Airbag check свети на таблото
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
10 мнения
• Страница 1 от 1
Airbag check свети на таблото
Здравейте,
Днес след посещение на автомивка ми светна чека на airbag на таблото. Позачетох се и разбрах че на е46 цата основно проблема идва от пасажерската седалка. Наврях се под нея и видях, висят кабели. Доколкото разбирам под седалката трябва да има монтиран модул, а при мен има единствено две букси , едната по голяма стандартна обла , и една малка Бяла. Преди посещението в мивката колата нямаше никакви проблеми от този характер. Въпроса е дали случайно съвпадат нещата, колата е 2ра или 3ръка и съм я взел с липсващ модул и ако да как е възможно да не светне чека на airbag до момента. Или е свален от недобросъвестен служител в мивката .. и това ми минава през акъла.
Днес след посещение на автомивка ми светна чека на airbag на таблото. Позачетох се и разбрах че на е46 цата основно проблема идва от пасажерската седалка. Наврях се под нея и видях, висят кабели. Доколкото разбирам под седалката трябва да има монтиран модул, а при мен има единствено две букси , едната по голяма стандартна обла , и една малка Бяла. Преди посещението в мивката колата нямаше никакви проблеми от този характер. Въпроса е дали случайно съвпадат нещата, колата е 2ра или 3ръка и съм я взел с липсващ модул и ако да как е възможно да не светне чека на airbag до момента. Или е свален от недобросъвестен служител в мивката .. и това ми минава през акъла.
- ka4i
- ентусиаст
-
- Кара: Е46 touring
Re: Airbag check свети на таблото
Ако с колене е натиснал седалката на пасажерската седалка (ако е чистена вътре), може да е прецакал кантара!
- plamen-patzo
- Потребител
-
- Кара: e46-316i
Моят Airbag check светеше от както съм я купил - лечението беше ето това: Диод, резистор 56к и конданзатор 100pf - всичко това вързано в паралел. След като го включих чека изгасна - деже не съм трил грешката.
https://www.bimmerfest.com/forums/showt ... p?t=435963
https://www.autopower.se/mekartips/meka ... ?dokid=172
https://www.bimmerfest.com/forums/showt ... p?t=435963
https://www.autopower.se/mekartips/meka ... ?dokid=172
- ivanski_2
- младши ентусиаст
-
- Кара: V8 HEMI
Да както казва колегата, най-вероятно е заминал кантара, не се притеснявай при 95% от хората тук е така, ако си от София пиши на лс и мини ще изключим лампата. Ако не във всеки сервиз за 20тина лв ще ти я спрат и айрбега ще си работи.
Some cars are made for maximum miles per gallon, and some are made for maximum smiles per gallon... the choice is yours... 

- The Heartlistener
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E83 3.0i, ex e46, Е34, Е36
- Детайли за колата: M54B30, Mystic blau metallic, High speed setup, s861a
Колегата ясно е обяснил че сензорът го няма физически отдолу - черна и малка бяла букси висят свободно. Ако така е взел колата и лампата не е светела досега, трябва ABG модула е прекодиран да не го търси. Лампата може да светнала и от друго, закачете я и вижте точно каква е грешката. Това да са гепили сензора на автомивката - почти невероятно звучи, ама знае ли човек 

Ако не можеш да правиш велики неща, прави дребни неща по велик начин...
- iNfoster`
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е90 320d
- Мечтае да кара: M5 E60,F90
Колега, най-добре си купи една диагностика в Aliexpress са по 15-20 лв. Взимаш си BMW Scanner, четеш колата виждаш от къде ти идва грешката ако е кантара на седалката или жицата на колана ги забраняваш да им прави проверка и си готов с проблема.
- g0dkratos
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е46 330i
- Мечтае да кара: BMW M3 CSL
Забранявайки на колата да чете грешка за air bag-a означава ли че при удар няма да се отвори?
Понеже съм супер бос и неразбиращ много много от кодиране и четене, да ми препоръчате някой, който може да ми оправи проблема, защото и при мен свети повече от година?
Понеже съм супер бос и неразбиращ много много от кодиране и четене, да ми препоръчате някой, който може да ми оправи проблема, защото и при мен свети повече от година?

- The Heartlistener
- ентусиаст
-
g0dkratos написа:Забранявайки на колата да чете грешка за air bag-a означава ли че при удар няма да се отвори?
Airbag модула не отговаря само за беговете. В болшинството от случаите причините заради които свети лампата са или от датчика за присъствие на пас.седалка /кантара/, или за някой от пиропатроните на коланите.
Има една подробност касаеща премахването на кантара. Освен кодирането, се изключва и бялата малка букса от датчика. Същото важи и за пиропатрона.
При изключен кантар - ако има сблъсък ще се отвори и пасажерския еърбег дори да няма човек на седалката.
- g0dkratos
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е46 330i
- Мечтае да кара: BMW M3 CSL
The Heartlistener написа:g0dkratos написа:Забранявайки на колата да чете грешка за air bag-a означава ли че при удар няма да се отвори?
Airbag модула не отговаря само за беговете. В болшинството от случаите причините заради които свети лампата са или от датчика за присъствие на пас.седалка /кантара/, или за някой от пиропатроните на коланите.
Има една подробност касаеща премахването на кантара. Освен кодирането, се изключва и бялата малка букса от датчика. Същото важи и за пиропатрона.
При изключен кантар - ако има сблъсък ще се отвори и пасажерския еърбег дори да няма човек на седалката.
Ако правилно съм те разбрал, airbag-a ще се отвори винаги дори и при светещ чек?

- The Heartlistener
- ентусиаст
-
g0dkratos написа:The Heartlistener написа:g0dkratos написа:Забранявайки на колата да чете грешка за air bag-a означава ли че при удар няма да се отвори?
Ако правилно съм те разбрал, airbag-a ще се отвори винаги дори и при светещ чек?
Зависи каква е грешката заради която свети лампата - ако е за проблем с някой еърбег - не, съответния бег няма да се отвори. В такъв случай е добре да се отстрани проблема, а не да се елиминира бега чрез кодиране и физическо изключване. По-целесъобразно е всички възглавници да са изправни, нали?..
Прочетете Аirbag модула /на каквато и да е диагностика/ и установете точно за какво е грешката:
Seat occupancy sensor - датчик за присъствие на пасажерската седалка
Pretensioner /driver, passenger/ - пиропатрон на колана /шофьорски, пасажерски/
Airbag - някой от еърбеците, в грешката ще е уточнено кой е и какъв е точно проблема.
Според това ще се реши какво е най-добре да се направи.
10 мнения
• Страница 1 от 1