Проблем с Limp mode E46 и теч на масло

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар

Проблем с Limp mode E46 и теч на масло

Мнение от papasd » 28 Май 2024, 12:35

Здравейте, пичове!
Изглежда имам теч на масло близо до автоматичната скоростна кутия, но изглежда е моторно масло, заради цвета. Това е зад двигателя. Между скоростна кутия и двигател. Течът е най-изявен, когато колата е студена, ако я карам през деня, оставя я цяла нощ и сутринта, когато преместя колата, отдолу има средна до голяма локвичка. Въпросът ми е къде трябва да търся първо, за да разгледам проблема? Може би семеринг на коляновия вал зад двигателя? О-пръстени на гарнитури на маслен филтър? Уплътнението на капака на клапаните вече е сменено. Също така и ми влиза понякой път в нещо като авариен режим(лимп мод) и колата няма мощност и тяга и едва потегля, все едно се мъчи нещо. Оборотите се вдигат и колата не върви. Когато изключа колата и пак я запаля проблема се решава и колата пак почва да си върви нормално. Няма никакви индикации и лампи по таблото. Правена е диагностика и не излиза нищо. Трябва ли някаква специална диагностика да се ползва? Колата е е46 туринг 3.0 дизел 2003г.184 коня двигател М57. Благодаря ви за отделеното време! Поздрави! :yes: :bchug:

Назад към E46