Проблем със спирачките
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
4 мнения
• Страница 1 от 1
- BMW Ranger
- Потребител
-
Проблем със спирачките
Здравейте, колеги, от скоро се сдобих с това бижу на техниката - БМВ 320i. Направо съм възхитен за 0 време му навъртях 6000 км, и много ще разчитам за в бъдеще на вас, старите курифеи в областта, при нужда за съвет. Та в този ред на мисли, вчера възникна първия ми пролем.
При скорост от около 60-70 км се наложи рязко да набия спирачките. Малко преди да спре колата почувствах някакви вибрации във педала, придружено със шум, тогва отпуснах предала, натиснах го повторно и колата спря. В последствие направи експериментално подобно спиране, проблемът се повтори, при което вече установих, че дясното предно, а може би и двете (но не съм сигурен), всъщност блокира. Колата е със ASC. Каква би могла да бъде причината за това и къде бих могъл д потърся компетентна помощ за отстраняване на проблема.
Благодаря за съветте предварително.
При скорост от около 60-70 км се наложи рязко да набия спирачките. Малко преди да спре колата почувствах някакви вибрации във педала, придружено със шум, тогва отпуснах предала, натиснах го повторно и колата спря. В последствие направи експериментално подобно спиране, проблемът се повтори, при което вече установих, че дясното предно, а може би и двете (но не съм сигурен), всъщност блокира. Колата е със ASC. Каква би могла да бъде причината за това и къде бих могъл д потърся компетентна помощ за отстраняване на проблема.
Благодаря за съветте предварително.

Ако искаш да си щастлив за 1 ден - напий се, ако искаш да си щастлив цял живот - купи си BMW !
- Гецата
- некъв ентусиаст
-
- Кара: ///М3
- Мечтае да кара: ///М3
Здравей и добре дошъл
малко противоречив ми звучи въпроса ти
значи вибрациите се получават от задействането на ABS-а(напълно нормално е да ги има)
но ако ти блокират колелата не би трябвало да има вибрации
първо провери да ли ти блокират колелата със сигурност
след това вече може да погледнеш бушон датчик и помпа
моя съвет е да минеш през някой сервиз да ти качат колата на тестер и там ще си покаже от къде идва проблема ако изобщо го има

малко противоречив ми звучи въпроса ти

значи вибрациите се получават от задействането на ABS-а(напълно нормално е да ги има)
но ако ти блокират колелата не би трябвало да има вибрации

първо провери да ли ти блокират колелата със сигурност

след това вече може да погледнеш бушон датчик и помпа

моя съвет е да минеш през някой сервиз да ти качат колата на тестер и там ще си покаже от къде идва проблема ако изобщо го има

"90 Е30 316i "95 Е36 318i "00 Е46 320i "88 E30 320i "92 E36 318is''95 Е36///М3 ''92 E30 325i LA ''91 E30 316i ''05 E90 320d ''02 E46 330d ''03 E53 3.0d
- BMW Ranger
- Потребител
-
Колеги, благодария ви за бързата реакция, сега съм по спокоен. аз обаче като съм в колата не мога да преценя в кой момент блокира колелото, може би като задържа малко педала след като усетя вибрациите,но е факт.
Ако искаш да си щастлив за 1 ден - напий се, ако искаш да си щастлив цял живот - купи си BMW !
4 мнения
• Страница 1 от 1