bavarcho
- Пантерчо
-
- Кара: WBS нов внос
- Мечтае да кара: Е30 от скъпите
- MaXo
- ентусиаст
-
То ясно, че ще е по-тясна ... но като усещане как е ... шумоизолация ... усещането за скорост.
без реклами в подписа...

MaXo написа:То ясно, че ще е по-тясна ... но като усещане как е ... шумоизолация ... усещането за скорост.
Колега мога да кажа само за Е39 530dA до 160км/ч скороста не се усеща и паразитните шумове от вятър и гуми ги няма. От там на горе се чува свистене на вятъра и шум от гумите но в умерени граници. Моята я карам често със скорост около 200 плюс минус 10 км и да ти кажа предразполага да си я караш така . При тази скорост разхода ми е около 8,5 литра. До тук добре , но ако се наложи да спираш екстремно пример от 200 до 80 км е тогава е зле. До към 100 спира и после нема никой , поради тази причина поне при мен до сега два пъти нови дискове и десетина пъти накладки. Ако нещо друго те интересува питай!
Опитът , както и импотентността идват с годините!!!
Maxo и БМВ - това да го видя няма да повярвам
330д не са толкова много във форума, но със сигурност ще е като самолет в сравнение с 320
Иначе и 320д 150 коня върви много добре като за 150коня, стабилна е и при 220 но това май си е максимума /или малко повече/ без да пипаш електрониката. С чип нещата се променят доста
Двигателя няма особени проблеми като изключим едни клапи на колекторите за които писаха колегите, а също и в западните форуми, които май е по-добре да отстраниш. Моята за една година при мен не ми е създавала абсолютно никакви грижи и разходи и мита за скъпата подръжка на дизела при мен за сега не се осъществява

330д не са толкова много във форума, но със сигурност ще е като самолет в сравнение с 320
Иначе и 320д 150 коня върви много добре като за 150коня, стабилна е и при 220 но това май си е максимума /или малко повече/ без да пипаш електрониката. С чип нещата се променят доста

Двигателя няма особени проблеми като изключим едни клапи на колекторите за които писаха колегите, а също и в западните форуми, които май е по-добре да отстраниш. Моята за една година при мен не ми е създавала абсолютно никакви грижи и разходи и мита за скъпата подръжка на дизела при мен за сега не се осъществява

- ангелски
- младши ентусиаст
-
- Кара: 330xdА
- Детайли за колата: Става все още.
MaXo здравей аз съм с 330хд и съм много доволен,по двигателя никакви проблеми,ходовата част само билетка на стабилизираща щанга съм сменял,дискове и наклактки /дисковете си ги изкривих сам
/Подържам си я сам.Това е от мен,ако имаш други въпроси питай смело.

Ако имаш проблем, не трябва да се безпокоиш. Вариантите са два:
Или намираш начин да го решиш, без да се нервираш, или просто той не е по твоите възможности и няма защо да се ядосваш.
Или намираш начин да го решиш, без да се нервираш, или просто той не е по твоите възможности и няма защо да се ядосваш.
- MaXo
- ентусиаст
-
А колко км си навъртял до сега?Ако подръжката на 330д е незначително по-скъпа от 320д ... то избора ми е що-годе ясен.Каква е разликата в разхода и вървежа между автоматиците и механичните? В какво се изразява разликата между 184 коня мотора и 204 ... пък и с 218 също.Да не се окаже само друга турбина и електроника. 

без реклами в подписа...

- DiSmiSSaL
- кандидат ентусиаст
-
Има доста изчерпателна тема за разходите на автомобилите,100% ще намериш всяка комбинация,която те интересува...до колкото аз знам автомат 320д градско 10-11(наблюдения при мойта) 330d автомат максимум с 1.5L повече ...
Дизел в кръвта...... 

- MaXo
- ентусиаст
-
Питах за разликата между автомат и механични скорости ... не между 320 и 330д.А пък някой като пише за разход градско ... изобщо не го чета щото градското за всеки е различно.
без реклами в подписа...

- ангелски
- младши ентусиаст
-
- Кара: 330xdА
- Детайли за колата: Става все още.
MaXo навъртял съм някаде 25 000 км.Разликата между 184, 204 немога да ти кажа освен,че единия е по-мощен
.За разхода моята е автоматик за градско няма да ти говоря,разбрах че не те интересува,но извън градско 90-100 км/ч 6,3 на магистрала с включен климатик 130-140км/ч. /срам ме е да го кажа
/6,5.На връщане съм карал с 150-160 а на места и с 200-230км/ч. плюс големи задръствания 7,5.Всичкия разход е засечен с бордкомпютара.За подръжката мисля,че е горе долу еднаква с 320д.Става въпрос за двигателя,масло филтри,климатици и т.н.За гуми е малко по-скъпо.Това е от мен,ако имаш други въпроси запавядай
.

Ако имаш проблем, не трябва да се безпокоиш. Вариантите са два:
11 мнения
• Страница 1 от 1