Проблем с алармата bmw e46 325xi

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар

Проблем с алармата bmw e46 325xi

Мнение от hlapeto » 22 Юни 2024, 20:04

Здравейте, от скоро се сблъсках с проблем с алармата, който не знам как да преодолея. Първоначално всеки ден като слизах сутрин, за да отида на работа с колата и отключвайки я от централното, колата започваше да бипка. Казаха ми, че работила на принципа ''допир'' и си казах '' е добре, пред блока има разни котки или пък някой без да иска може да си е отворил по - силно вратата, или камъче да е хвръкнало :)) ''. Ами да, ама не. Вече колата си се отключва напълно нормално, за разлика от заключването. Сега всеки път като паркирам и цъкна копчето на ключа за заключване, след 1 сек почва да бипка и писука. И ако не я спра, може така да откара, докато съседа не слезне да я удари :D или не събори акумулатора. Изключвам я след като цъкна копчето за отключване. Хубаво, ама не мога да си оставя отключена колата. И временното ми решение е да стоя по 2-3-5-10 минути до нея като идиот до нея, докато реши сама да се заключи(всеки път е с различни настроения). Изключително неприятно! Моля за съдействие и алтернативни решения. Сервиз ли е решението или има по - безполезнени методи? Има ли някакъв начин да я изключа(поне временно). А и забравих да отблежа, че със всички ключове е така и дори като я заключа ръчно през вратата пак е така.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46XI / W164

Re: Проблем с алармата bmw e46 325xi

Мнение от Драгослав » 24 Юни 2024, 10:42

Здравейте,
Откачете датчика за отваряне на предния капак. Намира се в дясната част при отворен преден капак. Често дефектира и активира аларамата. Махнте букаста и ако проблема изчезне е бутона(датчиак за преден капак).
Последна промяна Драгослав на 03 Юли 2024, 14:37, променена общо 1 път

Потребител
Аватар

Re: Проблем с алармата bmw e46 325xi

Мнение от hlapeto » 24 Юни 2024, 16:31

Благодаря! Ще го пробвам още утре :) Дано има резултат.

Назад към E46