Алтернативна мултимедийна система - Dynavin DVN-Е46
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
Re: Алтернативна мултимедийна система - Dynavin DVN-Е46
Здравейте,
Обмислям покупката на Dynavin N7. Има ли колеги с този модел да споделят отзиви. В този ценови клас или малко по-горен какви други конкурентни марки и модели можете да препоръчате. Основното за което ще се ползва системата е за слушане на музика през Bluetooth на телефона, като също смятам да сложа камера за задно виждане, видеорегистратор/предна камера и да вържа парктроника.
Обмислям покупката на Dynavin N7. Има ли колеги с този модел да споделят отзиви. В този ценови клас или малко по-горен какви други конкурентни марки и модели можете да препоръчате. Основното за което ще се ползва системата е за слушане на музика през Bluetooth на телефона, като също смятам да сложа камера за задно виждане, видеорегистратор/предна камера и да вържа парктроника.
Момчета и момичета, да си изплача мъката:
На най-стария ми Динавин-Д90 ми загина геройски външния тв-тунер.
Много хубава работа ми вършеше, докато си вися из Софийските задръствания, да си зяпам новини и други тв-щуротии в колата.
Свикнал съм му да си го имам и да работи и сега ми е криво
Изрових навсякъде из нета и за тези дърти модели на Динавин с WinCE не се намират резервни тунери.
Всички модели на Динавин са коренно различни като хардуер и софтуер и не може да се ползува тв-тунер от друг модел.
Тоест, може да се сложи и друг външен тунер, но ще е досадно с още едно дистанционно да го управлявам.
А изгорелия тунер си го командвах от тъч скрийна и работеше перфектно.
Въпросът ми е, някой има ли идея къде да питам за някоя изоставена бройка, може и на старо да е, но да работи....
Предварително благодаря на отзовалите се и поздрави на всички!

На най-стария ми Динавин-Д90 ми загина геройски външния тв-тунер.
Много хубава работа ми вършеше, докато си вися из Софийските задръствания, да си зяпам новини и други тв-щуротии в колата.
Свикнал съм му да си го имам и да работи и сега ми е криво
Изрових навсякъде из нета и за тези дърти модели на Динавин с WinCE не се намират резервни тунери.
Всички модели на Динавин са коренно различни като хардуер и софтуер и не може да се ползува тв-тунер от друг модел.
Тоест, може да се сложи и друг външен тунер, но ще е досадно с още едно дистанционно да го управлявам.
А изгорелия тунер си го командвах от тъч скрийна и работеше перфектно.
Въпросът ми е, някой има ли идея къде да питам за някоя изоставена бройка, може и на старо да е, но да работи....
Предварително благодаря на отзовалите се и поздрави на всички!

Здравейте,
някой да знае вариант за регулиране нивото на subwoofer от Erisin ES8103B ?
някой да знае вариант за регулиране нивото на subwoofer от Erisin ES8103B ?
Другарчета, има ли тук някой с Dynavin-D99, който да ползува тв-тунер?
Имам няколко питанки относно тунера, тъкмо ще му споделя и аз някои неща, които научих и ще са му от полза.
От линка по-долу може да се види разликите и по какво се познават моделите на Dynavin, D90, D95, D99, D99+, N6 и N7:
https://cdn.shopify.com/s/files/1/0299/0549/files/Differences_between_the_Dynavin_Models_D90-N7_2018.pdf
PS
Ако не се лъжа, същия тунер се слага и на новите модели на марката.
Това представлява на външен вид тунера(надписа Dynavin може и да го няма):
Имам няколко питанки относно тунера, тъкмо ще му споделя и аз някои неща, които научих и ще са му от полза.
От линка по-долу може да се види разликите и по какво се познават моделите на Dynavin, D90, D95, D99, D99+, N6 и N7:
https://cdn.shopify.com/s/files/1/0299/0549/files/Differences_between_the_Dynavin_Models_D90-N7_2018.pdf
PS
Ако не се лъжа, същия тунер се слага и на новите модели на марката.
Това представлява на външен вид тунера(надписа Dynavin може и да го няма):
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- doganay
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е46 318i
Здравейте колеги, някой дали ползва този мп5 плейър, цената му е изгоден а дали работи без проблеми ?
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- ka4i
- ентусиаст
-
- Кара: Volvo V60 2022
Някой с мение за този модел на Erisin: https://erisin.bg/erisin-ES8504B
Колеги, защо може китайска навигация, като сложа canbus декодера, при гасене на двигателя, не иска да се заключи 15-20 секунди, ако разказа декодера, няма проблеми, мога да я заключа веднага.
swetlioo написа:Колеги, защо може китайска навигация, като сложа canbus декодера, при гасене на двигателя, не иска да се заключи 15-20 секунди, ако разказа декодера, няма проблеми, мога да я заключа веднага.
Според мен възможните причини са:
1.Canbus декодерът да спира комуникацията и така чак когато мултимедията й спре захранването, т.е. евентуално когато тя се изключи, позволява на колата да види (съобщението по шината), че я заключваш.
2. Да изпраща някаква диагностична команда за тест на нещо, свързано с GM модула.
Каква точно е колата?
Колата е Е46 320d 2005 година Май месец, ако има значение с мотор Евро 4
- rve
- ///Мтусиаст
-
- Кара: ///М3 и още нещо
След като оригиналният ми монитор започна прогресивно да гори пиксели се раздвижих по темата с алтернативни мултимедии и се спрях на Ерисин - https://erisin.bg/bmw/E46/erisin-ES8546B
Системата изглежда доста читава и всичко й тръгна без никакви грижи. Предвид това, че съм с оригинална навигация и Харман§Кардон поръчах и удължителния захранващ кабел, както и такъв за радиоантената. Поръчах и USB интерфейс за I-bus приложението. За така направената поръчка (онлайн) получих и подарък 1080p широкоъгълна камера за задно виждане.
Основната работа беше двукратното разглобяване на лявата половина на колата с цел прекарването на кабелите включително този за камерата. А двукратно се наложи, защото обърках кабела за антената и класически не проверих връзките ще дойдат ли преди да сглобя
Тук им е единствения кусур на Erisin, защото първо пишат, че женският факра конектор е към антената в багажника, а мъжкият отпред към мултимедията, а после идва обратната инструкция, която се оказа и правилната. След като не намерих преходни факра букси съответно мъжко-мъжко и женско-женско повторих операцията.
Зор видях и с монтажа на камерата, защото дръжката с бутона за отваряне на багажника посмъртно не се разглабя. С 300 зора и цената на само една щипка успях да сваля декоративната част, която се боядисва с цвета на колата.
Освен стандартните неща като Android Auto, радио, медия плеър, навигация и телефон с добавянето на I-bus приложението и камерата за задно виждане (която стои доста ОЕМ) колата се осъвремени като концепция в интериора. Използвах разглабянето за да освежа прилично захабената пластмаса с гумирано покритие и централната конзола и барчето станаха като нови. Смених и поизносената ми топка на SMG шифтъра с нарочно отежнена (10 пъти) черно кожено лостче с оригинален ///М-шев от иБей. Уникално попадение! Супер мазно и прецизно се движи лостът сега. Друго, което свърших е да модифицирам бутоните за задните прозорци да им проработи втората позиция т.е. затваряне с едно натискане. Колата отдавна беше кодирана за това.
Малко снимки -
Разглобено табло:

Събрано след боя на барчето и конзолата:

Прекарване на кабелите през левия праг:

Прекарване на кабелите до багажника - до мястото на оригиналния радио модул БМ54:

Бандажиране към съществуващ кабелен сноп:

Новата SMG топка:

Камерата за задно виждане:

Системата в действие:

Системата изглежда доста читава и всичко й тръгна без никакви грижи. Предвид това, че съм с оригинална навигация и Харман§Кардон поръчах и удължителния захранващ кабел, както и такъв за радиоантената. Поръчах и USB интерфейс за I-bus приложението. За така направената поръчка (онлайн) получих и подарък 1080p широкоъгълна камера за задно виждане.
Основната работа беше двукратното разглобяване на лявата половина на колата с цел прекарването на кабелите включително този за камерата. А двукратно се наложи, защото обърках кабела за антената и класически не проверих връзките ще дойдат ли преди да сглобя
Зор видях и с монтажа на камерата, защото дръжката с бутона за отваряне на багажника посмъртно не се разглабя. С 300 зора и цената на само една щипка успях да сваля декоративната част, която се боядисва с цвета на колата.
Освен стандартните неща като Android Auto, радио, медия плеър, навигация и телефон с добавянето на I-bus приложението и камерата за задно виждане (която стои доста ОЕМ) колата се осъвремени като концепция в интериора. Използвах разглабянето за да освежа прилично захабената пластмаса с гумирано покритие и централната конзола и барчето станаха като нови. Смених и поизносената ми топка на SMG шифтъра с нарочно отежнена (10 пъти) черно кожено лостче с оригинален ///М-шев от иБей. Уникално попадение! Супер мазно и прецизно се движи лостът сега. Друго, което свърших е да модифицирам бутоните за задните прозорци да им проработи втората позиция т.е. затваряне с едно натискане. Колата отдавна беше кодирана за това.
Малко снимки -
Разглобено табло:

Събрано след боя на барчето и конзолата:

Прекарване на кабелите през левия праг:

Прекарване на кабелите до багажника - до мястото на оригиналния радио модул БМ54:

Бандажиране към съществуващ кабелен сноп:

Новата SMG топка:

Камерата за задно виждане:

Системата в действие:

- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
10 години по-късно китайските навита изглежда яко... евала 

You said: "Time will change!" What if it changes you?
- rve
- ///Мтусиаст
-
- Кара: ///М3 и още нещо
След Avin Avant тази е най-близка като външен дизайн на ОЕМ от това, което проучих. Съответно бутоните не са гумени, а пластмасови. Като цена нещата са наполовина спрямо Avin и Dynavin, а за доставката да не гововим - нещата ми дойдоха по Еконт два дни след като поръчах през сайта им.
Доста от екстрите останаха неизползвани, но като за кола предимно за каране и това, което оставих е предостатъчно.
Доста от екстрите останаха неизползвани, но като за кола предимно за каране и това, което оставих е предостатъчно.
- ka4i
- ентусиаст
-
- Кара: Volvo V60 2022
Някой с мнение за този Erisin : https://erisin.bg/BMW/E46/erisin-ES8504B
- Ludmil
- ентусиаст
-
- Детайли за колата: Е46 M47N20
ka4i написа:Някой с мнение за този Erisin : https://erisin.bg/BMW/E46/erisin-ES8504B
Много съм доволен. При запалване са и нужни 0,5 - 1 секунда да затръгне. Чете mp3 i flac с доста добро качество дори на стандартните говорители. Много звукови настройки като еквалайзер, 3Д звучене..... Два слота за micrSD карта на предния панел и два USB слота на задния панел. При пускане на Аудио CD има едно забавяне от 5-10 секунди за първоначално инициализиране, качеството е без проблеми. Видео файловете също се възпроизвеждат без проблеми. YouTube също е без забележки и е много добра опция за пътуване с малки деца.
Не съм монтирал камерата за заден ход и там нямам впечатление.
Единствения недостатък е радиото, все едно са моно радиостанции и от време на време се чува препукване като от недобре настроена станция или от надрана грамофонна плоча. Но за сметка на дова има доста добра чувствителност. Може този недостатък да се дължи от АРУ-то (автоматично регулиране на усилването на радиоприемника) ще трябва да подам по-лош сигнал на антената.
При липса на интернет iGo се справя много добре (ползвал съм го извън България) може би защото използва истинския GPS приемник. В българия ползвам Google Maps i WAZE но там явно ползва А-GPS , не съм пробвал да махна СИМ картата и да е оставя без интернет дали ще прехвърли на GPS.
И още един недостатък: като се използва за разговор с телефон, микрофона е близо до централните въздуховоди и отсрещната страна чува свистенето от въздуха, за топва препоръчвам да се използа външния допълнителен микрофон.
... _______
o/_______\o
(Оo=00=oO)
[]==***==[]
o/_______\o
(Оo=00=oO)
[]==***==[]