Е46 320д 136кс 2000г. - проблем с пушек и миризма около кола

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар

Е46 320д 136кс 2000г. - проблем с пушек и миризма около кола

Мнение от Shahinyan » 02 Юли 2024, 13:01

Здравейте колеги,

Разбирам, че е често срещано при такива стари печки да хвърля сажди от ауспуха и да мирише , но понеже харесвам визията на колата и не искам да я сменям за момента - искам ми се иска да намеря какъв е проблема и да го оправя. Очевидно няма как да я карам и на светофара да не може да се седи около мен , та искам да помоля за малко акъл накъде да се насоча..

Симптомите са следните:

1) когато колата работи на място - около нея ( не само отзад на ауспуха) има много силна лютива миризма на изгорели газове , до такава степен, че е неприятно да седиш до нея докато работи. Тази миризма влиза също и в купето ако не е включено вътрешното рециркулиране , та си мисля че това значи че е някъде от моторния отсек проблема, а не генерацията? В движение свкаш миризмата не влиза в купето.

2) когато тръгвам от място с около 2хил оборота изпуска от ауспуха черно облаче , не твърде много , но все пак се вижда на задното огледало . Не е постоянно , само за 1 секунда , но неприятно количество за околните хора :( също така ако е под натоварване - да кажем на 2ра я вкарам в 3к оборота и нагоре отново пуска саждите, през останалото време няма черен дим от ауспуха.

Колата е с нов горен катализатор , средния го няма ( може би трябва евентуално да сложа и него за да спрат саждите?) , колектора няма цепнатини със сигурност.

Дайте идеи моля от какво може да е ?

Също така може и да препоръчате сервиз в София, който би инвестигирал проблема. Мисля че Димитров от форума имаше няколко теми с диагностика на такива проблеми , та евентуално при него да я закарам ? Мисълта ми е би ли се занимавал някой сервиз да я оправи, а не да ми казват карай си я така не се занимавай… водих я при един майстор и каза че изпуска от генерацията , където се връзва катализатора с турбото. Но пък ми се струва че не му се занимаваше да я прави, та просто така ми каза.

Всички съвети са добре дошли :)

Потребител
Аватар
Кара: Е46 320D 150HP

Re: Е46 320д 136кс 2000г. - проблем с пушек и миризма около

Мнение от atanas.pavlov00 » 03 Юли 2024, 9:37

Когато сменявахте катализатора, меката връзка сменихте ли я над катализатора?
От нея може да изпуска изгорели газове и да мерише в купето

Потребител
Аватар

Мнение от Shahinyan » 03 Юли 2024, 10:31

Привет , катализатора беше сменен преди година като реално е изкарал около 2000км защото скъса ангренажа.

Смених целия модул, заедно с меката връзка , не е имало заварки че оттам да е евентуално

Потребител
Аватар

Мнение от k1b3r » 21 Сеп 2024, 20:41

За миризмата в купето залагам на меката връзка, а за лютивата миризма ми изглеждат дюзи

Назад към E46