Е46 2Д 136 Самостоятелно форсиране. Дали е турбо

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар

Е46 2Д 136 Самостоятелно форсиране. Дали е турбо

Мнение от Denishh » 13 Юни 2024, 13:36

Здравйте! Вчера както си карам бмв е46 2.0 136 изведнъж колата ми изгасна с 50-60км опитвах да запаля само върти и нищо. Прецених да я забутам и на 2ра да я запаля,така и стана колата запали потеглих към нас защото беше късно за сервизи и при подаване на газ колата пушеше доста черно а преди не го беше правила. Казах си на ум,че отпушва може би и след 6-7натискания спря да пуши и усещах колата доста по пъргава чак се зарадвах и си викам последен път да и дам газ и хоп,както мина 3хиляди обората на 2ра колата се изфорсира сама.Докат дам на 5на пусна съединителя от паниката врътнах ключа и тя взе че изгасна което ме учуди защото знам че с такива ситуации се сбогуваш с турбото и единствения шанс да я угасиш е на висока скорост. Та оставих колата 10тина мин опитах да запаля пак само върти забутах я пак запали на 2ра и лекс по лека към дома ми колата пушеше сиво първите 5мин и тамън като стигнах пред нас колата не пушеше нищо и работеше както трява. Паркирах я загасих я и си казах да пробвам да запаля,врътнах ключа и с лека мъка колата запали което ме учуди. Казах си ще я карам на сервиз утре на другия ден отивам при майстор обясних му той каза колата работи добре турбо си имаше вървеше както никога до сега само паленето и беше някакси по мудно.Спокоен и доволен че съм се разминал без пари тръгнах си и си викам ще отида до тангентата да изпробвам колата. Подавам си газ на 4та със 120 съм и изведнъж усещам как колата се засилва пак без да давам газ. Паниката ме удря изключвам от скорост и колата започва да си взима душата в 6хил оборота,въртя ключа колата гасне отдъхнах си защото със 140 просто щях да се видя в сериозно приключение,та да колата гасне от ключа незнайно защо нали и за мой късмет. Започвам да намалявам опитвам се да я запаля в движение по тангентата докато не е спряла не иска вкавам 3та пускач съединителя колата запали. Казах си този път вече е зле положението колата остана без никаква мощност докато я прибирах към нас изпуших цяла софия със сив пушек на вс отгоре мотора в момента пали и единственото което става пуши сиво и мотора работи с много сериозни вибрации едвам едвам,но въпреки това работи. Бихте ли ме посъвтвали от какво може да е и най ми е странното ако е турбо дали ще чи позволява да я гася по време ма самостоятелно форсиране от клча.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 330xi

Re: Е46 2Д 136 Самостоятелно форсиране. Дали е турбо

Мнение от stefan_suny » 25 Юни 2024, 22:52

Много прилича на затягащо авансово бутало на горивната помпа

Назад към E46