///Мечтата

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW M3 E46

Re: ///Мечтата

Мнение от Harry Poter » 21 Фев 2026, 14:36

Здравейте .
Ноември 2025 в града при превключване от 1-ва към 2-ра се счупи жабката :dunno: :mhihi:
Изображение
Возя я от тогава в багажника . През това време търсих от някой близък да закупя за да знам че е здрава рамката на самата жабка .
в четвъртък взех от приятел , който взе Е46 комби с ляв волан за части .
Това е новата рамка :
Изображение
Изображение
Скоро ще я монтирам и ще сваля волана за претапициране .
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 2018 G30 540ix

Мнение от empar » 21 Фев 2026, 17:23

Бая превключване ще да е било, че да падне жабката! :shock:

///Мтусиаст
Аватар
Кара: ///М3 и още нещо

Мнение от rve » 22 Фев 2026, 23:24

Нищо необичайно. Годините и цикличното излагане на жега-студ хич не влияят добре на пластмасата. Аз като си слагах Андроид мултимедията почти нямаше винтче да развия, което да не падне заедно с парче пластмаса под него. Ето пример от оригиналния монитор, който никога не е бил свалян:
Screenshot 2026-02-22 221931.png

Съответно колкото и внимателен да бях с отвертката пластмасовата планка стана на парчета след развиване на винтчето. Същата работа беше и с жабката, където играха нужните по размер метални шайби.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Harry Poter » 24 Фев 2026, 12:39

empar написа:Бая превключване ще да е било, че да падне жабката! :shock:

Чарът на колата :mhihi:
rve написа:Нищо необичайно. Годините и цикличното излагане на жега-студ хич не влияят добре на пластмасата. Аз като си слагах Андроид мултимедията почти нямаше винтче да развия, което да не падне заедно с парче пластмаса под него. Ето пример от оригиналния монитор, който никога не е бил свалян:

Съответно колкото и внимателен да бях с отвертката пластмасовата планка стана на парчета след развиване на винтчето. Същата работа беше и с жабката, където играха нужните по размер метални шайби.

Може и аз да сложа шайби ако не ми изглежда здраво .
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: V8 HEMI

Мнение от ivanski_2 » 25 Фев 2026, 21:31

rve написа:Нищо необичайно. Годините и цикличното излагане на жега-студ хич не влияят добре на пластмасата. Аз като си слагах Андроид мултимедията почти нямаше винтче да развия, което да не падне заедно с парче пластмаса под него. Ето пример от оригиналния монитор, който никога не е бил свалян:

Странно! Няколко 46-ци съм имал и съм свалял навигацията/радиото на всички и нито една не е била с такъв винт, всички си бяха с едни такива като пирони, които се махаха без проблем с онези оранжевите малки инструменти.
Some cars are made for maximum miles per gallon, and some are made for maximum smiles per gallon... the choice is yours... :)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Harry Poter » 26 Фев 2026, 10:23

ivanski_2 написа:

Странно! Няколко 46-ци съм имал и съм свалял навигацията/радиото на всички и нито една не е била с такъв винт, всички си бяха с едни такива като пирони, които се махаха без проблем с онези оранжевите малки инструменти.

Това ( на rve ) черното над видията не е ли такова ?
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 2018 G30 540ix

Мнение от empar » 26 Фев 2026, 11:55

На М3-ките явно е усилено с по някое винтче, да не падне при смяна на предавка. :mrgreen:
Пичове, карайте си 46ците със здраве и си ги пазете като очите.
Моята отиде при приятел, от време на време сядам да ѝ врътна по някое кръгче и направо ми се реве като трябва да я върна. Няма такъв кеф, дори от скромната 325-ца!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Harry Poter » 27 Фев 2026, 14:11

empar написа:На М3-ките явно е усилено с по някое винтче, да не падне при смяна на предавка. :mrgreen:
Пичове, карайте си 46ците със здраве и си ги пазете като очите.
Моята отиде при приятел, от време на време сядам да ѝ врътна по някое кръгче и направо ми се реве като трябва да я върна. Няма такъв кеф, дори от скромната 325-ца!

Да бяха усилили и дъното на купето :mhihi:
Благодаря :yes:
325i и 330i са с най-плътният звук .
Изображение

Предишна

Назад към E46