Смяна на ключовете на колата?
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
11 мнения
• Страница 1 от 1
- Lino_Velev
- кандидат ентусиаст
-
Смяна на ключовете на колата?
Вчера ми ограбиха къщата и между откраднатите неща са резервните ключове на двете коли. Сега не представлява никаква трудност на крадците да ме проследят и просто да ми приберат колата от някое място където паркирам. Сега въпроса е може ли да сменя стойноста на ключа на енкрипцията на физическия ключ. Или да сменя ключалките по някакъв начин? Или въобще всчкакви идеи за това как да подходя?
Благодаря!
Благодаря!
- Lino_Velev
- кандидат ентусиаст
-
Разбрах го това за забраната на ключовете сега звънях в камор
А искаш да дажеш че ако ми откраднат колата няма да ми пларят защото са я откраднали с ключа?
А искаш да дажеш че ако ми откраднат колата няма да ми пларят защото са я откраднали с ключа?
- Sharo
- старши ентусиаст
-
- Кара: или поне се учи ежедневно
- Мечтае да кара: М3 CSL, Z4М
ако имаш протокол от мвр, че са те ограбили и са ти взели ключовете застраховката си важи
ти ли клатиш или клати бас-а.. егати номера паднаа двата таса http://youtube.com/watch?v=NYchvWbcvf0&feature=related
Хайде да покараме малко кола
Хайде да покараме малко кола
- Lino_Velev
- кандидат ентусиаст
-
Имам протокол, освен това като я застраховах никой не ме е питал колко и какви ключове имам. То в комплекта по принцип има 4 аз като я купих колата 2ра ръка ми дадоха само 2та главни и то на единия даже не му работи едното копче(този който откраднаха). Спокойно мога да каже че са ми дали само 1. Което разбирасе вече не е така защото го обявих за откраднат пред полицията, но по принцип.
Освен в Камор къде другаде могат да ми забранят ключовете, там ми казаха да се обадя в понеделник за да сме видели кога ще има възможност да ми запишат час, а то това може и след 1 седмица да е.
До сега не съм ходил по сервизи с тази кола и не съм много наясно.
Ако някой ми даде телефон на сервиз в който правят такава услуга ще съм много благодарен.
Освен Камор другия оторизиран сервиз в София е Дару Кар нали
И там ще се обадя в понеделник.
А да и само като информация в Камор услугата струва 70лв.
Освен в Камор къде другаде могат да ми забранят ключовете, там ми казаха да се обадя в понеделник за да сме видели кога ще има възможност да ми запишат час, а то това може и след 1 седмица да е.
До сега не съм ходил по сервизи с тази кола и не съм много наясно.
Ако някой ми даде телефон на сервиз в който правят такава услуга ще съм много благодарен.
Освен Камор другия оторизиран сервиз в София е Дару Кар нали
И там ще се обадя в понеделник.
- Rupart
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E46 320d и Е36 318is for fun
- Мечтае да кара: BMW E46 M3 Evolution или Е36 Evo
Пробвай в Дару Кар или на някое много учено ключарско ателие, но най-добре в оторизираните сервизи!!
- mad_presley
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 M5
Rupart написа:...или на някое много учено ключарско ателие...
Toва е чиста гаранция, че ще ощипят колата

Чакай колкото трябва, но го направи само и единствено в Дару или Камор

Аз преди година загубих единия ключ и ходих да го забранявам в Камор. Взеха ми 35лв. Сетне писане на обяснения в БулСвинс , копие от фактурата от Камор и т.н.
За тва по добре направи го в оторизиран сервиз, за да получиш фактурата на която пише какво са ти правили. Но сега на мен ми откраднаха колата , вече не съм в БулСвинс, и ето че този документ отпреди 1 година ми потрябва и добре че го пазех за да им покажа къде ми е 4-я ключ. (най вероятно и без него щеше да мине но за всеки случай)
- furnata
- ентусиаст
-
- Кара: Е46 sedan
mad_presley написа:Rupart написа:...или на някое много учено ключарско ателие...
Toва е чиста гаранция, че ще ощипят колата![]()
Чакай колкото трябва, но го направи само и единствено в Дару или Камор
Много си предубеден бе колега -нали знаеш че ако те нарочат никога нямаш гаранция и не от ключари ами и от господ да се пазиш

И що си мислиш че в оторизираните сервизи няма играчи

Или понякога информацията пада свише а ?

НЕВОЛЯТА УЧИ........

- mad_presley
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 M5
furnata написа:Много си предубеден бе колега -нали знаеш че ако те нарочат никога нямаш гаранция и не от ключари ами и от господ да се пазиш![]()
И що си мислиш че в оторизираните сервизи няма играчи![]()
![]()
Или понякога информацията пада свише а ?![]()
Е как няма да съм "предубеден", след като на двама приятеля им ощипаха колите месец след такава интервенция

Ясно е, че нарочат ли те измъкване няма, но поне това което зависи от теб е добре да се спазва

В оторизираните сервизи им е доста по-трудно да измъкнат информацията (не казвам невъзможно, но е по-трудно), а и иаздават документ, важащ пред застрахователите.
Само да не обидя някой ключар от форума, разбира се всяко правило си има изключения

11 мнения
• Страница 1 от 1