Въпрос за дизелите
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
9 мнения
• Страница 1 от 1
- skp
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: F10 535D 2012
Въпрос за дизелите
От известно време ми се върти в главата идеята да си купя Е46 дизел. Е невероятно красива е тая тройка. Ходя по обяви и гледам колите. Това, което ми прави лошо впечатление обаче е двигателя. Всички коли, които съм гледал досега имат много големи вибрации на празен ход. Когато отворя вратата тя вибрира като бясна. Като погледна в огледалото за обратно виждане - образът целият трепери. Ужас направо. Гледал съм вече 6-7 коли (2002-2004 фейслифт 150 коня) и при всички е така, къде повече къде по-малко. Въпросът ми е - това нормално ли е за този модел/двигател? При вас така ли е? Разбирам, че дизелите не са като бензина, ама чак такива вибрации не съм виждал при другите марки.
- Spoika
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E71 4.0xd
- Мечтае да кара: M3 E92
дизелите са така ама ти как обясняваш, все едно си гледал трактори
.. сменяш тампоните на двигателя и си готов 

Ами да ти кажа не си случил на кола. При мен има вибрации ама чак такива каквито ти описваш
. Да личи си, че е дизел, но в рамките на нормалното
Няма трептене в огледалото за обратно виждане нито пък вратите се тресът
С една смяна на тампоните на ДВГ-то ще изчезнат тия вибрации ако е от това де. Аз мислих да сменям на моето просто ей така за да сведя до минимум вибрациите, защото колата е на 160000 и малко или много имат износване тия тампони, но от сервиза казаха, че са в мн.добро състояние. И все пак ще ги сменя, защото не струват пари а правят чудеса.

С една смяна на тампоните на ДВГ-то ще изчезнат тия вибрации ако е от това де. Аз мислих да сменям на моето просто ей така за да сведя до минимум вибрациите, защото колата е на 160000 и малко или много имат износване тия тампони, но от сервиза казаха, че са в мн.добро състояние. И все пак ще ги сменя, защото не струват пари а правят чудеса.

- CheGevara
- Weißwurst-Fresser
-
- Кара: F40
- skp
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: F10 535D 2012
Ами според мен е невъзможно BMW да са пуснали така вибрираща кола на пазара. Склонен съм да мисля, че нещо не им е наред на тия дето съм ги гледал. Ако наистина това е от тампоните на двигателя явно са им слаба точка на Е46. Гледах и Е39 (525Д) само информативно. Е там беше голямо спокойствие нищо общо с Е46. Ще взимам някое Е46, което ме кефи и ще сменям тампони, надявам се, че после всичко ще е наред в това отношение.
- V-max
-
-
- Кара: E30 318hi ---> E30 328ihA
- Детайли за колата: Бърз, здрав и безумно чист , това е моят автомобил :) Съвсем скоро M52B28 inside :DD
ако ги гледаш в момента - нормално е на -5 първите 5-10мин да има вибрации ( и все пак не както го описваш) . След това тампоните омекват и няма проблеми (ако не са за смяна де
)
ако не вярваш ела да видиш на място

ако не вярваш ела да видиш на място

9 мнения
• Страница 1 от 1