Придърпжане и няма мощност
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
14 мнения
• Страница 1 от 1
Придърпжане и няма мощност
БМВ 318 '99 М43
Колеги, като превключвам между предавките и като подавам газ има едно забиване на носа, демек дави се за секунда и след това поема и няма проблем. Прави го на всяка предавка. На нулева скорост на място като почна да я форсирам пак има едно задавяне като отпусна газта и подам рязко веднага след това. Сутрин много ми го прави докато загрее, като загрее е по-добре само. Ходих в Камор и ми казаха датчик на разпределителен вал. Купих го, смених го и няма промяна. НО, не сум ходил да зануляват грешката след като го смених. не знам необходимо ли е, аз мислех, че е необходимо само да се смени и ще се оправи, нищо, че грешката ще си седи записана. А иначе смених за всеки случай и горивня филтър. Кайете си мнението..... други грешки тогава в Камор не излязоха....
Колеги, като превключвам между предавките и като подавам газ има едно забиване на носа, демек дави се за секунда и след това поема и няма проблем. Прави го на всяка предавка. На нулева скорост на място като почна да я форсирам пак има едно задавяне като отпусна газта и подам рязко веднага след това. Сутрин много ми го прави докато загрее, като загрее е по-добре само. Ходих в Камор и ми казаха датчик на разпределителен вал. Купих го, смених го и няма промяна. НО, не сум ходил да зануляват грешката след като го смених. не знам необходимо ли е, аз мислех, че е необходимо само да се смени и ще се оправи, нищо, че грешката ще си седи записана. А иначе смених за всеки случай и горивня филтър. Кайете си мнението..... други грешки тогава в Камор не излязоха....
- RAFF
- младши ентусиаст
-
на мен повече ми прилича да е от датчика на коляновия вал, ма щом в камор са ти казали друго.....те са споецовете!
Колеги, може да затворите темата, вече всичко е ясно - ДЕБИТОМЕР.
Държа да отбележа, че за пореден път се уверявам, че тея в Камор са пълни нещастници и аматьори, които могат само да взимат пари и нищо друго.
Ходих при едни пичове в горубляне, които направиха диагностика. Грешки нямаше. Тази, която бе отпреди на датчика на разпределителния вал я нямаше. Направиха проверка на дебитомера с входящи актуални данни, които влизаха по време на работа на двигателя и всичко пак си беше в норма. НО, това не значи, че проблема не идва оттам. Просто дебитомерите са си консуматив и има износване, което не може да се хване дори, ако следиш показателите. Направиха един много прост тест на колата - откачиха дебитомера, покарах я и пртекъсването изчезна, а най-невероятното е, че изведнъж колата каточели полудя, започна да върви много. Е, това е!!!!
Държа да отбележа, че за пореден път се уверявам, че тея в Камор са пълни нещастници и аматьори, които могат само да взимат пари и нищо друго.
Ходих при едни пичове в горубляне, които направиха диагностика. Грешки нямаше. Тази, която бе отпреди на датчика на разпределителния вал я нямаше. Направиха проверка на дебитомера с входящи актуални данни, които влизаха по време на работа на двигателя и всичко пак си беше в норма. НО, това не значи, че проблема не идва оттам. Просто дебитомерите са си консуматив и има износване, което не може да се хване дори, ако следиш показателите. Направиха един много прост тест на колата - откачиха дебитомера, покарах я и пртекъсването изчезна, а най-невероятното е, че изведнъж колата каточели полудя, започна да върви много. Е, това е!!!!
- kriso85
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
- Мечтае да кара: BMW M
ivodivo написа:Без дебитомер колата върви много по-добре отколкото с него, но не е добре да кара с откачен
Без ДЕБИТОМЕР колата няма да работи

Но ако му откачите буксата колата почва да си върви добре, защото на компа има зададени данни заводско и то си работи с тях. Някакъв авариен режим се води

Аз също имам подобен проблем дори и след смяната на дебитомера, защото този който купих се нуждаеше от препрограмиране

"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda

- IvaN66
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е46 2.0d 99'
- kriso85
- старши ентусиаст
-
slitter написа:интересното е, че като махнем буксата на дебитомера колата върви като обезумяла, но не може да държи ниски обороти и гасне....
Както по-горе написах , като махнем буксата на дебитомера колата преминава в АВАРИЕН режим и си работи със зададени настройки

Това че ти гасне е нещо съвсем друго

аз не съм чак толкова в час, но възможно ли е да бъркаш или не да бъркаш, а просто версийте на някой коли да могат да си рабоъят без дебитомер в авариен режим и от друга страна като моята кола, която да я няма тая така наречена "екстра", която гасне без дебитомер. За мен това не е толкова важно. По-важно е за мен дали има някаква разлика в дебитомерите. Аз съм решил да си купя нов, но дали да го направя от Ауто Плюс или от Камор, защото разликата в цените е много голяма. за справка: клиентска цена Ауто Плюс - 315лв Бош и клентска цена Камор - 620лв БМВ. Някой купувал ли си е Бошовски и ако да, доволен ли е, има ли некви ядове, да не стане така, че да си купя и да прави некви проблеми????
- kriso85
- старши ентусиаст
-
Вчера си сложих дебитомер БОШ от Ауто Плюс и колата заспа... работи си като с оргигинален от работещата 318ка
Все пак разликата в цената от Дару до Ауто Плюс е 300 лв
Взимай смело и пази касовата бележка
Преди това пробвах с 5 вида италянски дебитомери на по-приемливи цени, но колата не можеше да заработи като хората....

Взимай смело и пази касовата бележка

Преди това пробвах с 5 вида италянски дебитомери на по-приемливи цени, но колата не можеше да заработи като хората....

- Azidaha
- младши ентусиаст
-
- Кара: зеленият крокодил Лакоста
Хвърлете по едно око тук.
http://www.kfzteile-heuser.de/index.php/cat/c8_BMW.html
http://www.kfzteile-heuser.de/
Немски сайт, на фирма, предлагаща дебитомери.
http://www.kfzteile-heuser.de/index.php/cat/c8_BMW.html
http://www.kfzteile-heuser.de/
Немски сайт, на фирма, предлагаща дебитомери.

- pretendeer
- кандидат ентусиаст
-
Само BOSCH, оригиналния си е такъв, другото е компромис. Около 300лв. , магазина на Bosch на Черни връх точно до стария магазин на Rossignol, след Кошарите, на около 100м от дясната страна.
14 мнения
• Страница 1 от 1