320d-какво да гледам при покупка и какво да сменя след това?

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: F11 520 D

320d-какво да гледам при покупка и какво да сменя след това?

Мнение от shaterhand » 07 Мар 2008, 16:47

Здравейте на всички.
Накратко - четох, четох из форума; гледах mobile.bg i mobile.de и категорично съм решил следващата ми кола да е 320d 2002-2003г. (150кс), като в момента събирам и "встъпителната вноска".
1. Понеже все пак не съм имал такава кола и ми е трудно да се ориентирам какво да гледам по-внимателно при избора, моля да помогнете със съвети - да сравня номерата на двигател и рама, оглед на основни агрегати. Понеже съм от Варна - в кой сервиз мога да отида за проверка/диагностика на двигател и ходова част?
2. Какви са разходите след покупката за профилактика на основните агрегати - масла, филтри, гуми, ремъци и т.н.
3. Защо цените на колата и тук и в Германия/Италия са почти едни и същи? Странен феномен за мен - поне транспортни разходи и печалба трябва да има за прекупвачите.

ентусиаст
Аватар
Кара: само черни класики!!!

Re: 320d-какво да гледам при покупка и какво да сменя след т

Мнение от Pitbull_Germany » 07 Мар 2008, 17:14

shaterhand написа:Здравейте на всички.
Накратко - четох, четох из форума; гледах mobile.bg i mobile.de и категорично съм решил следващата ми кола да е 320d 2002-2003г. (150кс), като в момента събирам и "встъпителната вноска".
1. Понеже все пак не съм имал такава кола и ми е трудно да се ориентирам какво да гледам по-внимателно при избора, моля да помогнете със съвети - да сравня номерата на двигател и рама, оглед на основни агрегати. Понеже съм от Варна - в кой сервиз мога да отида за проверка/диагностика на двигател и ходова част?
2. Какви са разходите след покупката за профилактика на основните агрегати - масла, филтри, гуми, ремъци и т.н.
3. Защо цените на колата и тук и в Германия/Италия са почти едни и същи? Странен феномен за мен - поне транспортни разходи и печалба трябва да има за прекупвачите.

Нека колегите кажат за другото, но за цените - приятел, те от Германия/Италия взимат коли, които определено им излизат на печалба поне 500 евро. Имам приятел, който вкарва коли от Италия и ми е казвал, че някои удрят и повече надценка. Докарват я тук, стягат я малко и я пускат по въртележката. Моят съвет към теб - вземи си кола от Германия - шанса да уцелиш някоя кочина е значително по-малък!
--------------------------------------------------------
Fuck the Cola, fuck the pizza...all you need is 6 v redica!!!
Хубава кола, която не върви, е като хубава жена, която не прави секс!!!
http://www.metacafe.com/watch/181257/bmw_from_hell_2/

Слави
Аватар

Мнение от © » 07 Мар 2008, 17:51

много теми станаха за 320д
ползвайте търсачката повече или поне пишете в вече отворените теми

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: F10 525d AT

Мнение от Jenerala » 07 Мар 2008, 19:43

:yes:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от shaterhand » 10 Мар 2008, 13:11

Благодаря все пак за отговорите. Макар доста да се рових в темите назад не видях точни отговори на това което ме интересува.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от a3 » 11 Мар 2008, 9:13

shaterhand написа:Благодаря все пак за отговорите. Макар доста да се рових в темите назад не видях точни отговори на това което ме интересува.

Абе да ти кажа и мене много ме интересува, но и аз нищо конкретно не успях да намеря по форума за съжаление :(. Кофтито е, че не разбирам почти нищо от печки и незнам к'во да им гледам. А и търся инфо за по-стария модел 320д 1998-2001 Ако ти успееш да намериш нещо интересно драсни едно Л.С. за което ще съм ти супер благодарен!
Поздрави

младши ентусиаст
Аватар
Кара: М57
Мечтае да кара: E31

Мнение от BlackManz » 12 Мар 2008, 1:41

това което аз смених след покупката са: носачи (предни), биалетки, тампони на носачите, тампон на дифа, маншони (всичките по окачването), тампони на амортисорите (задни), масло, и 4те филтъра,
и естествено шукарийки :) 17` джанти, XENON и музика ... може да пропускам нещо...
със сигурност нагласи $$$ за някой друг носач, явно им е слабо място.
айде със здраве :idea:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от shaterhand » 12 Мар 2008, 13:17

Ще си купя от "вечните" носачи, които се рекламират тук във форума.
Само кола да намеря. Жалко че не знам добре немски, че да си хвана самолета веднага за там.

Назад към E46