M54b22 иско налягане на масло
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
5 мнения
• Страница 1 от 1
M54b22 иско налягане на масло
Добър ден колеги, имам един малък проблем ако някой се е сблъсквал с него моля да сподели.
Колата е е46 бензин М54б22 мотор.
Когато карам балканско по дълго време и двигателя загрей хубаво на празен ход на обороти ми премигва лампата за ниско налягане даже понякога направо си свети без да премигва, в момента когато подам съвсем малко газ 100-150 оборота повече и загасва.
Карам само с реванол и амсоил, дачик за налягане е сменен с нов хела, мисля да закупя оригинален, закупил съм маслените дузи който впръскват масло на коляновия вал дали може да е от тях, моля споделете ако сте имали такъв проблем.
Колата е е46 бензин М54б22 мотор.
Когато карам балканско по дълго време и двигателя загрей хубаво на празен ход на обороти ми премигва лампата за ниско налягане даже понякога направо си свети без да премигва, в момента когато подам съвсем малко газ 100-150 оборота повече и загасва.
Карам само с реванол и амсоил, дачик за налягане е сменен с нов хела, мисля да закупя оригинален, закупил съм маслените дузи който впръскват масло на коляновия вал дали може да е от тях, моля споделете ако сте имали такъв проблем.
Re: M54b22 иско налягане на масло
Здравейте, четох доста по проблема общо взето няма еднозначно решение, по скоро има доста предположения. Единия маслена помпа, но тя си е доста здрава и няма какво да и стане по скоро на клапана който е на помпата да изпуска и от там да пада налягането, но колата е на малко километри реални 160 к, но пък годините и са много. Имаше мнения, че масата на база естери или полиестери скачват гумените оплътнения и опръстини. Лагери на вала също възможен проблем износени поради някаква причина, както и дузи на вала който пръскат масло. Следваща причина ниски обороти на празен ход, но защо падат толкова, не е ясно лампата светва към 600об/мин на 700-750 об/мин изгасва, тука причините за ниски обороти на празен ход при загрял двигател може да са няколко. Колата се обслужва само със оригинални части.
- ivoaudi
- старши ентусиаст
-
- Кара: e46 318i N42B20AB
- Мечтае да кара: хората да мислят
- Детайли за колата: свежа и поддържана!
За ниските обороти на ПХ вероятно имаш неотчетен въздух от дебитомера. Аз първо бих потърсил от къде. След това бих измерил налягането на маслото на загрял мотор и в зависимост от, бих процедирал нататък.
Колкото до клапана на маслената помпа, ако има проблем, вероятно е той като виновник, а не самата помпа. Правилно си се ориентирал.
Колкото до клапана на маслената помпа, ако има проблем, вероятно е той като виновник, а не самата помпа. Правилно си се ориентирал.
9K714 OKA SS-23
ПУ 9П71 ТМ 9Т240
9М714Б АА-75 9Н-63
ПУ 9П71 ТМ 9Т240
9М714Б АА-75 9Н-63
Сега като се замисля, проблема със ниското налягането започна след като смених клапана за картера вентилация разбира се с оригинален възможно ли е да има връска.
- ivoaudi
- старши ентусиаст
-
- Кара: e46 318i N42B20AB
- Мечтае да кара: хората да мислят
- Детайли за колата: свежа и поддържана!
По-скоро след смяната на клапана ако са паднали оборотите(което може да се получи), това да е дало отражение.
9K714 OKA SS-23
ПУ 9П71 ТМ 9Т240
9М714Б АА-75 9Н-63
ПУ 9П71 ТМ 9Т240
9М714Б АА-75 9Н-63
5 мнения
• Страница 1 от 1