За прословутото "тупкане"
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
10 мнения
• Страница 1 от 1
- smoke_siso
- Потребител
-
За прословутото "тупкане"
Значи имах го и аз това "тупкане", "тропане" или както там се нарича при превключване на скоростите, понеже прочетох доста теми тук, че е тампон някакъв, и че доста хора го имат този проблем, реших понеже бях посвикнал с шума, а и нямам достатачно време, да отложа ремонта като мислех че освен тропането няма да имам проблеми- но уви
днес излизам от гаража покарах малко и на един легнал полицай намалих тръгнах да включвам 1-ва и се чу че нещо се откачи....
оказа се че въпросният тампон на кардана се скъса, добре че не беше с висока скорост и някаде на далече, колата я оставих в сервиз ... и вече ясно ще се смени, та мисълта ми е понеже това е често срещан проблем, който го има да не се надява че ще изчезне от самосебе си, и че може да си кара така, защото при по висока скорост да ти се откачи кардана си е
опасно.

- Facheff
- младши ентусиаст
-
- Кара: 740xd lci M-Packet
- Пепинко
- младши ентусиаст
-
- Кара: '02 Е46 N42B20; '99 E39 M52B20
- Мечтае да кара: ///M
Facheff написа:Хах незнам колега но и чисто нова е46 2001-2 година пак си тропкаше така...

Realize..
Real eyes..
Real lies..
- Facheff
- младши ентусиаст
-
- Кара: 740xd lci M-Packet
Пепинко написа:Facheff написа:Хах незнам колега но и чисто нова е46 2001-2 година пак си тропкаше така...
![]()
Нещо си в грешка ми се струва...
Кое съм в грешка?!

Та кое съм в грешка?!
- smoke_siso
- Потребител
-
Сладур1 написа:и за какви пари става дума?колко ти излезе тампона със смяна,за да знам ориентировъчно като ходя да го сменям и аз да не ме оскубят...
Не са скъпи тампоните, по около 20лв. са двата третия е малко повече не знам точно колко, само че се оказа че от това тропане, и от теч на масло диференцяла е здал багажа... пред мен го отвориха и започнаха да изпадат зъбни колела отвътре

аз съм го сменил този тампон (по скоро каре ) на кардана и пак си тупка
Последна промяна shefa на 07 Дек 2007, 11:00, променена общо 1 път
палим, гасим и газим ...
- smoke_siso
- Потребител
-
shefa написа:аз съм го сменил този тампон на кардана и пак си тупка
Възможно е да имаш същия проблем като моя значи, провери диференцияла дали има масло.

- xtreme_bg
- кандидат ентусиаст
-
Вчера заведох колата при майстор и му показах това тупкане.По негово мнение след като инспектира тампоните и бяха здрави каза че причината е вероятно съединителя които е за смяна.При натискането му колата отлепя леко и това предавало движението до няква пластинка която тои видя че потрепва...или нещо от тоя сорт 

- arnaudov23
- кандидат ентусиаст
-
като си карам на жисока скорост и от един път като пусна педала на газта се 4ува някакво тупкане.за същото ли става въпрос или за друго нещо.иначе като сменям предавките не тупка
10 мнения
• Страница 1 от 1