Лек звук на свободна
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
2 мнения
• Страница 1 от 1
Лек звук на свободна
Здравейте, колата е 316 фейс 115 коня. Сутрин при запалване ми направи впечатление, че се чува едва доловим звук,като че ли някакво тихо жижене, което изчезва при натискане на съединителя, както съм на свободна без газ. Прочетох вероятните проблеми и се чудя дали лагера на първичния вал на кутията се чува или нещо по съединителя? Направих тестовете,прочетени в другите теми...както съм на свободна, правя опит да придвижа скоростния лост към 5та скорост,без да я включвам-шума не изчезва. Дали е нормално да се чува лек звук при отпуснат съединител,при работа на вала на кутията или движението му не трябва да е доловимо в купето. Прави ми впечатление,че не чувам този звук,след като загрее колата. Не знам дали тогава го няма или просто околния шум ми пречи да го доловя,когато съм на на светофар примерно след около 20-30 км шофиране. Няма проблем с кутията от друго естество,работи без грешка,не тресе и скоростите влизат нормално...при високи обороти,не чувам жуженето..Благодаря предварително!
Re: Лек звук на свободна
Провери нивото на маслото в кутията.
Или ако не си го сменял, аз направо бих го сменил с някое добро масло.
Или ако не си го сменял, аз направо бих го сменил с някое добро масло.
2 мнения
• Страница 1 от 1