Ламда сонди e46 316i 1.8 115к.с n42
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
6 мнения
• Страница 1 от 1
- iliya.nikolov
- Потребител
-
Ламда сонди e46 316i 1.8 115к.с n42
Здравейте колеги!
На жената колата почна да гасне по кръстовищата и след диагностика излиза че едната ламбда сонда не работи. Решил съм да ги сменям всичките за да ми е мирна главата.
Въпросът ми е колко са ламда сондите и всички еднакви ли са защото чета на някой имало 2 на някой 3 др. Пък казват 5.
Влизах под колата лятото но тогава видях 3. 2 преди катализатора и една след катализатора. Ако знае и оем номерата за търсене ще съм му благодарен.
На жената колата почна да гасне по кръстовищата и след диагностика излиза че едната ламбда сонда не работи. Решил съм да ги сменям всичките за да ми е мирна главата.
Въпросът ми е колко са ламда сондите и всички еднакви ли са защото чета на някой имало 2 на някой 3 др. Пък казват 5.
Влизах под колата лятото но тогава видях 3. 2 преди катализатора и една след катализатора. Ако знае и оем номерата за търсене ще съм му благодарен.
- stefan_suny
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е46 330xi
Re: Ламда сонди e46 316i 1.8 115к.с n42
2 лабда сонди(за кислород) трябва да са, ако има друго сигурно е датчик за азотни окиси.
- The Heartlistener
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E83 3.0i, ex e46, Е34, Е36
- Детайли за колата: M54B30, Mystic blau metallic, High speed setup, s861a
iliya.nikolov написа:Здравейте колеги!
Евро3 е с две сонди - регулираща преди големия катализатор и контролна след него. Няма вариант с три сонди. Щом си видял 3 сонди, значи има и още една, демек си Евро 4. Двете регулиращи са разположени на предните малки катализатори /"топките" на самия колектор/, . За да ги видиш трябва да смъкнеш металната кора. Веднага след тях на края на колектора имаш една контролна, по-назад следва големия катализатор и след него още една контролна.
При N42 регулиращите сонди са широколентови, съответно по-скъпи.
Ето номерата им - 11787512975 и 11787512976.
С другите две сонди не се занимавай, те са за мониторинг за състоянието на катализаторите.
Ако не можеш да правиш велики неща, прави дребни неща по велик начин...
- iliya.nikolov
- Потребител
-
Благодаря за отговорите колеги но колата се води по талон евро 4.
Аз я вкрарах от Германия и катализатора също не е рязан или да са му правили нещо по него
Аз я вкрарах от Германия и катализатора също не е рязан или да са му правили нещо по него
- The Heartlistener
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E83 3.0i, ex e46, Е34, Е36
- Детайли за колата: M54B30, Mystic blau metallic, High speed setup, s861a
...Е нали това написах в поста си
- Евро4 е колата. Имаш всичко 3 катализатора и 4 ламбда сонди.
2-те регулиращи /за смесообразуването/ се намират на двата първични катализатора. №1 и №2 на схемата:
https://www.realoem.com/bmw/enUS/showpa ... Id=18_0643
Контролните /за катализаторите/ при теб са №3 и №13 - те не те бъркат. №12 не фигурира в Евро4.
Ето и снимка, сондите които са важни за смяна /след тях се вижда и първата контролна/:

2-те регулиращи /за смесообразуването/ се намират на двата първични катализатора. №1 и №2 на схемата:
https://www.realoem.com/bmw/enUS/showpa ... Id=18_0643
Контролните /за катализаторите/ при теб са №3 и №13 - те не те бъркат. №12 не фигурира в Евро4.
Ето и снимка, сондите които са важни за смяна /след тях се вижда и първата контролна/:

Ако не можеш да правиш велики неща, прави дребни неща по велик начин...
- iliya.nikolov
- Потребител
-
Благодаря ти колега днес ги поръчах от ebay.de декември живот и здраве като се прибера ще ги сменя.
6 мнения
• Страница 1 от 1