Диодни стопове за е46 фейслифт

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар

Диодни стопове за е46 фейслифт

Мнение от deadshark » 10 Фев 2022, 14:04

Здравейте колеги, колата ми е е46 фейслифт 2002 година. Купих си диодни стопове и се започна едно приключение.. Сложих ги първо и светна индикацията на таблото за изгорели крушки - диодите не светят.. Спрях проверките с NavCoder, изчезнаха индикациите на таблото но диодите отново не светят. Сложих старите халогенни крушки и те си светнаха но доста по-слабо в сравнение с крушката на стоп-а (което може би е нормално, за да се различава ясно кога е натисната спирачката), премерих напрежението, което идва до габаритите отзад, когато е сложена халогенна крушка и беше малко над 3 волта, което явно не е достатъчно за диодните габарити. Премерих напрежението на изхода на лайт модула, за да съм сигурен че не е нещо по веригата, но и там е малко над 3 волта. Лайт модула ми е SW:3.01. Диодите на стопа си светят нормално, но там си идват 12 волта, та проблема явно е само с диодите на габарите и ниското напрежение..

Някакви съвети какво мога да направя за да ги подкарам тези диодни стопове? Може ли изобщо моя лайт модул да се кодира да работи с такива стопове или да се вдигне напрежението към габарита?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: e46 318i N42B20AB
Мечтае да кара: хората да мислят
Детайли за колата: свежа и поддържана!

Re: Диодни стопове за е46 фейслифт

Мнение от ivoaudi » 10 Фев 2022, 22:43

Не съм съвсем сигурен, но към габаритите би трябвало да имаме модулирано променливо напрежение, което можеш да изправиш с 1-2 диода и да филтрираш с кондензатор. Остава обаче висящ въпроса ако светнат хубаво габаритите как ще оправиш нужния и важен контраст със стопа :idea:
Вероятно си се минал с тези диодни стопове. Аз наскоро купих нови стопове за моята, но конкретно на TIC. Светят супер свежо и ярко и съм повече от доволен. Отделно, че не са скъпи.
9K714 OKA SS-23

ПУ 9П71 ТМ 9Т240
9М714Б АА-75 9Н-63

младши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: ARKTISSILBER METALLIC (309)

Re: Диодни стопове за е46 фейслифт

Мнение от red_bull92 » 11 Фев 2022, 23:48

Защо не говориш с човека, който ти е продал стоповете да ти свали и лайт модула и да го пробваш на твоята кола как ще е. Евентуално може да се наложи някакво кодиране спрямо твоят автомобил, но би трябвало да тръгнат без проблеми. Имам един съгражданин с е46 седан преди фейс с диодни стопове от фейс купе и си работят перфектно. Ако го засека ще го питам, ако той ги е слагал какво трябва да се направи. :yes:
Кола с предно предаване е като жена с малки цици, върши работа, но не доставя удоволствие!
BMW E36 318is (m42b18) на части -> http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 5#p3958725

Назад към E46