Блъскане отзад при висока скорост
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
2 мнения
• Страница 1 от 1
- marto359
- Потребител
-
- Кара: 320d e46
- Мечтае да кара: e30 325i convertible
Блъскане отзад при висока скорост
Здравейте колеги,количката е 320д 2000г комби.Имам я от 2 години ,преди около 2 месеца навръщане от София започнах да усещам едно блъскане отзад(под барчето) при спускане,отидох в сервиза -диагноза счупен 1 от висящите лагери ,веднага го сменихме .Отново тръгвам за София и след около 200м със 130kp/h -усещам този път адската вибрация този път константна,намалих скороста отидох и се върнах ,пак в сервиза оказа се че трябвало да върнат един зъб кардана назад .ОК.Пак към София този път всичко наред ,на връщане обаче ,отново здраво блъскане много по-силно от преди ремонта.Пак в сервиза този път ми казват че ,са разбити 2 от каретата и гумения тампон ,смени се всичко.Абсолютно никаква промяна.Смених сервиза в новия установиха че (маховик,демпфр шайба,рогове,диф.,кутия,тампони на мост..и всичко останало е наред),но карето отзад не се движи правилно и е заварявано при смяната ,заради което ...смених кардана.Та днес я взех от сервиза и пак никаква промяна ..Въпросът ми е на какво може да се дължи това блъскане отзад ,при над 100 kp/h.Извинявам се за описанието на проблема ,но просто не съм наясно с нещата ,а и нямам време да съм.Благодаря предварително !! 

- NGneer4eto
- ентусиаст
-
- Кара: Е90 330d
- Мечтае да кара: по Аутобан
- Детайли за колата: снегорин
Re: Блъскане отзад при висока скорост
Колега, като идеш на лекар и му кажеш "Боли ме отзад", мислиш ли че ще ти постави някаква диагноза? Първо има 100 типа блъскания, тресенета, тупкания, думкания и т.н. Второ не е ясно постоянно ли е или се появява при подаване и отнемане на газ само. Трето, каква е честотата на това блъскане? Аз съм чувал за тупкане, но за блъскане за първи път чувам. Четвърто - "отзад" и "под барчето" за мен са две места, които даже не са близо едно от друго. Ако не опишеш ясно проблема едва ли ще получиш смислено предположение и може да похарчиш излишни пари за налудничави идеи.
2 мнения
• Страница 1 от 1