Проблем-задна чистачка Е46

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 Touring 320d 04'

Re: Проблем-задна чистачка Е46

Мнение от PaLMaL » 14 Апр 2020, 19:03

Имам проблем с лявата чистачка - каквато и да сложа , когато тръгне да слиза изпуска един участък в средата на стъклото. Пробвал съм и с евтини и със скъпи. Смених и рамото , същата работа. Проблема го нямаше преди , на стъклото няма нищо - чистено е многократно с какво ли не. Някой с идеи ?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 с ... ръжда

Мнение от ивчо » 15 Апр 2020, 13:57

:shock: :shock: :conf:
Я направи клипче да видя какво не ляга баш . :bchug:
Механджията написа:е, пример, аз снощи клатих здраво мойта, сутринта с кеф станах, кафенце, после вместо обичайните 15мин до бачкането пътувах близо 25... лежерно така, кефаджийско.... а тия дет бързат, дали са ебали? :mhihi:

The night is dark and full of lo6o :mhihi: :paranoid:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 3' E46 BMW 320d (M47N) Touring

Мнение от Galo » 15 Апр 2020, 14:47

Имам предположение, разбита ос на лостовия механизъм на съответната чистачка която пропуска и не чисти окей, там където се закача самото рамо с чистачката. Аз имам същия проблем шофьорската чисти перфектно, но пасажерска маже и го видях като ги вдигнах в изправено положение и двете рамена, пасажерското яко се клати в оста и си го обяснявам с това, че като прави оборот на стъклото в основата играе и няма как да натисне към стъклото като хората. Обяснението ми е един път ама се надявам да се разбира какво искам да кажа. :mhihi: Провери ги как са при теб и дали имат луфт. В тубата има клипове с този проблем, най-вече пасажерската май страда. Аз при мен леко накривих рамото и за сега така ама ще се сменя този лостов механизъм скоро ми се струва...

ентусиаст
Аватар
Кара: E46 320D
Мечтае да кара: F30 / F10

Мнение от VladiE » 15 Апр 2020, 16:57

PaLMaL написа:Имам проблем с лявата чистачка - каквато и да сложа , когато тръгне да слиза изпуска един участък в средата на стъклото. Пробвал съм и с евтини и със скъпи. Смених и рамото , същата работа. Проблема го нямаше преди , на стъклото няма нищо - чистено е многократно с какво ли не. Някой с идеи ?
При мене е абсолютно същото. Забелязах зависимост от течността. Ако е евтина ми замазва, ако е скъпа почти няма проблем. Чистачките са ми Аеро Еко на Бош.

Изпратено от моят SM-A530F с помощта на Tapatalk

Предишна

Назад към E46