Смяна вериги Е46 320Д, 136к.с. / М47
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
5 мнения
• Страница 1 от 1
Смяна вериги Е46 320Д, 136к.с. / М47
Привет колеги, все по-напрегнато се усещам, че шофирам автомобила при мисълта, че е вече на 400к км, а веригите са си оригиналните и не са сменяни никога от както аз съм собственик (от 2007г). Решил съм да ги сменям, защото колата си върви много добре, с нови разпръсквачи на дюзите е, свалях миналата пролет ГНП-то за стед тест и си покри всички тестове... с две думи искам да си я карам докато ръждата не я съсипе. Въпросът е къде и кой да ми сменя веригите и задължително ли да търся оригиниални от БМВ или комплект от IWIS (който включва двете вериги, обтегача, двете зъбни колела на газо-разпределителните валове зъбното колело на кляновия вал плюс водачите (така наречените "банани")) До колкото знам оригиналните вериги на БМВ са IWIS. Нека, който е правил тази процедура да сподели опит и впечатление, и да даде препоръка към сервиз, който наистина може да свърши тази доста сложна процедура качествено. Препоръчаха ми сервиз в Люлин 3 - Мопарт.
Поздрави и благодаря предварително.
Поздрави и благодаря предварително.
- dxd
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: както я може.
- Мечтае да кара: На пържоли и пържени картофки нон-стоп.
Re: Смяна вериги Е46 320Д, 136к.с. / М47
Моята е фейс и е на 450к км и нямам проблеми и ни мисля да ги сменям.Те първо се разтракват и тогава сменяй,не се късат от раз.
Казват, че на БМВ не се разтраквали, а направо се късали. На работещ мотор нямам никакви странчни по-нестандартни шумове или тропания, ама знам ли.. :-/ Благодаря все пак за споделеното :-)
- SpeedyMan
- ентусиаст
-
- Кара: BMW 320 Touring
Това е за по-новите N мотори, където има по-различни като дизайн зъбни колела. Твоята даже може да си я провериш като я напипаш с пръста през отвора за капачката за масло колко ѝ е хлабината.
SpeedyMan написа:Това е за по-новите N мотори, където има по-различни като дизайн зъбни колела. Твоята даже може да си я провериш като я напипаш с пръста през отвора за капачката за масло колко ѝ е хлабината.
Благодаря за мнението, ще се опитам да я проверя до колкото може през капачката , както казваш, но каква е допустимата разтегнатост, защото знам, че ако мине допустимото разтягане ще избяга "тайминга" на ГНП-то спрямо дюзите.
5 мнения
• Страница 1 от 1