330 xd странно чукане из двигателя

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар

330 xd странно чукане из двигателя

Мнение от ludmil76 » 07 Яну 2007, 18:01

Имам някакво странно чукане из двигателя,казват че би могло да бъде от повдигачите на клапаните.... дайте идеи и мнения.
xaresva mi tozi forum

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от apolon_3 » 07 Яну 2007, 20:56

Дефинирай по конкретно въпроса..откъде идва шума,постоянен ли е,при по-високи обороти по-силен ли е и т.н
None

Потребител
Аватар

Мнение от the 7th scent » 23 Яну 2008, 23:51

Здравейте,

И аз имам подобен проблем: карам 318Ци купе 1,9 2001г. Имам я от ниаколко месеца. Смеял сам и маслото в камор преди около 3 000км. Сутрин като я запля в студа, след като поработи около 2 минути започва да се чува някакво тракане. Звучи ми като повдигачи, въпреки че нищо не разбирам от коли. Над 3000 оборота чукането изчезва внезапно. Ако я оставя да работи след около 5 минути тракането спира за малко и пак се появява като втори цикал. Като позагрее спира и не се чува въобще. Само като е студена го прави. Проверих си маслото - на средата е. Не сам ходил по майстори за сега. Някои имал ли е подобен проблем и някакви наблюдения от какво може да е това?
Less means MORE...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от kasabov » 24 Яну 2008, 11:36

Аз съм с дизел и също като я оставя да поработи почва да се чува чукане по някое време. Мислех, че е проблем с нещо. Но дали пък просто не минава в някъв икономичен режим или пуска EGRa?
Трябва ни някои с опит за да каже. :)

Потребител
Аватар

Мнение от the 7th scent » 24 Яну 2008, 23:04

kasabov написа:Аз съм с дизел и също като я оставя да поработи почва да се чува чукане по някое време. Мислех, че е проблем с нещо. Но дали пък просто не минава в някъв икономичен режим или пуска EGRa?
Трябва ни някои с опит за да каже. :)

Ми бате аз не знам кво е тва "EGRa" ама дано да е от него :shock: че си е ебало маиката иначе хахахаха. Честно да ти кажа и на мен ми звучи сякаш си е нещо нормално защото го прави абсолютно по един и същ начин всеки път. И като позагрее изчезва от рас. Ако ако някои има наблюдения да сподели.
Less means MORE...

Назад към E46