Смяна на масло на 320D 2001

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Analyst » 02 Яну 2008, 21:17

Ами препоръчаха ми го в сервиза, в който ми го смениха, ако искаш ще ти дам координати. ;)

Потребител
Аватар
Кара: ex. Alfa Romeo 155 2.0 8V 141hp
Детайли за колата: http://www.youtube.com/results?search_q ... type=&aq=f

Мнение от vfti » 03 Яну 2008, 16:26

Analyst написа:Ами препоръчаха ми го в сервиза, в който ми го смениха, ако искаш ще ти дам координати. ;)

Дай дай... А от там ли го купи.. От тоя сервиз ли...Къде се намира точно :)

Драсни тук, ако смяташ че поста ти ще е полезен и за останалите колеги...Все пак, ако си бил доволен :P

Потребител
Аватар

Мнение от mitko_d » 03 Яну 2008, 17:19

vfti написа:Аууу сипал си страхотно масло! Аджип е върха !!!!!!!! 8) От къде си го купи :P

На капачката за маслото на двигателя Agip ли пише? :D

Потребител
Аватар

Мнение от vfti » 05 Яну 2008, 2:41

mitko_d написа:
vfti написа:Аууу сипал си страхотно масло! Аджип е върха !!!!!!!! 8) От къде си го купи :P

Няма значение какво пише...Това зависи само от довори и много пари..

Да не би случайно Кастрол да имат 11 000 бензиностанции в Европа?
Или имат собствени петролни кладенци? Или може би предлагат 4 000 вида масла? Защото в световен мащаб големи фирми се броят на пръсти..И кастрол не е на нито един пръст...Нито мобил нито мотул..
(А да Аджип е в тази група и има гореспоменатите обекти)

Това обаче в никакъв случай не значи, че кастрол или мотул примерно, че и мобил в тая група са лоши масла...Напротив страхотни са, но Аджип в никакъв случай не е зад тях...От моя гледна точка даже е по-напред :P :)
Просто искам да покажа, че Аджип в никакъв случай не е случайна или посредствена марка..

Слави
Аватар

Мнение от © » 05 Яну 2008, 9:00

какво е маслото? 0W30, 5W30?
аз купувам 5W30 на БМВ/кастрол за 16-17 лв/л

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от jazz » 05 Яну 2008, 10:09

фенове кои модел на мотул е наи добър за 320 150коня мисля да си сложа от него ...защото знам че го внасят директно от франция --- вносител е един пич които има сервиз до хти - и там има склад --ако не се лъжа се казва ники и е бил до скоро рали пилот . сега карам с арал 0-40 и съм много доволен.
всичко е възможно?

Потребител
Аватар

Мнение от vfti » 05 Яну 2008, 11:12

jazz написа:фенове кои модел на мотул е наи добър за 320 150коня мисля да си сложа от него ...защото знам че го внасят директно от франция --- вносител е един пич които има сервиз до хти - и там има склад --ако не се лъжа се казва ники и е бил до скоро рали пилот . сега карам с арал 0-40 и съм много доволен.

5w40 си сложи пълна синтетика.

Всички ви съветвам да карате на 40... 5/40 0/40 според това колко са запазени автомобилите Ви. Лятото в тия жеги на 40 е по-добре и по безопасно за колата. В книжките пише 5/30 , но това е заради различните температури и е прието като усреднена стойност... За Бг висзкозитетните индекси горния да е на 40, а за долния по малко 5W няма смисъл. Все пак не живеем на северния полюс. Няма смисъл от толкова тънко масло като 0w/40

Потребител
Аватар

Мнение от mitko_d » 05 Яну 2008, 11:27

vfti написа:
mitko_d написа:

Няма значение какво пише...Това зависи само от довори и много пари..

Да не би случайно Кастрол да имат 11 000 бензиностанции в Европа?
Или имат собствени петролни кладенци? Или може би предлагат 4 000 вида масла? Защото в световен мащаб големи фирми се броят на пръсти..И кастрол не е на нито един пръст...Нито мобил нито мотул..
(А да Аджип е в тази група и има гореспоменатите обекти)

Това обаче в никакъв случай не значи, че кастрол или мотул примерно, че и мобил в тая група са лоши масла...Напротив страхотни са, но Аджип в никакъв случай не е зад тях...От моя гледна точка даже е по-напред :P :)
Просто искам да покажа, че Аджип в никакъв случай не е случайна или посредствена марка..

Не оспорвам качеството на продуктите на Аджип. Кастрол и BMW разработват маслата според характеристиките тези двигатели и е по-добре да слагаш Кастрол. Това е мое мнение разбира се, колата и парите са си твой, както и избора на масло.

Слави
Аватар

Мнение от © » 05 Яну 2008, 12:29

е аз като гледам по сервизна книжка моята е карана само с 5-30 и е в отлично здраве. За сега ще продължа с него. От смяна до смяна спада няколко милиметра от максимума

Потребител
Аватар

Мнение от vfti » 06 Яну 2008, 0:50

© написа:е аз като гледам по сервизна книжка моята е карана само с 5-30 и е в отлично здраве. За сега ще продължа с него. От смяна до смяна спада няколко милиметра от максимума

Това 30 е горния температурен индекс... Лятото в БГ става адски жеги и на колата ще и е по-добре с 5w/40...То реално най-добре е да се кара всеки сезон с различни масла, но не всеки може да си го позволи.....Ако си сложиш на 40 няма да имаш никаква разлика нито във харча просто в тия жеги-като дойдат ще ти е по-добре защото има по-добра температурна устойчивост....А иначе и с М10Д да го караш пак няма да усетиш разлика при двигателя ;) ;) И няма да ти го бута стига да не настъпаш колата...

Та това е моя съвет към вас ;)

Слави
Аватар

Мнение от © » 06 Яну 2008, 7:56

все пак трудно ще издържи с М10Д 185 000 км :mhihi:
за лятото ще проверя нещата с горният индекс
честно казано и на мен ми е минавало през ума

Предишна

Назад към E46