Мирис на газ в купето
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
10 мнения
• Страница 1 от 1
- KpuB4o
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: X4 F26 20D & S1000RR K67
- Мечтае да кара: MV Agusta Superveloce S
Мирис на газ в купето
Здравейте колеги от около 2 седмици имам сериозен проблем с колата, главно се появява като включа парното и започва да мирише на газ в купето, лошото е че не е постоянно ами на периоди и главно при първоначалното прехвърляне от бензин на газ. Не е само в момента на прехвърляне но и на периоди докато карам. Веднага отидох на газаджия даже в два различни сервиза и теч не можаха да открият, също така не мога да забележа по-висок разход (сега застудя и скочи с 1-2 литра но мисля че е от студеното време). Заблуждават ме че най-вероятно колата пред мен е на газ и ми вкарва газовете, но аз колата я карам от почти 2 години и знам как мирише когато колата пред теб е на газ, тук си мирише яко на газ и добре че не пуша в колата. А и колата я карам по 70-80км на ден не е като да не си я познавам. Има ли вариант да е нещо от изпускателната система някакво запушване и да връща или и аз не знам какво точно ? Също да отбележа че когато не работи парното се усеща съвсем леко, а понякога като отворя предния капак и ме лъхва миризма на газ. На бензин като я карам се усеща пак миризма в купето, но не мога да кажа дали е от моята кола или от тази пред мен.
- Conqueror
- младши ентусиаст
-
- Кара: Колело
- Мечтае да кара: Suzuki Gsx R1 (к9) в народното събрание
Re: Мирис на газ в купето
Проблема е сериозен, как така не можеш да определиш дали мирише на сурова газ или изгоряла такава, и защо газаджийте не могат да се вържат и да видят, че бързо губи налягане колата като изгасиш.И ако има някаде дупка по изпускателната система ще пърдиш като хонда с кюнец

- KpuB4o
- кандидат ентусиаст
-
Мирише си на сурова газ колега, казаха ми че явно е толкова малък теча че не може да се хване, да си карам така и той щял да се увеличи. Но това си е газ опасно е мен вече ме е шубе да карам колата....
Колега при мен се случва същото от няколко дни, като отворя капака се усеща слаба миризма около изпарителя. Преди няколко дни ми смениха датчика на изпарителя и видях , че махнаха няколко свински опашки затова стегнах всички маркучи с такива и сега чакам да видя дали отново ще мирише на газ от парното.
- KpuB4o
- кандидат ентусиаст
-
Колеги моля ви, помагайте !
- Conqueror
- младши ентусиаст
-
- Кара: Колело
- Мечтае да кара: Suzuki Gsx R1 (к9) в народното събрание
БаДка тряя отидеш някаде на майстор, с фейсбук диагностика няма да стане...

Колега, не знам дали вече си решил проблема, но при мен се оказа разхлабена скоба на маркуч, който влиза в изпарителя. Казаха ми, че като застудява времето маркуча се е свил малко и скобата вече не го държала здраво.
- ivan.tashev
- Потребител
-
Колеги и аз имах този проблем мирис на газ в купето и като отвориш капака и вече го реших. Предполагах че е от изпарителя и като отидох на сервиз с един детектор за газ ми потвърдиха че е от там. Изпарителя ми е Романо и се оказа един О пръстен в долната част на изпарителя. Повреда за стотинки но създава неприятности. Така че съвета ми е да проверят с тази сонда от къде е теча
Sent from my iPhone using Tapatalk
Sent from my iPhone using Tapatalk
Здравейте и аз имам подобен проблем и бих искал да попитам тук, за да не отварям нова тема.
При пуснато парно има някаква специфична миризма, която аз не мога да определя, почти не се усеща, но проблема идва от там, че като покарам 20-тина минути и започва да ми се замайва главата, до половин един час получавам доста силно главоболие, след като спра да карам се чувствам зле и съм отпаднал с главоболие. Предполагам, че е от газта, защото една година я карах на бензин и нямаше подобен проблем, странното е, че на климатик при пуснат компресор не мирише на нищо и нямам проблем с карането, 15 хиляди минах лятото. Реших, че нещо на мен ми става, но возих няколко приятели и те се чувстват по същия начин. Ходих на 100 места, всеки различно предполага: газ от някоя скоба, изгорели газове засмуквала, антифриз от спукано радиаторче на парното, даже от автомивката препарата можело да бъде. Затягаха скоби, пръскаха със сапунени води снадките, диагностики правиха, промивки на въздуховодите, 2 марки филтри на климатика и какво ли още не, голям филм, никъде не успяха да го оправят, но си им плащам...Къде мога да ида на такъв сервиз с газ детектор или някакъв детектор, който да докаже или отхвърли теорията за изпускане на газ или въглероден оксид или антифриз?
При пуснато парно има някаква специфична миризма, която аз не мога да определя, почти не се усеща, но проблема идва от там, че като покарам 20-тина минути и започва да ми се замайва главата, до половин един час получавам доста силно главоболие, след като спра да карам се чувствам зле и съм отпаднал с главоболие. Предполагам, че е от газта, защото една година я карах на бензин и нямаше подобен проблем, странното е, че на климатик при пуснат компресор не мирише на нищо и нямам проблем с карането, 15 хиляди минах лятото. Реших, че нещо на мен ми става, но возих няколко приятели и те се чувстват по същия начин. Ходих на 100 места, всеки различно предполага: газ от някоя скоба, изгорели газове засмуквала, антифриз от спукано радиаторче на парното, даже от автомивката препарата можело да бъде. Затягаха скоби, пръскаха със сапунени води снадките, диагностики правиха, промивки на въздуховодите, 2 марки филтри на климатика и какво ли още не, голям филм, никъде не успяха да го оправят, но си им плащам...Къде мога да ида на такъв сервиз с газ детектор или някакъв детектор, който да докаже или отхвърли теорията за изпускане на газ или въглероден оксид или антифриз?
10 мнения
• Страница 1 от 1