Демонтаж на модул за централно.....

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: кот кара

Демонтаж на модул за централно.....

Мнение от zlati79 » 12 Фев 2008, 20:50

Разглобил съм всичко по картинка и благодарение на схеми и снимки из форума-успешно! Дойде време да изкарам въпросния модул отбелязан с номер 1 на тази схема http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... =41&fg=40,, всичко е лашнато и освободено, но не мога да го извадя извън кухината на вратата за ревизия! Има една шина-метален профил зад който върви и проволката за стъкото който се чудя дали да махна за да стане! Страх ме е да не оплета нещо! Моля някой ако е правил тая операция да каже-става въпрос за купе 99-смятам че има разлика! Благодарско предварително!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от RAFF » 12 Фев 2008, 21:28

нищо няма да оплетеш ако свалиш стъклоповдигача и по лесно ще извадиш бравата от вратата. друг е въпроса защо си нарочил да я сваляш и какво смяташ че ще видиш в нея като я извадиш.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от zlati79 » 13 Фев 2008, 8:09

а ти правил ли си го!? историята е следната-първо спря да отключва шофьорската врата от дистанционното на ключа, видимо машинката се мъчише и понякога успяваше да избута бутона на половина,а понякога целия. започнах да я отключвам с ключа завъртайки го в патрона, миналата седмица нещо превъртя в патрона и сега и това приключи! трябва да влизам от другата врата и да прескачам конзолата!Иначе се заключва както от вътрешния бутон, така и от дистанционното!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от RAFF » 13 Фев 2008, 19:56

да, свалял съм бравата и съм я вадил на вън поради същата причина, след което я върнах на старото и място и пратих човека да си търси нова.
не ми се влизаше в тоя филм с разкапсоловането на цялата брава, защото трудно се излиза без автогол .кушията е много голяма и не те съветвам да се мъчиш да я отваряш бравата без да имаш нова под ръка, защото после ще си връзваш вратата с въже. значи това чудо е съвкупност от механика и електроника в едно. бравата и машинката за централното са в един корпус+контактни ключета и куп още джаджи. сам си реши какво да правиш.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от zlati79 » 18 Фев 2008, 15:10

поръчак нов патрон и брава - 100 + 240 Бова кар Бургас! КЛЮЧ!!!

Назад към E46