Прави ми въртели с плафоните в купето
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
5 мнения
• Страница 1 от 1
- Moni_BMW
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 320d
- Мечтае да кара: 850 CSI E31
- Детайли за колата: E90 M47D20TU2 2005
475 Black Sapphire Metallic
M3- package, 18” wheels Style 260
Прави ми въртели с плафоните в купето
Добър вечер приятели, преди малко тръгвам за нощна смяна, отварям колата светват си и трите плафана в купето както си трябва, паля, пускам парното и излизам да чистя снега от колата, отварям да се качвам и плафоните не светнаха, щракам бутона не светват, няколко пъти така нищо. Тръгнах и в движение щраках бутона нищо. Спирам сега пред фабриката, гася колата плафона не светна както по принцип като я исгасиш светват, щракнах бутона и светнаха и трите, изгасих ги, отварям вратата и пак светнаха, както си трябва. Давам контакт и го върнах светнаха, както си трябва. Сутринта в 06.00 като я отворя ще видим как ще е. Питането ми е какъв проблем да очаквам, може би някой модул и какво да предприема. Не знам дали има общо, но бутоните на ключа от лятото не работят, беше се отпойл бутона за заключване и отварях да го запоя, после обучвах ключа и на майстор я карах, съмняваме се в батерията, ама не я сменявах. С ромбоидния ключ съм.
///M power
- Moni_BMW
- младши ентусиаст
-
Re: Прави ми въртели с плафоните в купето
Забравих да добавя. Осветлението в жабката си работеше. Между другото карам с диодни крушки, комплект ги купих за Е46 преди година и половина и не съм имал ядове, откакто преди около нова година на централния плафон отпред взеха да ппемигват, помислих си, че иим е дошло времето, но може и друг да е проблема. https://youtube.com/shorts/1hjjPYbwNJc. Ето направих и клип как премигват гадно. Клипа е от преди малко. Не мисля, че проблема е в диодното осветление година и половина не съм имал проблеми и в жабката ми е диодно и в багажника, купувах ги комплект крушките от лукс лед или нещо такова беше.
///M power
По описаното, сякаш имаш проблем с gm5 модула. Не е изключено и да е LIGHT модула.
Изпратено от моят Redmi Note 9S с помощта на Tapatalk
Изпратено от моят Redmi Note 9S с помощта на Tapatalk
- VladiE
- ентусиаст
-
- Кара: E46 320D
- Мечтае да кара: F30 / F10
Плафоните се управляват от gm5, но тук съм почти сигурен че е в диодите проблема. Сложи си обикновенни сулфидни в този централния и виж дали ще ти прави тия номера осветлението.
Изпратено от моят SM-A530F с помощта на Tapatalk
Изпратено от моят SM-A530F с помощта на Tapatalk
- Moni_BMW
- младши ентусиаст
-
След много четете тук и опити с колата, мисля че разбрах защо прави това. Одеве пак изгуби плафоните при същата ситуация като снощи. Значи както написах не ми работи дистанционното на ключа и заключвам и отключвам механично и понеже ми замръзва ключалката, когато е студено заключвах всяка врата по отделно от лостчетата на вратите и си оставях само задна лява врата и си отключвах като си отварям отзад и дърпам ръчката за отваряне на шофьорската врата и се е случвало да си карам примерно с 2 отключени и 2 заключени врати. Сега разбирам каква ГЛУПОСТ е това, надявам се да не е преебало модула, след като си отключих всички врати и си заключвах и отключвах с централното прафоните си святкат и гаснат както трябва. Плафоните в жабката и багажника си бачкат също без проблем. Аварийни, чистачки и заключване също имам (проблемни са ако е тръгнал модула) Мигането на централния плафон (в клипа) най вероятно е от самата крушка. За сега нямам ядове, ако има нещо ще пиша, дано не е модула, че прочетох страшни неща.
///M power
5 мнения
• Страница 1 от 1