Помощ при поставянето на задни стопове - къде се отваря?

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E60 520d
Мечтае да кара: 535xd

Помощ при поставянето на задни стопове - къде се отваря?

Мнение от ingenious » 06 Дек 2007, 17:46

Смених много лесно предните и страничните мигачи, ообаче тия задни как се свалят? Доколкото виждам, ще трябва да се махнат разни пластмаси и тапицерия отзад, ама как/кои? И тези, които са на багажника, и за тях явно трябва да се махне тапицерията, обаче тези пластмасови нитове не мога да ги махна, мама им.

Указания, напътствия, някой? Много ще съм благодарен... сега колата е "тунингована" наполовина и е егати смешната :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F01 740d
Мечтае да кара: в насрещтното...

Мнение от Georgiev BMW » 06 Дек 2007, 18:08

За моята мога да ти кажа как ги слагах, обаче е 1999г не като твоита 2002 но мисля, че няма да има разлика.

Като отвориш багажника точно наи отдолу във вътрешнта страна има една дълга пласмаса която се даржи на щипки и няколко болта, първо нея махни.После от лявата и от дясната страна има черни пластмаси на които има дупки които са като дръжки.Натискат се и пласмаската пада.Като ги отвориш махаш само кабела за захранването и развиваш със ключе (мисля, че беше 10) 3 гайки едната от които е малко неудобна за развиване тъй като се намира най отдолу и малко зор се бърка ама немисля, че ще те затрудни.Като ги развиеш и трите стопа ще си падне.Тези на капака няма нужда да сваляш цялата тапицерия само краините щипки от ляво и от дясно.С отверка ще ти е най лесно да ги махнеш.

Аиде като ги сложиш даи една снимка, ако не забравиш, че ми е интересно да ги видя какви са тъй като и аз наскоро слагах на моята

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ingenious » 06 Дек 2007, 18:12

Georgiev BMW написа:За моята мога да ти кажа как ги слагах, обаче е 1999г не като твоита 2002 но мисля, че няма да има разлика.

Като отвориш багажника точно наи отдолу във вътрешнта страна има една дълга пласмаса която се даржи на щипки и няколко болта, първо нея махни.После от лявата и от дясната страна има черни пластмаси на които има дупки които са като дръжки.Натискат се и пласмаската пада.Като ги отвориш махаш само кабела за захранването и развиваш със ключе (мисля, че беше 10) 3 гайки едната от които е малко неудобна за развиване тъй като се намира най отдолу и малко зор се бърка ама немисля, че ще те затрудни.Като ги развиеш и трите стопа ще си падне.Тези на капака няма нужда да сваляш цялата тапицерия само краините щипки от ляво и от дясно.С отверка ще ти е най лесно да ги махнеш.

Аиде като ги сложиш даи една снимка, ако не забравиш, че ми е интересно да ги видя какви са тъй като и аз наскоро слагах на моята

Супер! Благодаря за бързия отговор! Отпред стана много добре (чакам и очичките да дойдат скоро 8) ), сега и отзад ще се захвана (само дето е тъмно вече) и ще пратя снимки, обещавам ;)

Слави
Аватар

Мнение от © » 06 Дек 2007, 19:05

хубаво че питаш първо, че аз почти бях разглобил всичко в багажника, докато не открих че имало кръгли капачета точно там където трябва да се развива :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Georgiev BMW » 06 Дек 2007, 23:55

ingenious написа:
Georgiev BMW написа:За моята мога да ти кажа как ги слагах, обаче е 1999г не като твоита 2002 но мисля, че няма да има разлика.

Супер! Благодаря за бързия отговор! Отпред стана много добре (чакам и очичките да дойдат скоро 8) ), сега и отзад ще се захвана (само дето е тъмно вече) и ще пратя снимки, обещавам ;)

Ако изникне нещо питаи ;) .И аиде по живо че нямам търпения да видя снимките :winky:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ingenious » 07 Дек 2007, 16:12

Сложих ги снощи в един гаден дъжд, ама нямах избор - щях да пътувам, а имах бели мигачи само отпред - грозотия :mhihi:

Днес ще снимам и ще покажа сравнителни снимки 'преди' и 'след' :)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Georgiev BMW » 07 Дек 2007, 21:06

ingenious написа:Сложих ги снощи в един гаден дъжд, ама нямах избор - щях да пътувам, а имах бели мигачи само отпред - грозотия :mhihi:

Днес ще снимам и ще покажа сравнителни снимки 'преди' и 'след' :)

ок очаквам ги ;)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ingenious » 07 Дек 2007, 22:34

Ами стъмни се :( Тъпа зима... Утре сутрин ще отида на някой паркинг наблизо :)

Но станаха много добре 8) За справка:

- Предни и странични мигачи (пълен комплект оригинални с крушки) - 65 EUR с доставка от http://www.salesafter.de

- Задни стопове DEPO (4 броя без крушки) - 105 EUR от ebay.de с доставка (оригинални от http://www.salesafter.de са 154 EUR без доставка)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ingenious » 09 Дек 2007, 15:24

С малко закъснение тази сутрин (всъщност 13ч., снощи нали беше 8-ми :mhihi: ) снимах. Ето снимките:

http://graphics.cs.uni-sb.de/~georgiev/320d_new/

Ето и старите снимки за сравнение:

http://graphics.cs.uni-sb.de/~georgiev/320d/

Идеална стана кукличката - върви сякаш и добавиха 10-ина коня белите мигачи :mhihi: :mhihi: Бързам за плюшени зарчета за огледалото в купето - добавали 6 коня, ми казаха :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: или поне се учи ежедневно
Мечтае да кара: М3 CSL, Z4М

Мнение от Sharo » 09 Дек 2007, 17:30

Изображение

аз със зарчетата немога уцеля пътя .. .за тва си ги карам в багажника и само за някоя дръпка ги слагам, че страшна работа ей :mhihi:
ти ли клатиш или клати бас-а.. егати номера паднаа двата таса http://youtube.com/watch?v=NYchvWbcvf0&feature=related
Хайде да покараме малко кола

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ingenious » 09 Дек 2007, 21:50

Sharo написа:аз със зарчетата немога уцеля пътя .. .за тва си ги карам в багажника и само за някоя дръпка ги слагам, че страшна работа ей :mhihi:

Хиихихи :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Респект!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Georgiev BMW » 10 Дек 2007, 0:18

Колега мн яки са станали с белите стопове.Само не ми харесва малко идеята със зарчетата ама ти си знаеш ;)

Назад към E46