Губи мощност
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
7 мнения
• Страница 1 от 1
Губи мощност
Колеги казуса е следния - паля колата тръгвам за работа и когато достигне работната температура карам със 80км/ч , автомобила губи мощност (заглъхва) пада оборотомера с около 500 оборота и губи мощност за секунда , две и се оправя . Прави го и на ниска скорост . Забелязах това нещо преди две седмици на градско каране , но и вчера ми направи този проблем . Днес не го е направил. Явно го прави рядко . Колата е 330ци , автоматик . Предавките ги сменя много мазно , за което ме съмнява за скоростна кутия (торк) . Не светят лампи и прочие . Карам със е10 бензин (в Германия е най-евтиния) . Може ли нещо да е от горивото ? Не светят никакви чекове и така . Дайте някакво мнение
Изпратено от моят Redmi Note 8T с помощта на Tapatalk
- Moni_BMW
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 320d
- Мечтае да кара: 850 CSI E31
- Детайли за колата: E90 M47D20TU2 2005
475 Black Sapphire Metallic
M3- package, 18” wheels Style 260
Re: Губи мощност
Горивен филтър, дебитомер. Закачи я на диагностика, на живи данни ако имаш възможност.
///M power
Колегата ми има диагностика , но на мен не ми се струва много читава . Ще я закачим тези дни . А как мога да разбера дали дебитомера функционира както си му е реда ?Moni_BMW написа:Горивен филтър, дебитомер. Закачи я на диагностика, на живи данни ако имаш възможност.
И на колко оборота трябва да работи автомобила на място ? Моята работи на 600 и мисля , че това не трябва да е така
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
Denis1903 написа:Колегата ми има диагностика , но на мен не ми се струва много читава . Ще я закачим тези дни . А как мога да разбера дали дебитомера функционира както си му е реда ?Moni_BMW написа:Горивен филтър, дебитомер. Закачи я на диагностика, на живи данни ако имаш възможност.
Дали има записана грешки за него, живи данни за работата му, грешки за състава на горивната смес и после информацията се интерпретира. Може да се види и сигнала му с осцилоскоп.
- AvoyzeN
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E46 330i M Sport
- Мечтае да кара: със софийска регистрация
Denis1903 написа:И на колко оборота трябва да работи автомобила на място ? Моята работи на 600 и мисля , че това не трябва да е така
При мен с последния софтуер на DME са +/- 700 на място, преди ъпдейтна не съм обръщал внимание, пък и ако решиш софтуерно може да се увеличават и намалят.

Може ли малко обяснения на лс?AvoyzeN написа:Denis1903 написа:И на колко оборота трябва да работи автомобила на място ? Моята работи на 600 и мисля , че това не трябва да е така
При мен с последния софтуер на DME са +/- 700 на място, преди ъпдейтна не съм обръщал внимание, пък и ако решиш софтуерно може да се увеличават и намалят.
Изпратено от моят Redmi Note 9S с помощта на Tapatalk
7 мнения
• Страница 1 от 1