печката губи вода...???
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
14 мнения
• Страница 1 от 1
- tuning_mania
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Х5is;E30 325i
- Детайли за колата: дизела е за тракторите;)
печката губи вода...???
да ми е честита новата придобивка
Е46-320д...и ето че започвам да откривам проблемчета...губи се антифриз...около литър за 3-4дни... имат ли някакви слаби места?...да знам каде да търся...не капе под колата...?явно се изпарява....,а и маслото не е боза...
за първи път си копувам дизел
какво масло да слагам -мисля кастрол ГТД -10в40 или мобил 

ще карам дизел,като стана земеделец!!![/color]
Re: печката губи вода...???
Ами то по добре да капе под колата.Изпарява се казваш? Едва ли обаче охладителната ти система е заредена с вода.Антифриз мисля че е по-удачно.Да обаче той не се изпарява и ако има теч ще видиш от къде е .При загуба на 1 лит. за 3 дни добре да потърсиш някой сервиз че ако е това което си мисля / дано да не е / се получава ефекта :воден удар: при който последствията са жестоки.

- niki CA 2925 KB
- кандидат ентусиаст
-
Колега аз не карам дизел но провери да не е от термостата ако изпуска от него някаде няма как да видиш те4 заштото като загрее колата вси4ко се изпарява от блока пипни сутрин под него около него мойе и да е от там 

- dr.peshev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i и Карбонова М-ка с педали!
- Мечтае да кара: M3
И аз имам подобен проблем-теча го открих горе-долу от къде е:радиаторите на Бер са слаби серийно на връзката пластмаса-метал!Напълни до горе с антифриз и покарай 10км на по-високи обороти,след това веднага отвори и гледай на силна светлина между радиатора и двигателя-кората дали е мокра под казанчето!90% е вероятността!Ако е така си за нов радиатор-моя го взех за 300лв оригиналенрно за дизел май е към 800-900лв. P.S.Аз още не съм сменил моя,защото губя по 1литър на 1500км и сега търся добър сервиз за смянатя му!Ако някой е сменял радиатор и е доволен от сервиза,моля да каже къде,колко пари и какво са оплескали,че като гледам смяната е трудна!!!
- tuning_mania
- кандидат ентусиаст
-
благодаря на вс.за съветите-особено на "др. пешев"-ще я проверя тая работа с радиатора!!!-само кората над него ли се маха? някои знае ли ако има пукната глава кво става(дано да не е),снощи напълних системата! и сутринта (след 2-3км каране)събра още 1 литър???мисля си че ако ми е пукната главата няма да мога да запаля сутринта???все пак 1 литър вода в цилиндрите няма как да завърти??
,а и не пуска вода и пари през ауспуха 

- dr.peshev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i и Карбонова М-ка с педали!
- Мечтае да кара: M3
Ако е от главата маслото ще ти е станало на боза!Не се притеснявай,не е от главата!Карата долу няма нужда да я махаш за да констатираш проблема-теча се вижда върху нея между двигателя и радиатора!А кората се сваля наистина елементарно-7-8 болта се отвиват на 180 градуса и тя пада! Naskoksan,няма нищо за радиатори в DIY,но като гледах в електронната книга за ремонти(имам някаква на руски),не е проста работа,особенно ако има климатроник-трябва да се маха перката на радиатора и т.н.!Ако имаш идея къде да го сменя,моля те за съвет!
- dani_320d
- Потребител
-
- Кара: e39-ka
- Мечтае да кара: X6
Здравейте колеги.Аз съм нов и от няколко дни разглеждам форума,тъй като от 1 месец карам 320д и засега съм доволен.Но забелезвам,че от каране на каране все ми губи около 200 мг от антифриза и естествено светва и гадната лампа.Спра сипа 150-200 мг угасне и после пак.Ако не сипа не губи антифриз пък лампата майна й,ако сипа 150 мг пак утиват и така странна работа сякаш е решила да седи водата на едно ниво и не иска нито повече нито по малко ама пък ме подразва лампата.
Предварително благодаря,дано някой знае от какво се бъзика.А и това е първият ми дизел абе засега съм много доволен пък ще видим.
Айде лека и безаварийнана всички беемвисти.
Предварително благодаря,дано някой знае от какво се бъзика.А и това е първият ми дизел абе засега съм много доволен пък ще видим.
Айде лека и безаварийнана всички беемвисти.
dani_320d написа:Здравейте колеги.Аз съм нов и от няколко дни разглеждам форума,тъй като от 1 месец карам 320д и засега съм доволен.Но забелезвам,че от каране на каране все ми губи около 200 мг от антифриза.
Ако ти свети лампата не са 200мл а са 1-2 литра.Отвори клапанчетата за обезвъздушаване и наливаи яко антифриз и обезвъздуши добре.Но преди това свали термостата и виж уплътнението как е ,също можеш да провериш и маркучето след термостата отвътре е с едни гумени пръстенчета(термостата също),те се напукват и губи антифриз.Ако има теч от термостата или от маркучето няма да забележиш ,защото капе точно върху ремъка а тои го разпръсква и се изпарява.При неработещ двигател не капе.

- pazokolarov
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320dA 525xd
tuning_mania написа:благодаря на вс.за съветите-особено на "др. пешев"-ще я проверя тая работа с радиатора!!!-само кората над него ли се маха? някои знае ли ако има пукната глава кво става(дано да не е),снощи напълних системата! и сутринта (след 2-3км каране)събра още 1 литър???мисля си че ако ми е пукната главата няма да мога да запаля сутринта???все пак 1 литър вода в цилиндрите няма как да завърти??![]()
,а и не пуска вода и пари през ауспуха
Aко не намираш някакъв теч по радиатора и по маркучите на двигателя, провери системата за отопление на купето - може да имаш там спукан радиатор, спукан маркуч (което е малко вероятно) или повредена скоба на някой маркуч. Т.е. погледни дали не се изтича нещо след двигателя.
- tuning_mania
- кандидат ентусиаст
-
за жалост,оказа се че главата е спукана на 2 места
;сега слагам нова с в.помпа и термостат и т.н....

14 мнения
• Страница 1 от 1