Не може да се отключи Борд компютъра
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
15 мнения
• Страница 1 от 1
- milennyc
-
-
- Кара: Другите да му завиждат.....
- Мечтае да кара: Самолет и Петролен танкер
- Детайли за колата: MNOGO BARZA
Не може да се отключи Борд компютъра
Проблема е следния... е46, 318i, не може да се отключи БК, проблема е че няма връска с KOMBI, не влиза нито в кей или кар мемори
Което ме навежда на мисълта че таблото е нещо не на ред. Колкото и да е скопено поне в кар или кей мемори ще влиза? Кво ли може да е

Re: Не може да се отключе Борд компютъра
има ли то4ица някъде между 4ислатата в изписването на нав1ртяния километража? Този проблем се появява масово в колите 98'' набор-скопен софт на БК и не подлежи на монтаж -сменя се.
Има6е колега от ВТ. има6е так1в проблем .
Ре6и го с подмяна на таблото
успех
успех
zcs/fa coding>>>e46>>>recoding и после си влизаш в key and car coding
Айде със здраве
Айде със здраве

- DaDurty
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E90 320d M Sport
Re: Не може да се отключи Борд компютъра
аз имах подобен проблем.. нито искаше да се прекодира нито разпознаваше поставеното вече лостче... след преглед на бушоните.. и понеже все още нямах поставени халогенни, въпреки че имах оригинално окабеляване на колата(не знам защо) Та липсваше бушона за халогенните. След поставянето му всичко проработи
само да отбележа че когато липсва той също така не ви работи индикатора на таблото че ще си включили дългите светлини...
само да отбележа че когато липсва той също така не ви работи индикатора на таблото че ще си включили дългите светлини...
We're Going In Hell For This And You're All Coming With Us
- bojky
- младши ентусиаст
-
- Кара: '08 535d
- Мечтае да кара: F10 M550d
Нали ти казах да пробваш да го кодораш първо...Точно Драго ти го е написал
Пробвай на автоматично програмиране...ако не стане тогава ще го мислим 

- milennyc
-
-
Vanio_bmw написа:има ли то4ица някъде между 4ислатата в изписването на нав1ртяния километража? Този проблем се появява масово в колите 98'' набор-скопен софт на БК и не подлежи на монтаж -сменя се.
успех
Днеска идва пак колегата и за сажаление ти се оказа прав, имя тази точка и не знам дали от това прави проблема но.... не иска нито recoding, нито ретрофит. Само му включих алармата да мига.... Е такова чудо до сега не бях виждал. Пробвах и с бушона за халогените.... да нямаше на колата и пак не стана! А номера на бушона е 50 и е 25А
- oci
- старши ентусиаст
-
- Кара: '12 BMW F10
- Мечтае да кара: самолет
е така е и аз бях с точка след километрите и се оказа, че таблото е сменяно и вина беше различен от моя и по същия начин не можеше да се влезне в кар мемори и кей мемори, но след като отидох при колегата от платените обяви да ми смени вина с моя и точката изчезна, но онзи ден пробвах да влезна и пак не стана и сега не знам дали след като вина на таблото е моя и точката я няма да пробвам с процедурата на драго и тогава да видя дали ще влезне.
Иначе Милене би ли ми описал последователността на активиране на алармата за да ми мига може и на ЛС.
Иначе Милене би ли ми описал последователността на активиране на алармата за да ми мига може и на ЛС.
milennyc написа:Vanio_bmw написа:има ли то4ица някъде между 4ислатата в изписването на нав1ртяния километража? Този проблем се появява масово в колите 98'' набор-скопен софт на БК и не подлежи на монтаж -сменя се. успех
Днеска идва пак колегата и за сажаление ти се оказа прав, имя тази точка и не знам дали от това прави проблема но.... не иска нито recoding, нито ретрофит. Само му включих алармата да мига.... Е такова чудо до сега не бях виждал. Пробвах и с бушона за халогените.... да нямаше на колата и пак не стана! А номера на бушона е 50 и е 25А
Е Милене видя ли 4е и аз все не6то разбирам (в1преки малко злобните ти коментарии в др теми-НО няма ни6то не се с1рдя

Кофти работа е тази с БК и таблото ,но след няколко месе4ни опити да оправя на др колега се стигна до смяна на таблото , с такова но от по нова година.
Това бе6е ре6ението ,дано намерите др на4ин !

Успех

- milennyc
-
-
Не знам дали разбираш, но в случая си прав. А това дали ще стане клиента си знае. Аз няма как да реша дали ще си купи ново табло... после иска адаптация и чак след това препрограмиране за БК. А всичко е пари, а този клиент искаше да ми направим неговото лисче с бутон. Така и стана, само лошото в случая че не пробвах първо да откюча БК. А направо направих лостчето.....
- anzak
- старши ентусиаст
-
- Кара: F07 535D
- Мечтае да кара: SL500
ти провери ли дали вин-а записан в таблото и този на колата са едини и същи ...
Барай шишарката Минкеее ....
- milennyc
-
-
anzak написа:ти провери ли дали вин-а записан в таблото и този на колата са едини и същи ...
Проверено е. Едни и същи са но километрите по odometer и Light modul са различни. Въртян е километража. То е по показание е 134000 а по лайт модул 119000. И така.... неще. С прекодиране пак казва че има проблем и не иска. Трябвало и лайт модула епрома да се прекодира. А бе направо е замазано яко всичко. И май май само с ново табло
- oci
- старши ентусиаст
-
най странното при мен е, че и аз бях с точка и след като вина на таблото ми го направиха същия като на колата сега точката я няма километрите са същите като на лайт модула, но аз също не мога да влезна в кар мемори.
Днес цял ден правих опити и не става даже в таблото има записана грешка нещо от сорта проблем incorect coding eeprom съжалявам ако съм сбъркал но английския ми не е въобще добър. И сега не знам какво да правя като вина ми е сменян дирекно с програматор върху чипа на таблото, днес с Диса пробвах да го прекодирам но там дава само за първоначално кодиране аз поне съм с руската версия.
Забравих да кажа, че въпреки че вина е сменен с моя в данните на таблото годината на таблото е 99 а моята кола е 9.2000г.
Има ли начин да го препрограмирам с Дис, пробвах и по описанието на Драго, но пак не стана.
Днес цял ден правих опити и не става даже в таблото има записана грешка нещо от сорта проблем incorect coding eeprom съжалявам ако съм сбъркал но английския ми не е въобще добър. И сега не знам какво да правя като вина ми е сменян дирекно с програматор върху чипа на таблото, днес с Диса пробвах да го прекодирам но там дава само за първоначално кодиране аз поне съм с руската версия.
Забравих да кажа, че въпреки че вина е сменен с моя в данните на таблото годината на таблото е 99 а моята кола е 9.2000г.
Има ли начин да го препрограмирам с Дис, пробвах и по описанието на Драго, но пак не стана.
- oci
- старши ентусиаст
-
Колеги днес разговарях с колегата f1c, който ми сменя вина на таблото като директно програмира eeproma, и неговото мнение е, че веднъж пипано ли е в eeproma винаги ще ми изкарва тази грешка и няма да мога да я изтрия, но вина е сменен и сега си е моя проверих го инпата и Дис, но така или иначе пак не влизам в кар мемори и кей мемори.
Ето я грешката ако някой има идея как да я оправя да помага.
191 kombi46-eeprom, coding incorrect/ incompete
Error freguency :40
Invalid working area
И другото което е колегата каза, че с Дис не мога да препрограмирам таблото на ново а трябва да стане само с SSS.
Но дали това ще помогне защото тази грешка сега означава не правилни кодиране на паметта а точката след километрите я няма и сега всичко си работи с тази разлика, че пак не влизам в кар мемори.
Ето я грешката ако някой има идея как да я оправя да помага.
191 kombi46-eeprom, coding incorrect/ incompete
Error freguency :40
Invalid working area
И другото което е колегата каза, че с Дис не мога да препрограмирам таблото на ново а трябва да стане само с SSS.
Но дали това ще помогне защото тази грешка сега означава не правилни кодиране на паметта а точката след километрите я няма и сега всичко си работи с тази разлика, че пак не влизам в кар мемори.
- milennyc
-
-
ССС е сложна работа, там омаже ли се се омазва до неузнаваемост
. ПО добре ново табло или лайт модул. Дано се пребориш с този проблем че аз няма как да викам всеки ден този клиент за да пробваме 

Здравейте, колеги! Извинявам се, че вдигам толкова стара тема, но изчетох всичко свързано с активирането на бк и това май е най-близко до моя проблем. Колата фабрично е без борд компютър, така че купих лостче с BC бутон. Като го свързвах забелязах, че на буксата го няма кабелчето към бутона BC т.е. колата не е окабелена за борд компютър. Извадих таблото, намерих схема, пинове и добавих липсващата връзка от буксата на таблото към буксата на лостчето. Остана уж по-лесната част - да се кодира бк. Обаче пак ударих на камък - оказа се, че нямам опция за борд компютър нито в скенера, нито в нцс експерт. От скенера мога да си пускам само да показва външна температура. Когато избера enable all (мисля, че така се казваше опцията), излиза часовник и нищо не може да се смени от лостчето. Самото то работи, пробвано е на друга кола. Как мислите, дали има вероятност таблото да е с орязан софтуер и да не поддържа борд компютър? Да търся ли друго табло?
15 мнения
• Страница 1 от 1