Празно въртене на мотора при студен двигател N42 B20

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар

Празно въртене на мотора при студен двигател N42 B20

Мнение от Misho@88 » 31 Яну 2022, 11:31

Здравейте колеги ровех доста по форума и не открих нищо свързано с моят проблем съжелявам ако съществува вече такава тема. колата е БМВ е46 1.8 143к.с. (N42 B20) купих колата преди месец с проблем във валтроника никой не искаше да се заеме да го оправи, и накрая съм сменил целият мотор, когато го сменихме и запалихме колата тресеше махнах буксата на дебитомера и всичко беше ОК карах си така без дебитомер палеше си от рас мотора мъркаше
едн ден отидох до Враца и на следващата сутрин колата запали работи 2сек. и изгасна при следващият опит да запаля колата втртеше сеедно е скъсала верига, въртеше напразно, и така около 10мин въртене почна да припалва с продължение на това празно въртене колата запали но тресеше сигурно защото съм я задавил от гориво при толкова въртене и след 5мин. колата се оправя и си я карам цял ден без проблеми всяко друго палене си е без проблеми от рас пали но ако не я паля в рамките на 3-4 часа проблема се повтаря пали работи 2сек. ипак гасне и следващите въртеня са пак празни сеедно е ангренажната верига и така всеки ден.
Млоя някой ако се е сблъсквал с такъв проблем да споделя ще съм много благодарен!!! бъдете здрави.

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E83 3.0i, ex e46, Е34, Е36
Детайли за колата: M54B30, Mystic blau metallic, High speed setup, s861a

Re: Празно въртене на мотора при студен двигател N42 B20

Мнение от The Heartlistener » 01 Фев 2022, 17:50

...Ако я закачиш на някаква свястна фирмена диагностика /INPA, ISTA/ и постнеш някакви скрийншотове, грешки - може и да опитаме да помогнем. Тоя мотор има множество характерни проблеми които се решават само с диагностика. Иначе да се стреля в тъмното не е много удачно.
Ако не можеш да правиш велики неща, прави дребни неща по велик начин...

Назад към E46