Проблем с шофьорската седалка

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: e46

Проблем с шофьорската седалка

Мнение от Crusher » 31 Май 2019, 13:09

Здравейте , търсих доста из форума , но не успях да намеря друга тема за този проблем. На шофьорската седалка като дръпна лостчето за регулиране на наклона на облегалката , не мърда самата облегалка въобще . Самата облегалка може би не е местена от 4-5 години , но сега ми се наложи и не мърда. Пробвах да пръсна WD40 , но нямаше ефект . Да попитам някои сблъсквал ли се е с този проблем и как го е решил или има ли как да сваля само където са лостчетата и да видя какво се случва или трябва да сваля цялата седалка.
Благодаря.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: X5 3.0d 2007

Re: Проблем с шофьорската седалка

Мнение от refractory1899 » 04 Юни 2019, 20:00

Crusher написа:Здравейте , търсих доста из форума , но не успях да намеря друга тема за този проблем. На шофьорската седалка като дръпна лостчето за регулиране на наклона на облегалката , не мърда самата облегалка въобще . Самата облегалка може би не е местена от 4-5 години , но сега ми се наложи и не мърда. Пробвах да пръсна WD40 , но нямаше ефект . Да попитам някои сблъсквал ли се е с този проблем и как го е решил или има ли как да сваля само където са лостчетата и да видя какво се случва или трябва да сваля цялата седалка.
Благодаря.

Колега седалката се сваля за 5 минути, ако има и кой да ти помогне за изваждането - още по-добре. Свали я и огледай всичко дето има връзка с местенето. Отдолу са сума ти прътове и пружини, аз като свалях моите смазах абсолютно всичко наред с бяла грес.

Назад към E46