330 xd странно чукане из двигателя
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
5 мнения
• Страница 1 от 1
330 xd странно чукане из двигателя
Имам някакво странно чукане из двигателя,казват че би могло да бъде от повдигачите на клапаните.... дайте идеи и мнения.
xaresva mi tozi forum
- the 7th scent
- Потребител
-
Здравейте,
И аз имам подобен проблем: карам 318Ци купе 1,9 2001г. Имам я от ниаколко месеца. Смеял сам и маслото в камор преди около 3 000км. Сутрин като я запля в студа, след като поработи около 2 минути започва да се чува някакво тракане. Звучи ми като повдигачи, въпреки че нищо не разбирам от коли. Над 3000 оборота чукането изчезва внезапно. Ако я оставя да работи след около 5 минути тракането спира за малко и пак се появява като втори цикал. Като позагрее спира и не се чува въобще. Само като е студена го прави. Проверих си маслото - на средата е. Не сам ходил по майстори за сега. Някои имал ли е подобен проблем и някакви наблюдения от какво може да е това?
И аз имам подобен проблем: карам 318Ци купе 1,9 2001г. Имам я от ниаколко месеца. Смеял сам и маслото в камор преди около 3 000км. Сутрин като я запля в студа, след като поработи около 2 минути започва да се чува някакво тракане. Звучи ми като повдигачи, въпреки че нищо не разбирам от коли. Над 3000 оборота чукането изчезва внезапно. Ако я оставя да работи след около 5 минути тракането спира за малко и пак се появява като втори цикал. Като позагрее спира и не се чува въобще. Само като е студена го прави. Проверих си маслото - на средата е. Не сам ходил по майстори за сега. Някои имал ли е подобен проблем и някакви наблюдения от какво може да е това?
Less means MORE...
- the 7th scent
- Потребител
-
kasabov написа:Аз съм с дизел и също като я оставя да поработи почва да се чува чукане по някое време. Мислех, че е проблем с нещо. Но дали пък просто не минава в някъв икономичен режим или пуска EGRa?
Трябва ни някои с опит за да каже.
Ми бате аз не знам кво е тва "EGRa" ама дано да е от него

Less means MORE...
5 мнения
• Страница 1 от 1