Рязко подаване на газ колата се замисля
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
3 мнения
• Страница 1 от 1
Рязко подаване на газ колата се замисля
Здравейте,карам 20ка м54б22 и имам проблем,като съм в ниските обороти и подам рязко газ колата тресе,прекъсва и се зачудва и след това тръгва да набира,това го прави и на наклон например на 4та или 3та под <3000 оборота. След >3000 оборота се оправя и колата върви добре но в ниските направо тресе,като натисна педала до долу (На газ е двойно по зле). Сменил съм Disa клапа,свещи,CCV. Тествахме друг дебитомер (нямаше разлика),изчистихме дросела,няма Vacuum Leak-ове, на празен ход няма проблеми,тествахме и компресията на горивото. Да не би да е от бобините,но ако е от бобините защо на празен ход не прави проблеми ?
Re: Рязко подаване на газ колата се замисля
Смени двата филтъра на газта - аз имам два. Понякога, когато са задръстени и не достига правилна смес. Скоро имах такъв проблем и го оправих по този начин. Може при теб да е друго, но виж филтрите - задръстват се често с тази газ дето сипваме в тази държава...
- The Heartlistener
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E83 3.0i, ex e46, Е34, Е36
- Детайли за колата: M54B30, Mystic blau metallic, High speed setup, s861a
Re: Рязко подаване на газ колата се замисля
Knight404 написа:Здравейте,карам 20ка м54б22 и имам проблем,като съм в ниските обороти и подам рязко газ колата тресе,прекъсва и се зачудва и след това тръгва да набира,това го прави и на наклон например на 4та или 3та под <3000 оборота. След >3000 оборота се оправя и колата върви добре но в ниските направо тресе,като натисна педала до долу (На газ е двойно по зле). Сменил съм Disa клапа,свещи,CCV. Тествахме друг дебитомер (нямаше разлика),изчистихме дросела,няма Vacuum Leak-ове, на празен ход няма проблеми,тествахме и компресията на горивото. Да не би да е от бобините,но ако е от бобините защо на празен ход не прави проблеми ?
Да, вероятно. Закачете колата на някакъв софтуер и виж има ли записани missfire за конкретен цилиндър(ри).
Ако не можеш да правиш велики неща, прави дребни неща по велик начин...
3 мнения
• Страница 1 от 1