Retrofit седалки

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e36 AC Schnitzer, e46 328i
Мечтае да кара: e31
Детайли за колата: малко по-различна

Retrofit седалки

Мнение от kichuka » 29 Яну 2022, 17:36

Здравей! Колата ми е е46 комби 99та. Заводско е с ломбална опора на предните седалки. Купих си ел. Седалки с подгрев с инсталацията им без нищо рязано. . Свалих си схема и прекарах кабелите. Ел. Функцията я включих на мястото на надуването и заработи.
Дойде време за подгрева. На седалката свързах трите кабела ( захранване, маса и k-bus). Съответно и бутоните за управление и стигнах до задънена улица. По схема захранващите кабели са червени с лилава ивица а моите са зелени с червена ивица. Имам още два кабела, които не знам къде да свържа, защото не отговарят по схема. Там където пише в бушониерата да се включи захранването вече си имам бушон 30А.
Прикачам с снимка на кабелите, които ми останаха да свържа. И трите идват от бутоните за управление и са еднакъв цвят за двете седалки. Цветовете са зелено с червена ивица, кафяв с черна ивица и светло сив с червена ивица.
IMG_20220129_161402.jpg
IMG_20220129_161413.jpg
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e36 AC Schnitzer, e46 328i
Мечтае да кара: e31
Детайли за колата: малко по-различна

Re: Retrofit седалки

Мнение от kichuka » 30 Яну 2022, 14:52

Задачата е решена. Инсталацията, която купих е от е46, но с две отделни копчета. Моята кола е с цяла конзола. И трите кабела, за които питах се оказаха излишни. Разглобих и разгледах друга кола и установих следното.
Моята кола имаше прекарани всички кабели без тези между седалката и конзолата пред скоростния лост. Ще приложа снимки на старата букса от конзола без подгрев и на новата с подгрев. Новата конзола е от кола с dsc , а моята кола е с asc. Подгрева заработи като наредих по два пина за седалка на новата букса. ASC-то също работи макар с бутон dsc.
IMG_20220130_132411.jpg
IMG_20220130_125842.jpg
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

Назад към E46