320д 150кс 6 скорости, след смяна на съединител комплект.

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар

320д 150кс 6 скорости, след смяна на съединител комплект.

Мнение от LudnicaNaMax » 22 Фев 2025, 13:17

Здравейте, имам следният въпрос. Преди седмица смених съединител комплект с маховик на LUK но не забелязвам драстична промяна. Няма разлика при отпускане и момента на захапване на съединителя и също така при потегляне колата все още претриса на моменти. Майстори са споменавали, че при тези модели съединителите им са саморегулиращи и хода не се променя без значение състоянието на феродовият диск. Дали избързвам да съдя или трябва да изчакам и измина километри, че да се усети.

Благодаря предварително на всеки който се е включил в дискусията.
320д е46 6степенна кутия

ентусиаст
Аватар
Кара: Е90 330d
Мечтае да кара: по Аутобан
Детайли за колата: снегорин

Re: 320д 150кс 6 скорости, след смяна на съединител комплект

Мнение от NGneer4eto » 06 Мар 2025, 21:41

Не знам какво очакваш от смяната и какви симптоми са те довели до нея, но примерно моята Е46 си попретрисаше на градско въпреки, че сменях два пъти съединител и маховик. Особено като мина 10-15 кръстовища на стоп и има нагорнища. Май зависи и от стила на каране, тъй като моята беше XD и тупкаше много при тръгване и гледах да отлепям по-плавно и съответно съединителя вероятно е загрявал по-бързо.
Като цяло и частите са много боклучести на пазара. Тоя Люк колко е Люк никой не знае. Първия път сложик Люк и след 40000К почна да не ми влиза първата. Беше проблем с пластмасовия палец на вилката, но се видя и, че и лагерчето на маховика халтавее и маховикът не изглеждаше много читав. Сложихме втория път комплект на Sachs, на който пак пише Luk, но изглеждаше малко по-добре. С него ми отлепяше по-мазно и въпреки всичко пак попретрисаше от време на време при тръгване. Така си я и продадох. Затова ако не ти тресе много и се търпи по-скоро ще свикнеш, че иначе отиват много пари там.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 330D E46 204HP
Мечтае да кара: САМАЛИОТ

Мнение от icko13 » 16 Мар 2025, 17:56

Тези съединители на ЛУК със извинение май ще излезнат несполучливи сменял съм на старата е46 преди 3 години, всичко беше ок до първия месец и след това взе да отделя отгоре чак отгоре и не се усещаше толкова захапването както описваш и е вярно, че се саморегулират не можеш да я направиш отдолу да ти отделя ако това имаш предвид, другото което е за притрисането най-вероятно са тампони на диференциала те са 3 там и провери и има един отпред на двигателя и от там е възможно!

ентусиаст
Аватар
Кара: e46 330xd

Мнение от Kurtov » 17 Мар 2025, 5:18

Люк ако не са хубави, пък като поръчаш Sachs и пак получих Люк, тогава какво да поръчваме ?

ентусиаст
Аватар
Кара: Е90 330d
Мечтае да кара: по Аутобан
Детайли за колата: снегорин

Мнение от NGneer4eto » 27 Мар 2025, 23:27

Kurtov написа:Люк ако не са хубави, пък като поръчаш Sachs и пак получих Люк, тогава какво да поръчваме ?

То друго няма. Просто имам по-добри впечатления от този, който поръчахме за Sachs и дойде с лого на Sachs и на друго място на същия маховик лого Luk. Тои издържа при мен поввече.

Назад към E46