Нещо колата ми отвреме на време не върви
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
15 мнения
• Страница 1 от 1
- lopedevega
- Потребител
-
Нещо колата ми отвреме на време не върви
Оня ден за втори път ми се случи. Както си карам в тунела към Люлин и колата се форсира и ръмжи, а не набира. Карам 320 дизел 2001, с чисто нови гуми Мишлин е. Същото ми се случи и преди няколко дни в Младост. Надявам се, че ще простите за въпроса, ама съм жена
и немога да си го обясня. Дали има проблем или ...

- lopedevega
- Потребител
-
Благодаря, че ми отговори
Ами тези магарии ги прави на 2ра и 3та, неможе да набере и се форсира. Ръчна е скоростната кутия.
- lopedevega
- Потребител
-
Мерси
А някой има ли идея горе-долу колко може да струва?
- V-max
-
-
- Кара: E30 318hi ---> E30 328ihA
- Детайли за колата: Бърз, здрав и безумно чист , това е моят автомобил :) Съвсем скоро M52B28 inside :DD
по-скоро пренадува турбото заради износена геометрия
ако беше съединител щеше да е постоянен проблема
мисли за турбо колега

мисли за турбо колега

- CheGevara
- Weißwurst-Fresser
-
- Кара: F40
V-max написа: мисли за турбо колега
колежка !!!

ако е от Турбото:
ново турбо Garret е 2000 лв + около 100 лв смяна
ако е от съединителя:
съединител около 350 лв + около 100 лв смяна
- lopedevega
- Потребител
-
Много ви благодаря колеги
Май ще е тая геометрия (нямам идея какво значи), защото като се замисля съединителя си отлепва долу и май не е. Жена съм и не разбирам, ама имам желание да се ограмотя поне малко, да не ме правят на малоумна по сервизите. Благодаря ви.
- V-max
-
-
- Детайли за колата: Бърз, здрав и безумно чист , това е моят автомобил :) Съвсем скоро M52B28 inside :DD
извинявам се за недоглеждането
променливата геометрия може и да се оправи с почистване , обикновенно се зацапват от кофти гориво и повече градско каране . За целта се сваля турбото и се почиства едната му половина (без да се балансира)
има и малък шанс да е от клапана , който командва геометрията , но по-често проблема е в самата турбина

променливата геометрия може и да се оправи с почистване , обикновенно се зацапват от кофти гориво и повече градско каране . За целта се сваля турбото и се почиства едната му половина (без да се балансира)
има и малък шанс да е от клапана , който командва геометрията , но по-често проблема е в самата турбина
- lopedevega
- Потребител
-
V-max
Благодаря ти!
Може и кофти гориво да е, защото беше светнала лампичката и заредих на първата бензиностанция Шел. Аз по принцип зареждам само на ОМВ.
Може и кофти гориво да е, защото беше светнала лампичката и заредих на първата бензиностанция Шел. Аз по принцип зареждам само на ОМВ.
хм...
а може ли да е било леко заледено,и за това да е станало?
да ти се е вклиучила асц системата....
(естественно ако ти си натиснала газта и си я изсфорсирала....)

да ти се е вклиучила асц системата....
(естественно ако ти си натиснала газта и си я изсфорсирала....)

Re: V-max
Никога не зареждай на Шел,техният бензин даже червенее...най-вероятно проблема ти е в съединителяlopedevega написа:Благодаря ти!
None
- V-max
-
-
- Georgiev BMW
- младши ентусиаст
-
- Кара: F01 740d
- Мечтае да кара: в насрещтното...
Да ти кажа много вероятно е да ти е мръднала нафтената помпа.На моето беше станало така от време на време подаваш му газ, форсира се, качват се оборотите,но много бавно набира.много често срещан проблем.моли се да е това щото зацепването е само 100лв.
15 мнения
• Страница 1 от 1