жълта лампа зъбчато колело и удивителна в него !!!!!

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: e60 525 2005г.

жълта лампа зъбчато колело и удивителна в него !!!!!

Мнение от silver_Angel » 23 Ное 2007, 14:23

Здравейте! Съвсем случайно разбрах за форума и реших да го чекна. Досат въпроса и много отговори, което е много практично.

Карам е46 комби 09/2000 дизел автоматик от скоро. При едно от последните ми пътувания на големи обороти, може би на 5 предавка се усети някаква промяна в смяната на скоростите и светна жълта лампа зъбчато колело с удивителна.

Една седмица след това не я карах колата преди да реша да отида в сервиз да я проверят. Лампата вече не светеше, а в сервиза диагностиката показа грешка в 5ти клапан на кутията. От сервиза миказаха, че може би е единична грешка, изчистиха я и ми препоръчаха да покарам и ако има пак грешка да отида да сменим първо масло. Други ми казаха обаче че тия кутии не трябва да се бъзикат и че маслото на практика е вечно.

В действителност няма повече такава греша, нито натрупване на грешки. Някой може ли да даде експертно мнение.

Мерси предварително

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 330xdА
Детайли за колата: Става все още.

Мнение от ангелски » 24 Ное 2007, 10:45

Здравей,при мен се получи същото,но аз неходих до сервиза.Като ми светна спрях изгасих колата и след 4-5 минути я запалих, лампата повече несветна.Много може да се дискутира по този тема,но какво ще направя аз лично-ще си сменя маслото в кутията и после ако има някакви аномалии ще я закарам на сервиз.До сега колата си работи перфектно,От BMW ми казаха, че е желателно да се смени маслото но 100 000 км.Като реша да го сменям ще пусна отделна тема със снимки.
Ако имаш проблем, не трябва да се безпокоиш. Вариантите са два:
Или намираш начин да го решиш, без да се нервираш, или просто той не е по твоите възможности и няма защо да се ядосваш.

ентусиаст
Аватар

Мнение от euroto » 24 Ное 2007, 10:49

Аз лично съм на менение, че маслото в скоростната кутия, особенно при автоматиците е добре да се сменя поне на 100000 км :)
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Снегорин

Мнение от vlado666 » 24 Ное 2007, 20:26

А за ръчната скоростна кутия за какво иде реч ? ;)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 335D
Мечтае да кара: всеки ден различна кола от гаража
Детайли за колата: 360 к.с.

Мнение от SPARC0 » 25 Ное 2007, 9:46

При ръчната скоростна кутия маслото трябва да се смен,като усетиш рпоблем (невъзможност за превключване,трудност и т.н.).Не е нужно да се сменя и да се базика без причнина :)
Expect The Unexpected & Everything Is Possible

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от suren » 26 Ное 2007, 23:26

Абе BMW(и не само) се ги казват такива за вечни кутии ама на 100 000 км гаранцията изтича, проблемите тепърва започват и всеки сам се спасява.Аз как не съм чул един да изкара между 150 и 200 хиляди без да прави нещо по кутията.Бъдете разумни сменете си маслото и не си играйте на късмет.Автоматиците с 5 ск са производство на GM a частите идват предимно от US.Aз лично си го смених в сервиз предназначен само и единствено за автоматици и хората там ме осведомиха за цените по ремонтите започват от 4000 лв за ремонт и стигаме до 8-10 000 за рециклирана кутия с връщане на старата.

Назад към E46