Масло на БМВ 46
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
12 мнения
• Страница 1 от 1
Масло на БМВ 46
Въпроса ми е как се разбира кога трябва да сменям маслото си. При Стартиране на автомобила ми изписва една цифра oilservice:..... До сега този боряч броеше обратно от 21 000-> на долу но от извесно време замръзна на 20 000 и не помръдва вече 100-на км. Трябва ли да сменям маслото или е станало друго събитие.
- Georgiev BMW
- младши ентусиаст
-
- Кара: F01 740d
- Мечтае да кара: в насрещтното...
Колега провери кога за последно е сменяно някаде пок капака трябва да има бележка.По принцип маслото се сменя на 10 000км, но има и някои на по 20 000км. Пък това дето ти го показва на бордкомпютъра нему вярвай може да не е настроивано.
- kris_j
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E 46 2004г
- Мечтае да кара: чисто нова Скания
Мен като ми смениха маслото в Камор и ми го занулиха ойлсървиса ми показваше 30 000
питам ги онез момчета "ко стаа тука ве зайци"
а те ми викат толкова си му дават на нащо масълце
и добавят че имат клиенти дито си го сменят на 10 000 има и на 20 000 а имат такива дето си го джиткат и по 30 000 км. и няма проблем
и аз също се чудех как да постъпя 

- карел
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 320 D E46
Аз слагам Кастрол 5w40 за дизели. Казаха че с него може да караш и до 15000км иначе 5 литра излиза някаде към 140лв и съм много доволен все пак карам БМВ трябва да се слага наи - доброто винаги. Иначе борд компютара не съм го занулявал, щото не знам как и си засичам от датата на сменяване изминатите километри и така до след 15000 живот и здраве пак смяна.
Re: Масло на БМВ 46
gaqrdo написа:Въпроса ми е как се разбира кога трябва да сменям маслото си. При Стартиране на автомобила ми изписва една цифра oilservice:..... До сега този боряч броеше обратно от 21 000-> на долу но от извесно време замръзна на 20 000 и не помръдва вече 100-на км. Трябва ли да сменям маслото или е станало друго събитие.
Колега, може спокойно да си джиткаш с колата още 20'ина х. км. Смених моето в Камор, когато компа показваше 50км до смяна..беше на почти 25 хиляди, а дори не беше променило видимо цвета си! Сега са ми 'нулирали' показанието, което излиза на БК, на 25000 и смятам да нямам грижа с маслото докато не ги навъртя на 100%;)
Аз преди няколко дни сменявах всички масла и на мен ми наляха БМВ масло 0W40 и казаха, че го давали до 30000 км, но аз лично ще си го сменявам на максимум 15000
22 лв му е литъра
Има тема за частите на Е46 : http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=44574

22 лв му е литъра
Има тема за частите на Е46 : http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=44574

- Pitbull_Germany
- ентусиаст
-
- Кара: само черни класики!!!
карел написа:Аз слагам Кастрол 5w40 за дизели. Казаха че с него може да караш и до 15000км иначе 5 литра излиза някаде към 140лв и съм много доволен все пак карам БМВ трябва да се слага наи - доброто винаги. Иначе борд компютара не съм го занулявал, щото не знам как и си засичам от датата на сменяване изминатите километри и така до след 15000 живот и здраве пак смяна.
За мен карел прави най-добре. Нищо не ти пречи сам да си го следиш - поне знаеш, че няма да сбъркаш, понеже бордния не е настроен като хората!!!
А аз такива работи с 30 000 км. не ги приемам - както каза карел - все пак БМВ караш, а не някоя стара талига. Аз съм си за смяна на маслото на 10 000 км. - по-добре 140 лв., отколкото после 1400...поне това е мойто мнение!!!
--------------------------------------------------------
Fuck the Cola, fuck the pizza...all you need is 6 v redica!!!
Хубава кола, която не върви, е като хубава жена, която не прави секс!!!
http://www.metacafe.com/watch/181257/bmw_from_hell_2/
Fuck the Cola, fuck the pizza...all you need is 6 v redica!!!
Хубава кола, която не върви, е като хубава жена, която не прави секс!!!
http://www.metacafe.com/watch/181257/bmw_from_hell_2/
- kris_j
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E 46 2004г
- Мечтае да кара: чисто нова Скания
Все пак някой знае ли дали наистина реално може да се кара 30 000км. при смяна в Камор или тва си е малко рекламно пожелание на БМВ ???
И не става въпрос за 140лв. или за 240лв.
Въобще не е до парите проблема защото на дали някой от тук пишещи ти ще се скъпи точно за масло
И не става въпрос за 140лв. или за 240лв.

Въобще не е до парите проблема защото на дали някой от тук пишещи ти ще се скъпи точно за масло

kris_j написа:Все пак някой знае ли дали наистина реално може да се кара 30 000км. при смяна в Камор или тва си е малко рекламно пожелание на БМВ ???
И не става въпрос за 140лв. или за 240лв.![]()
![]()
![]()
![]()
Преди да купя колата, пичът я беше карал 5 години в Bg, като средно е навъртал по около 25х. на година..даде ми фактурите с които е сменявал и маслото през това време..всяка година по една! Двигателят 'мърка', компресията си е наред...не виждам защо след като от BMW компанията препоръчват да се сменя след такъв пробег, нашите специалисти да казват НЕ СТАВА;) А иначе, който иска да го сменя и на 1000км..няма лошо:)
- kriso85
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
- Мечтае да кара: BMW M
Ако искаш и един път на две години си го сменяй маслото ?!?!? Но поне не лъжи хората - най-много 10000 км. - другото е компромис 

"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda

12 мнения
• Страница 1 от 1