По какво трябва да съдим за качеството на колата?
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
8 мнения
• Страница 1 от 1
По какво трябва да съдим за качеството на колата?
Здравейте, скоро можеби ще имам честа да бъда един от щастливците с е46. Но въпросат ми е, тъй като ще бъде взимано от Германия или Холандия, и можеби няма да имам възможност да го погледна в сервиз. По какво да съдя дали колата е в отлично състояние, как да разбера реални ли са километрите, къде най-често може да има натрупване на ръжда или каквато и да е корозия, по какво мога да съдея измъчван ли е бил автомобила? Автомобилат ще е 320д със сигурност.
Благодаря!
/оff какво означава темпомат, и klima automatik климатроник ли означава?
Благодаря!
/оff какво означава темпомат, и klima automatik климатроник ли означава?
- val
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46 M3
- Мечтае да кара: Е46 М3
- Детайли за колата: чудесна :)
ако не отидеш на диагностика, едва ли ще разбереш реалното състояние на колата... все пак гледаш състоянието на седалки, дръжки, волан, външен вид (кит-вана ли е и т.н.) ако по тези параметри няма никакви забележки, най- вероятно колата е пазена и е в добро състояние, все пак без да я пуснеш на диагностика, няма как да си сигурен на 100%. Погледни също дали са отлепвани (откъсвани) бележките за смяна на маслото, ако не са си на мястото вероятността да е превъртана е много голяма, ако не са вероятността е по- малка 

let the BMW be with you
ръждясало Е46 досега не съм виждал, поне за това не се коси. мисля че всички излизат заводско с пакет против ръжда.
немците си пазят колите и обикновено са перфектни, затова разликата в цените между немско и италианско Е46 е 5000 лв
темпомат означава автопилот (cruise control)
klima automatik означава автоматичен климатроник (пуска се автоматично със всяко завъртане на ключа)
немците си пазят колите и обикновено са перфектни, затова разликата в цените между немско и италианско Е46 е 5000 лв

темпомат означава автопилот (cruise control)
klima automatik означава автоматичен климатроник (пуска се автоматично със всяко завъртане на ключа)
- Sharo
- старши ентусиаст
-
- Кара: или поне се учи ежедневно
- Мечтае да кара: М3 CSL, Z4М
еми най-добре се съди по собственика 

ти ли клатиш или клати бас-а.. егати номера паднаа двата таса http://youtube.com/watch?v=NYchvWbcvf0&feature=related
Хайде да покараме малко кола
Хайде да покараме малко кола
- kriso85
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
- Мечтае да кара: BMW M
g-powerr написа:klima automatik означава автоматичен климатроник (пуска се автоматично със всяко завъртане на ключа)
Клима аутоматик означава

Това дето климата(тоест не самия компресор на климата, а устройството с дисплея) се пуска с всяко завъртане на ключа е лека недомислица, която БМВ оправиха при фейс-лифта и по-новите модели

Защо ли доста хора се опитват да го изкарат като екстра

Иначе , за да разбереш състоянието на колата , тъй като ще я взимаш от чужбина е по-добре да водиш с тебе некой , който поне малко им отбира на тез колици. За километрите гаранция няма..... все пак огледай волан, скоростен лост, шофиорска седалка и ПЕДАЛИ. Педалите най-рядко ги сменят и ако на колата пише 50-60 к км. би трябвало да са като нови

Ако я зимаш от Германия и Холандия има вероятност да има ръжда около задните амортесьори - не е болка за умиране

Абе успех с покупката и КЪСМЕТ

"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda

Аз се върнах преди няколко дена от Германия и бях точно за това. Значи като харесаш нещо го закарай първо на TUV ( пише се с немското u което е с 2 точки от горе и се чете тюв. Там ще ти кажат абсолутно всичко. Струва около 80 евро ама поне знаеш закакво
В кой град ще ходиш ? Според мен иди в Мюнхен няма да сгрешиш. Има БМВ Нийдерласунг където има 1800 бмв'та, а там с 320д е пълно и поне знаеш че го взимаш от БМВ
И е с международна гаранция
Успех !!!

8 мнения
• Страница 1 от 1