Лампата на маслото свети като загася.

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Лампата на маслото свети като загася.

Мнение от Lino_Velev » 14 Фев 2008, 22:05

Здравейте

От днес лампата за маслото започната да свети в жълто след като загася колата за около минута.
Паля карам всичко ОК после гася вадя ключа. Лампата светва в жълто и сама загасва след около минута.
Някаква идея какво значи това?

Слави
Аватар

Мнение от © » 14 Фев 2008, 22:08

нямам идея защо свети след като загасиш, но нали жълтата лампа е за нивото на маслото? да не би да е намаляло?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Lino_Velev » 14 Фев 2008, 22:19

Еми сменях го преди 3 месеца и около 3000 км и се съмнявам. Не съм го погледнал, защото точно се върнах от път и имах багаж и ме домързя, но ми мина през ума същото. Но все пак ми се вижда странно да светва след като загася, не като запаля или карам, а точно след като загася. Не съм запознат но ми прилича на нещо по електониката по-скоро.

Все пак ще проверя маслото.

Иначе други идеи са добре дошли 8)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: или поне се учи ежедневно
Мечтае да кара: М3 CSL, Z4М

Мнение от Sharo » 15 Фев 2008, 0:52

лампата светва в жълто след като загасиш когато маслото е малко преди минимума ... означава да го имаш впредвид и да долееш възможно най-скоро

светне ли по време на път значи че трябва да спреш и да долееш, маслото е на минимум

светне ли в червено значи е паднало под-минимума, което означава - идиот нали те предупредих да сипеш ай бегай са в сервиза (примерно)
ти ли клатиш или клати бас-а.. егати номера паднаа двата таса http://youtube.com/watch?v=NYchvWbcvf0&feature=related
Хайде да покараме малко кола

ентусиаст
Аватар

Мнение от denko » 15 Фев 2008, 2:47

:mhihi: Как ще светне като работи колата нали маслената помпа върви и маже от каде тоя датчик да знае колко масло има
може да ти светка лампата за маслото когато работи двигателя единствено и само когато двигателя работи на твърде ниски обороти или има адски малко масълце :D
Щом свети жълтичко може да ти е спаднало нивото на маслото ако датчика е в картера :roll: погледни картера да не е чукнат и да бърка датчика огледай за течове
"Класиката" за един е Скрап за Друг !!!
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: или поне се учи ежедневно
Мечтае да кара: М3 CSL, Z4М

Мнение от Sharo » 15 Фев 2008, 3:12

denko написа::mhihi: Как ще светне като работи колата нали маслената помпа върви и маже от каде тоя датчик да знае колко масло има
може да ти светка лампата за маслото когато работи двигателя единствено и само когато двигателя работи на твърде ниски обороти или има адски малко масълце :D
Щом свети жълтичко може да ти е спаднало нивото на маслото ако датчика е в картера :roll: погледни картера да не е чукнат и да бърка датчика огледай за течове

еми цитирам ти юзер менюла ..
Engine oil level
Comes on while driving: the
engine oil level has fallen to the
absolute minimum; refill as soon as
possible. Do not drive more than
30 miles (50 km) until you do.
For additional information, refer to
page 110
ти ли клатиш или клати бас-а.. егати номера паднаа двата таса http://youtube.com/watch?v=NYchvWbcvf0&feature=related
Хайде да покараме малко кола

Слави
Аватар

Мнение от © » 15 Фев 2008, 8:11

абе и аз не вярвах че ще познае че слагам копче за светлини от чужда кола, но го позна
и светна лампа :mhihi:

ентусиаст
Аватар
Кара: само черни класики!!!

Мнение от Pitbull_Germany » 15 Фев 2008, 11:01

© написа:абе и аз не вярвах че ще познае че слагам копче за светлини от чужда кола, но го позна
и светна лампа :mhihi:

Абе тея нашите коли по-умни от нас, бре :mhihi: Колега, наливай масло, че следващия път може да не иска да отключи колата и да не те пусне вътре, докато не й сипеш масълце :)
--------------------------------------------------------
Fuck the Cola, fuck the pizza...all you need is 6 v redica!!!
Хубава кола, която не върви, е като хубава жена, която не прави секс!!!
http://www.metacafe.com/watch/181257/bmw_from_hell_2/

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Lino_Velev » 23 Фев 2008, 20:12

Еми долях цял литър масло и нещата се нормализираха
Нормално ли е за 9000км да изхарчи един литър масло?

Слави
Аватар

Мнение от © » 23 Фев 2008, 20:38

не е много нормално, но може да провериш за течове, да смениш марката масло, вискозитета като за начало

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Lino_Velev » 25 Фев 2008, 2:35

В момента е напълно синтетичното масло на Total незнам как се казва, визкозитета му е 5W40. Но следващия път ще проуча по подробно преди да сложа каквото и да е масло. А за сега мисля да наблюдавам нивото и ако няма промяна да повдигна въпроса чак като дойде време за следващата смяна.
А между другото колата съм я карал доста сериозно напоследък на места съм карал с 200км/ч което предполагам има значение за този проблем.

Назад към E46